Using Green Sand Filters to Purify Swimming Pool Water

Υπάρχει ανάγκη να χρησιμοποιήσετε φίλτρα πράσινης άμμου στην πισίνα σας;

Αυτή η ερώτηση μπορεί να αντιμετωπιστεί γρήγορα με μια άλλη ερώτηση. Ζείτε σε περιοχή με σκληρό ή μαλακό νερό; Εάν η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι το μαλακό νερό, τότε η ανάγκη για ένα φίλτρο πράσινης άμμου δεν είναι τόσο σημαντική όσο θα ήταν σε μια περιοχή σκληρού νερού. Ο λόγος για αυτό είναι η χημική σύσταση της παροχής νερού στην περιοχή σας.

Οι προμήθειες ποικίλλουν ανάλογα με τους τύπους βράχου ή υποστρώματος από το οποίο ρέει το νερό στη διαδρομή προς την ιδιοκτησία σας. Μερικές φορές οι τοπικές εγκαταστάσεις επεξεργασίας νερού χρησιμοποιούν βιομηχανικά φίλτρα πράσινης άμμου για να αφαιρέσουν τα επιβλαβή μέταλλα στο νερό, προτού φτάσουν οπουδήποτε κοντά στο σπίτι σας, αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα.

Εάν η περιεκτικότητα σε μεταλλικά στοιχεία του νερού είναι πολύ ισχυρή με αιωρούμενα μέταλλα όπως ο σίδηρος, το θείο και το υδρογόνο, μπορεί να επηρεάσει όχι μόνο το χρώμα του νερού, αλλά και τη μυρωδιά και τη γεύση. Μπορείτε τώρα να δείτε πώς αυτό το πρόβλημα μπορεί να επιδεινωθεί από την επιπλέον χρήση νερού, για παράδειγμα με το γέμισμα μιας εξωτερικής πισίνας.

Σε αυτήν την περίπτωση, ένα φίλτρο τύπου πράσινης άμμου μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα και την καθαρότητα του νερού για πόσιμο νερό και σε συνδυασμό με ένα γενικό φίλτρο άμμου μπορεί να καθαρίσει και να διατηρήσει το νερό της πισίνας, έτσι ώστε η πισίνα σας να έχει καθαρό, άοσμο νερό στο οποίο μπορείτε να κολυμπήσετε.

Το πόσιμο νερό που έχει υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο συχνά αποκτά ένα κοκκινοκαφέ χρώμα και μπορεί να είναι πολύ ανορεξικό για να το πιείτε, ανεξάρτητα από τη γεύση. Εάν έχετε υψηλά επίπεδα θείου, τότε θα υποφέρετε και από αυτή τη μυρωδιά του σάπιου αυγού.

Σε περιβάλλον πισίνας, η περίσσεια θείου στο νερό μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς του δέρματος, επομένως η απομάκρυνση όλων των περιγραφόμενων ρύπων έχει διπλό όφελος.

Ένα φίλτρο πράσινης άμμου χρησιμοποιεί ειδική άμμο μαγγανίου για την αφαίρεση των μετάλλων, αυτή η άμμος ενσωματώνει γλαυκονίτη που αφαιρεί πραγματικά το μαγγάνιο καθώς και τα άλλα μέταλλα. Μια φυσική άμμος στον ωκεανό, αυτό το μέσο φίλτρου έχει μπλε χρώμα και βοηθά στην παγίδευση των αιωρούμενων μετάλλων στην άμμο, δίνοντάς σας έτσι την ευκαιρία να αφαιρέσετε τα απόβλητα κατά τη διαδικασία καθαρισμού.

Έχοντας αυτό υπόψη, υπάρχουν αρνητικά στη χρήση φίλτρου τύπου πράσινης άμμου;

Μόνο δύο έρχονται στο μυαλό, αλλά αυτά δεν προκαλούν ανησυχία.

Τα φίλτρα μπορεί να είναι αρκετά ακριβά και μπορείτε εύκολα να ξοδέψετε πάνω από 1000 $ σε ορισμένα μοντέλα, αλλά άλλα μπορούν να αγοραστούν σε πιο μέτρια τιμή.

Όπως κάθε τύπος φίλτρου, τελικά τα μέσα φίλτρου θα είναι υπερβολικά κορεσμένα με τους ρύπους και η άμμος θα χρειαστεί αντικατάσταση, αλλά οι ίδιοι κανόνες ισχύουν και για τα γενικά φίλτρα άμμου.

Για να παρατείνετε τη χρησιμοποιήσιμη διάρκεια ζωής της άμμου, μπορείτε να εφαρμόσετε υπερμαγγανικό κάλιο στα μέσα, αυτό θα βελτιώσει την αποτελεσματικότητα της διαδικασίας φιλτραρίσματος της άμμου και θα εξοικονομήσει χρήματα μακροπρόθεσμα. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό όταν φιλτράρετε μεγάλες ποσότητες νερού σε τακτική βάση – εάν για παράδειγμα διαθέτετε μεγάλη εξωτερική πισίνα.

Εάν διατηρήσετε το επίπεδο οξύτητας στην πισίνα σε σταθερό 6 έως 8,5 pH, αυτό θα δημιουργήσει επίσης το περιβάλλον εργασίας για να λειτουργεί το φίλτρο στα βέλτιστα επίπεδα.

Συνοπτικά, ένα φίλτρο πράσινης άμμου θα πρέπει πραγματικά να είναι μια απαραίτητη αγορά και συνοδευτικό του τυπικού φίλτρου, ειδικά αν ζείτε σε περιοχή με σκληρά νερά και διατηρείτε μια μεγάλη πισίνα.

Σχολιάστε