Waterland Turtle Tub – The Pond Experience;

Η εμπειρία της λίμνης είναι μια εναλλακτική λύση στη φροντίδα της χελώνας. Βασικά αποτελείται από μια περιοχή λιμνών και μια περιοχή φωλιάς. Η ιδέα είναι αρκετά μοναδική καθώς διαχωρίζει το τμήμα της λίμνης με μια μεγάλη περιοχή δεξαμενής για κολύμπι και στη συνέχεια παρέχει ένα βαθύτερο τμήμα για την ταφή των αυγών ή απλώς για να καθίσετε κάτω από τη λάμπα θερμότητας.

Ο σχεδιασμός είναι τέτοιος που αποτελείται από μια μεγάλη μπανιέρα που είναι διαμορφωμένη από ένα μεγάλο κομμάτι πλαστικού. Χαρακτηρίζεται ως μπανιέρα ή δεξαμενή χελώνας. Η τοποθέτηση της μονάδας είναι συνήθως στο πάτωμα ή σε μια ρύθμιση τύπου πάγκου.

Επειδή κάθεται στο πάτωμα και μπορεί να τοποθετηθεί σε μια γωνία σε ένα διαμέρισμα ή σαλόνι. δίνει στο περίβλημα της χελώνας περισσότερη πινελιά και αίσθηση.

Αυτό το στυλ του περιβλήματος ονομάζεται “η εμπειρία της λίμνης”. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα ζητήματα με την εμπειρία της λίμνης και είναι:

– Μικρά παιδιά πρέπει να φυλάσσεστε όταν χρησιμοποιείτε αυτό το δοχείο. Μπορούν να πέσουν και να αγγίξουν πιο σοβαρά τα πλάσματα της μπανιέρας και να νοσήσουν από σοβαρές εξουθενωτικές ασθένειες όπως η σαλμονέλα.

-Η δεξαμενή είναι πολύ μεγάλη και όχι διαφανές (see-through), επομένως χρειάζεται μια προβολή από πάνω για να είναι χρήσιμο. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να τοποθετηθεί στο πάτωμα για βέλτιστη θέαση, διαφορετικά πρέπει να καταλαμβάνει χώρο στον πάγκο.

-Καθαρισμός της μονάδας απαιτεί πλήρη εκκένωση της μπανιέρας έτσι ώστε να μπορεί να καθαριστεί ως ένα κομμάτι.

Οι χελώνες, οι χελώνες με κόκκινα αυτιά ή οι υδρόβιες χελώνες απαιτούν μια μεγάλη δεξαμενή για κολύμπι, επομένως ο χώρος της λίμνης λειτουργεί καλά γι’ αυτό. Ωστόσο, οι χελώνες που απλώς κάνουν κολύμπι και ελάχιστη κολύμβηση δεν χρειάζονται ένα τόσο περίτεχνο σύστημα, αλλά στην πραγματικότητα χρειάζονται μόνο μια πισίνα για να κολυμπήσουν και μια περιοχή κολύμβησης για να θερμανθούν.

Μια εναλλακτική λύση στο περιβάλλον της λίμνης είναι η δεξαμενή ενυδρείου με πισίνα ή μέτρια πισίνα. Συνήθως αναπτύσσεται μια δομή, όπως ένα γυάλινο χώρισμα ή κλιμακωτές σχάρες, έτσι ώστε η χελώνα να έχει ένα μέρος για να σκαρφαλώσει και να κολυμπήσει, και στη συνέχεια να κατέβει και να κολυμπήσει. Αυτά τα συστήματα έχουν τους περιορισμούς τους και συνήθως τελειώνουν με μικτά αποτελέσματα.

Το πιο ευνοημένο σύστημα είναι μια περιοχή κολύμβησης με σχετική πισίνα. Αυτό είναι παρόμοιο με την ιδέα της λίμνης, αποδεχτείτε ότι χρησιμοποιεί ένα ενυδρείο με χωρίσματα από γυαλί σιλικόνης, αντί για πλήρως διαμορφωμένη μπανιέρα.

Το πρόβλημα προκύπτει για τον καθαρισμό των πισινών που μπορεί να είναι μεγάλο μείον από την κατοχή οποιουδήποτε ερπετού για αυτό το θέμα. Το νερό πρέπει να καθαρίζεται σχεδόν καθημερινά σε ορισμένες περιπτώσεις και καθιστά τη συντήρηση μια προσπάθεια εντατικής εργασίας.

Όπως και στο περιβάλλον της λίμνης, ο καθαρισμός απαιτεί πλήρη εκκένωση της μονάδας.

Μια λύση που ίσως δεν έχετε σκεφτεί

Μια τελική εναλλακτική είναι η χωριστή και αφαιρούμενη πισίνα. Οι περισσότεροι θα χρησιμοποιήσουν ένα πήλινο πιάτο ή ακόμα και ένα δοχείο Tupperware για να διευκολύνουν το δοχείο της πισίνας. Το πρόβλημα με αυτές τις λύσεις είναι ότι είναι άσχημες και δεν είναι φιλικές προς τα κατοικίδια όταν πρόκειται για αναρρίχηση μέσα και έξω από την πισίνα.

Ορισμένοι κατασκευαστές έχουν αναπτύξει πισίνες που έχουν σκαλοπάτια που ανεβαίνουν και κατεβαίνουν στην πισίνα. Αυτό βοηθάει το κατοικίδιο ζώο μέσα και έξω από το νερό. Επιπλέον, μερικά είναι ακόμη σχεδιασμένα με οδοντωτές επιφάνειες από βράχο, ώστε να φαίνονται αληθινές και αισθητικά ομοιόμορφες στο περιβάλλον των ερπετών.

Το ιδανικό μέγεθος πισίνας για τα περισσότερα κατοικίδια είναι περίπου 3 γαλόνια ή περισσότερο. Οι ρηχές πισίνες είναι συνήθως πιο κατάλληλες για μικρότερα κατοικίδια όπως βατράχια και σαλαμάνδρες.

Μια τελευταία λέξη: ορισμένα ζώα δεν είναι αρκετά έξυπνα για να βγουν από το νερό και μπορούν να πνιγούν εάν το νερό είναι πολύ βαθιά. Τα καβούρια ερημιτών και ακόμη και μερικοί βάτραχοι μπορεί να είναι έτσι. Βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε τη συμπεριφορά των κατοικίδιων σας πριν τα δεσμεύσετε σε περιβάλλον πισίνας. Μιλήστε με το τοπικό σας κατάστημα κατοικίδιων ζώων ή τον κτηνίατρό σας για τις συμπεριφορές τους στο μούσκεμα και το μούσκεμα.

Σχολιάστε