Swimming Pool Construction – Engineering Stainless Steel Pools For Durability

Σκέφτεστε να φτιάξετε μια πισίνα και υπάρχουν απλώς μια σειρά από ερωτήσεις που πρέπει να λάβετε υπόψη. Το πιο σημαντικό, προσπαθείτε να αποφασίσετε ποιος τύπος πισίνας θα κατασκευάσετε για την καλύτερη σχεδιαστική αισθητική, μακροπρόθεσμη ανθεκτικότητα, εύκολη εγκατάσταση και φυσικά για την επίτευξη της καλύτερης σχέσης ποιότητας/τιμής.

Από την άποψη του προϋπολογισμού, οι πισίνες κατασκευάζονται συνήθως από υαλοβάμβακα, χυτό σκυρόδεμα ή gunite. Ωστόσο, μακροπρόθεσμα, υπάρχουν συχνά πολλές προκλήσεις με τη συντήρηση και τις επισκευές. Εάν ξοδεύετε τόσα χρήματα για μια λειτουργία που είναι μόνιμα ενσωματωμένη στο περιβάλλον σας, θέλετε να βεβαιωθείτε ότι έχετε δεσμευτεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ανοξείδωτο ατσάλι για κατασκευή πισίνας
Ο ανοξείδωτος χάλυβας είναι ίσως το καλύτερο υλικό που θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε μια πισίνα που θα σας κρατήσει πολύ καιρό χωρίς τα κοινά προβλήματα συντήρησης και επισκευής που σχετίζονται με τις συμβατικές πισίνες. Είναι ισχυρό αλλά εύκαμπτο, ανθεκτικό, στεγανό. Δεν σπάει, δεν συρρικνώνεται, δεν ξεφλουδίζει, δεν ξεφλουδίζει και δεν γίνεται πορώδες. Όταν χρησιμοποιείται σε κατάλληλο περιβάλλον πισίνας και εγκατασταθεί από επαγγελματίες ειδικούς της πισίνας, μια χαλύβδινη πισίνα πιθανότατα θα ξεπεράσει τους ιδιοκτήτες της. Παρά το σχετικά υψηλότερο κόστος, η λίγη συντήρηση που απαιτείται είναι πιθανό να σας προσφέρει χρήματα μακροπρόθεσμα.

Οι περισσότεροι άνθρωποι επιφυλάσσονταν να χρησιμοποιήσουν ένα μέταλλο ως το κύριο δομικό υλικό για μια πισίνα. Η γενική επιφύλαξη θα έγκειται φυσικά σε θέματα σκουριάς και διάβρωσης. Σε αντίθεση με αυτό, η σωστή ποιότητα και επεξεργασία του ανοξείδωτου χάλυβα θα ήταν εξαιρετικά πλεονεκτική και ανθεκτική έναντι των καταστροφικών επιπτώσεων των χημικών ουσιών που υπάρχουν σε ένα υδάτινο περιβάλλον. Για να κατανοήσετε την αντοχή του, αξίζει να εξετάσετε πώς ανταποκρίνεται αυτό το κράμα σε ένα υδάτινο περιβάλλον.

Ανθεκτικότητα από ανοξείδωτο χάλυβα
Η αντοχή του στη διάβρωση προέρχεται από μια επίστρωση, η οποία σχηματίζεται ακαριαία σε μια οξειδωτική ατμόσφαιρα, είτε είναι αέρας είτε νερό είτε οποιαδήποτε υγρά που περιέχουν οξυγόνο. Αυτή η προστατευτική μεμβράνη σφραγίζει το μέταλλο και το προστατεύει από περαιτέρω οξείδωση και ζημιά από άλλα αμαυρωτικά στοιχεία σε ένα ήπιο υδατικό περιβάλλον. Επιπλέον, μπορεί να γυαλιστεί σε ένα λείο φινίρισμα, που κυμαίνεται από τυπικό βαθμού 3 έως υψηλής γυαλάδας βαθμού 7. Το λείο φινίρισμα δημιουργεί μεγαλύτερη αντοχή στα άλατα αλογονιδίων, τα οποία υπάρχουν στο νερό της πισίνας. Τα άλατα αλογονιδίου είναι πιο επιζήμια όταν πιτσιλίζονται και αφήνονται να εξατμιστούν στον χάλυβα. Σε μια τραχιά επιφάνεια, τα αλογονίδια θα ήταν πιο πιθανό να παγιδευτούν στις αυλακώσεις και τις κορυφογραμμές, και έτσι να αφεθούν να καταστρέψουν τον όλεθρο του.

Εκτός από την αντοχή του κράματος, οι πισίνες από ανοξείδωτο χάλυβα είναι στεγανές και στεγανές καθώς το κέλυφος είναι πλήρως συγκολλημένο σε όλες τις ενώσεις του. Αυτό σας απαλλάσσει από την ανάγκη να ξανασοβάσετε πισίνες από σκυρόδεμα ή να στρώσετε ξανά πισίνες από βινύλιο και σίγουρα μειώνει το κόστος που σχετίζεται με τη σπατάλη νερού. Η εγκατάσταση είναι επίσης λιγότερο δαπανηρή, καθώς η πισίνα είναι προκατασκευασμένη σε αρθρωτά μέρη από ανοξείδωτο χάλυβα και στη συνέχεια μεταφέρεται επί τόπου για εγκατάσταση συγκόλλησης.

Δυνατότητες σχεδιασμού από ανοξείδωτο χάλυβα
Όσον αφορά την αισθητική του σχεδιασμού, η φαντασία σας θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι το όριο! Λοιπόν, σχεδόν. Δεδομένης της ευκαμψίας του μετάλλου, τα φύλλα χάλυβα μπορούν να τυλιχτούν για να σχηματίσουν σχεδόν οποιοδήποτε επιθυμητό σχήμα ή μέγεθος. Είναι επίσης πολύ ελαφρύ σε σύγκριση με το συμβατικό δομικό υλικό πισίνας, επιτρέποντας έτσι μεγαλύτερες δυνατότητες μηχανικής για να φιλοξενήσει πιο απαιτητικά σχέδια πισίνας. Όσον αφορά το φινίρισμα, οι πισίνες από ανοξείδωτο χάλυβα μπορούν να επενδυθούν, να πλακωθούν και ακόμη και να γυαλιστούν για μεταλλικό φινίρισμα.

Λαμβάνοντας υπόψη όλες τις αρετές του, οι πισίνες από χάλυβα θα μπορούσαν να είναι μια ευπρόσδεκτη λύση σε ορισμένα σενάρια. Για παράδειγμα:

− Σε ορισμένες ασιατικές πόλεις όπου υπάρχουν σοβαρές απαιτήσεις γης, μπορούν να κατασκευαστούν πισίνες σε στέγες. Τα ελαφριά και στεγανά οφέλη των πισινών από ανοξείδωτο χάλυβα θα περιορίσουν τα προβλήματα φόρτωσης και στεγανοποίησης.
− Για σχέδια που ξεπερνούν τα όρια της μηχανικής, για παράδειγμα η κατασκευή μιας πισίνας που πλαισιώνεται από ένα κτίριο ή σε έναν πρόβολο, ο ανοξείδωτος χάλυβας θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι η μόνη επιλογή. Οι πισίνες από ανοξείδωτο χάλυβα θα έλυναν προβλήματα με τη φόρτωση, τη δομική σταθερότητα, τη στεγανοποίηση, καθώς και τις βαριές κατασκευές στήριξης που θα ήταν απαραίτητες κατά την κατασκευή με άλλα υλικά.

Σχολιάστε