How to Maintain Your Swimming Pool’s Health

Έχετε βγει ποτέ από την πισίνα και νιώσατε σαν στεγνό σφουγγάρι; Ίσως αυτό το συναίσθημα να είναι λίγο πολύ συνηθισμένο σε αυτό που υποτίθεται ότι είναι η όαση της αυλής σας. Ο λόγος για τα άβολα υπολείμματα, τον αποχρωματισμό των ρούχων, τον ερεθισμό των ματιών, τους λεκέδες, το θολό νερό και ακόμη και τη συσσώρευση αλάτων είναι ότι το νερό σας δεν ισορροπεί.

Βάλτε το νερό σας σωστά στην ζυγαριά εξισορροπώντας το νερό σας. Αυτή η απλή διαδικασία θα επιμηκύνει τη διάρκεια ζωής του νερού, της αντλίας, του θερμαντήρα, του φίλτρου και άλλου εξοπλισμού. Η εξισορρόπηση και η δοκιμή του νερού σας θα κάνουν επίσης τη φροντίδα της πισίνας σας παιχνιδάκι.

pH είναι ο σημαντικότερος παράγοντας στην ισορροπία του νερού. Το εύρος του pH χρησιμοποιείται για τη μέτρηση του σχετικού οξέος ή βάσης του νερού. Αυτό πιθανότατα το έμαθες στο βασικό μάθημα της χημείας στο γυμνάσιο.

Εδώ είναι τα ακριβή πεδία στα οποία πρέπει να δείτε το νερό σας:

Το εύρος κυμαίνεται από 0 έως 14, με pH 7 να είναι ουδέτερο. Οι ενδείξεις μεταξύ 7,2 και 7,6 θεωρούνται αποδεκτές ή στη ζώνη άνεσης για το νερό της πισίνας. Το ισορροπημένο νερό πρέπει να συγκρατείται με ασφάλεια ανάμεσα σε δύο επιβλαβή άκρα.

Εάν το νερό σας έρθει στη χαμηλή πλευρά της ζυγαριάς, γίνεται διαβρωτικό και αρχίζει να προσβάλλει τις επιφάνειες και τον εξοπλισμό της πισίνας. Αυτό το ονομάζουμε ζώνη διάβρωσης. Χα! Τώρα ξέρετε γιατί ο θερμοσίφωνας σας διαβρώνεται.

Από την άλλη πλευρά, εάν το νερό της πισίνας σας γέρνει τη ζυγαριά στην ψηλή πλευρά, θα αρχίσετε να παρατηρείτε συσσώρευση αλάτων και αυτή είναι η ζώνη απολέπισης που θα αφήσει ανεπιθύμητες εναποθέσεις στην πισίνα σας.

Το μη ισορροπημένο νερό όχι μόνο φέρνει άσχημα νέα, αλλά μπορεί επίσης να δημιουργήσει μια τρύπα στην τσέπη σας. Πώς είναι αυτό; Η αποτελεσματικότητα του απολυμαντικού σας θα παρεμποδιστεί εάν το νερό σας είναι εκτός ισορροπίας. Αυτή είναι πιθανώς η απάντησή σας εάν αρχίσετε να βλέπετε μια αυξανόμενη ποσότητα χλωρίου για να διατηρείτε την πισίνα σας καθαρή.

Ο δεύτερος παράγοντας που πρέπει να εξετάσετε είναι το Σύνολο Αλκαλικότης της πισίνας σας. Η ολική αλκαλικότητα μετρά τα αλκαλικά υλικά που διαλύονται στο νερό και το αποδεκτό εύρος είναι μεταξύ 80 και 150 ppm. Εκφρασμένη σε μέρη ανά εκατομμύριο (ppm), η συνολική αλκαλικότητα προκύπτει από αλκαλικά υλικά, συμπεριλαμβανομένων ανθρακικών, διττανθρακικών και υδροξειδίων – κυρίως διττανθρακικά στην πισίνα σας. Το αλκαλικό νερό εξουδετερώνει τα οξέα, πράγμα που σημαίνει ότι βοηθά στην πρόληψη μεγάλων διακυμάνσεων στο pH.

Με λίγα λόγια, η ολική αλκαλικότητα είναι ένα μέτρο της αντίστασης του νερού στην αλλαγή του pH.

Όπως το pH, εάν η Ολική Αλκαλικότητα είναι χαμηλή, το αποτέλεσμα είναι “αναπήδηση του pH”, που σημαίνει ότι το pH θα τείνει να “αναπηδά” μέσα και έξω από το εύρος τιμών. Εάν η Ολική Αλκαλικότητα είναι πολύ υψηλή, ναι, έχετε επίσης προβλήματα. Αυτό θα κάνει το νερό σας να γίνει πολύ δύσκολο να προσαρμοστεί σε ένα κανονικό pH.

Μην ανησυχείτε, οποιοδήποτε πρόβλημα αλκαλικότητας μπορεί να διορθωθεί. Δείτε το γράφημα για ακριβείς πληροφορίες.

Ο τρίτος παράγοντας στο ισορροπημένο νερό είναι η μέτρηση Ασβέστιο Σκληρότητα. Το φυσιολογικό εύρος για τη σκληρότητα ασβεστίου είναι μεταξύ 175 και 275 ppm. Αυτό αναφέρεται στην ποσότητα των διαλυμένων μετάλλων, κυρίως ανθρακικού ασβεστίου, στο νερό.

Αν και υπό κανονικές συνθήκες αυτό δεν είναι πρόβλημα σε μια πισίνα που λειτουργεί σωστά, αυτή η χημική ανισορροπία προκαλεί επίσης προβλήματα. Για παράδειγμα, μια χαμηλή σκληρότητα ασβεστίου μπορεί να οδηγήσει σε διάβρωση του εξοπλισμού ή στη χάραξη ενός φινιρίσματος γύψου. Όπως όλα τα άλλα που έχουμε συζητήσει, η άλλη πλευρά της ζυγαριάς λέει ότι ένα υψηλό επίπεδο σκληρότητας ασβεστίου προκαλεί θολό νερό και απολέπιση.

Η σκληρότητα του ασβεστίου είναι επίσης ένα πολύ ελεγχόμενο στοιχείο στην πισίνα σας. Δείτε το διάγραμμα για να προσαρμόσετε τα επίπεδα σκληρότητας ασβεστίου.

Εν τέλει, Σταθεροποιητής είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την «υγεία» του νερού της πισίνας σας. Χωρίς αυτόν τον παράγοντα, οι ακτίνες του ήλιου θα κατέστρεφαν γρήγορα το χλώριο στην πισίνα σας. Ο σταθεροποιητής είναι Κυανουρικό Οξύ που λειτουργεί ως «αντηλιακή ασπίδα» για να κάνει το χλώριο να διαρκεί περισσότερο. Αυτό σημαίνει ότι το χλώριο σας θα μπορούσε να διαρκέσει έως και 3 ½ φορές περισσότερο!! Φανταστείτε την εξοικονόμηση!

Η σωστή σταθεροποίηση απαιτεί 30 έως 50 ppm κυανουρικού οξέος και οι εξωτερικές πισίνες θα πρέπει να ξεκινούν ανεβάζοντάς το σε ένα ελάχιστο επίπεδο 40 ppm Κυανουρικού Οξέος. Στη συνέχεια, μπορείτε απλά να χρησιμοποιήσετε σταθεροποιημένο χλώριο για να διατηρήσετε τα σωστά επίπεδα σταθεροποιητή.

Σχολιάστε