Swimming Pool Maintenance Made Easy

Οι πισίνες έχουν γίνει κοινά χαρακτηριστικά των περισσότερων μεγάλων σπιτιών. Οι εσωτερικές και εξωτερικές πισίνες είναι ιδανικές για άσκηση, αναψυχή και θεραπεία. Εάν είστε ο περήφανος ιδιοκτήτης μιας πισίνας στη βεράντα ή την αυλή σας, τότε θα πρέπει να δώσετε τη δέουσα προσοχή στη συντήρησή της. Η ασφάλεια και η συντήρηση της πισίνας πάνε χέρι-χέρι. Ακριβώς όπως εγκαθιστάτε έναν ψηλό φράχτη γύρω από την εξωτερική σας πισίνα για να αποτρέψετε την είσοδο των παιδιών στο χώρο της πισίνας υπό συνθήκες χωρίς επίβλεψη, είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι το νερό της πισίνας είναι υγιεινό και ασφαλές στη χρήση. Ένας συνδυασμός προγραμμάτων διήθησης και χημικής επεξεργασίας θα κάνει το κόλπο. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για την καλή συντήρηση της πισίνας.

Διατηρήστε τα βέλτιστα χημικά επίπεδα

Διατηρήστε την περιεκτικότητα της πισίνας σας σε χλώριο στα βέλτιστα επίπεδα για να εξασφαλίσετε επαρκή προστασία από τα βακτήρια. Μπορείτε να αγοράσετε ξυλάκια ή ταμπλέτες χλωρίου και να τα ανακατέψετε σταδιακά στην πισίνα με τροφοδότη χλωρίου ή απλά να τα αφήσετε να επιπλέουν στο νερό. Αποφύγετε την πολύ γρήγορη ανάμειξη του χλωρίου, καθώς θα αφήσει κομμάτια μη αναμεμειγμένου χλωρίου στην πισίνα σας που μπορεί να διαβρώσουν τους σωλήνες εισόδου και εξόδου. Θα πρέπει επίσης να ελέγξετε την περιεκτικότητα του νερού σε ασβέστιο. Το επίπεδό του θα πρέπει ιδανικά να είναι μεταξύ 175 και 225 ppm. Μια ακατάλληλη ισορροπία μπορεί να προκαλέσει διάβρωση και θολότητα στο νερό.

Χρησιμοποιήστε αλγοκτόνα

Οι πισίνες είναι τόποι αναπαραγωγής φυκιών. Χρησιμοποιήστε έναν αναστολέα φυκιών για να αποτρέψετε περισσότερες από 15.000 ποικιλίες φυκιών από το να εισβάλουν στην πισίνα σας. Ένας αναστολέας είναι ένα υγρό το οποίο μπορείτε να ρίξετε στο νερό με το σύστημα αντλίας να το κατανέμει ομοιόμορφα στην πισίνα. Τα αλγοκτόνα με βάση τον χαλκό είναι ιδανικά για την πισίνα σας. Διατηρούν το χρώμα του νερού και το διατηρούν αστραφτερό σταματώντας την ανάπτυξη πράσινων φυκών.

Ελέγξτε το επίπεδο pH της πισίνας σας

Ελέγχετε τακτικά το επίπεδο pH του νερού της πισίνας. Το επίπεδο πρέπει να είναι μεταξύ 7,2 και 7,6. Ένα χαμηλό επίπεδο pH υποδηλώνει υψηλά επίπεδα όξινου νερού ενώ ένα χαμηλό επίπεδο pH υποδηλώνει αλκαλικότητα. Το νερό με υψηλή περιεκτικότητα σε οξύ είναι εξαιρετικά διαβρωτικό και η αυξημένη αλκαλικότητα καθιστά το νερό ανίκανο να απολυμανθεί.

Χρησιμοποιήστε κραδασμούς

Τα ξηρά κύτταρα του δέρματος, το λάδι του σώματος, ο ιδρώτας, τα καλλυντικά και τα ούρα μπορούν να μολύνουν το νερό της πισίνας σας. Μπορείτε να σοκάρετε την πισίνα σας σε τακτά χρονικά διαστήματα για να απαλλαγείτε από όλες αυτές τις ακαθαρσίες. Σοκαριστική είναι η διαδικασία οξείδωσης του νερού, η οποία απομακρύνει τα «απόβλητα του λουτρού» από την πισίνα σας, διατηρώντας την καθαρή και απολυμασμένη.

Συντήρηση σετ αντλίας

Για ιδανική συντήρηση του νερού στην πισίνα σας, αντικαθιστάτε την αντλία κάθε 7 ή 8 χρόνια. Τα νέα μοντέλα είναι εξαιρετικά για τη μετακίνηση μεγάλων όγκων νερού και καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια. Εάν η αντλία σας κάνει υπερβολικό θόρυβο, είναι ένδειξη ακατάλληλης λειτουργίας του μηχανήματος. Οι σύγχρονες αντλίες είναι εύκολο να συντηρηθούν, αλλά τα ελαστικά στεγανοποιητικά ή τα στεγανοποιητικά της αντλίας μπορούν να προκαλέσουν δυσλειτουργίες και να οδηγήσουν σε βραχυκύκλωμα. Θα πρέπει να διατηρείτε τα βέλτιστα επίπεδα πίεσης στην πισίνα σας ελέγχοντας το μανόμετρο σε συχνή βάση.

Συμβουλές ασφαλείας

Υπάρχουν ορισμένοι κανόνες ασφαλείας που πρέπει να ακολουθείτε κατά την απολύμανση της πισίνας σας. Κρατήστε τα επικίνδυνα χημικά μακριά από παιδιά. Εάν χρησιμοποιείτε κοκκώδες χλώριο, διαλύστε το σε έναν κουβά νερό πριν το προσθέσετε στην πισίνα. Η προσθήκη νερού στο χλώριο μπορεί να προκαλέσει έκρηξη. Είναι πάντα καλύτερο να προσθέτετε χλώριο σταδιακά στο νερό. Συνιστάται να χρησιμοποιείτε όξινο θειικό νάτριο ή κοκκώδεις παράγοντες μείωσης του pH σε αντίθεση με το Μουρατικό οξύ για τις πισίνες στα σπίτια, καθώς το τελευταίο δημιουργεί επικίνδυνους αναθυμιάσεις και είναι εξαιρετικά διαβρωτικό.

Σχολιάστε