How to Close Down Your Swimming Pool for Winter

Το να έχετε ένα μέρος στον κήπο σας όπου μπορείτε να κάνετε μια βουτιά είναι υπέροχο και για να διασφαλίσετε ότι αυτό το χαρακτηριστικό θα παραμείνει στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, είναι ζωτικής σημασίας τον επόμενο χειμώνα να εξασφαλίσετε ότι θα πραγματοποιηθεί η απαραίτητη συντήρηση της πισίνας.

Θα μπορούσατε να επικοινωνήσετε με εταιρείες πισίνας για συμβουλές σχετικά με το πώς να περάσετε από αυτή τη διαδικασία ή σχετικά με τυχόν χημικά που απαιτούνται ή θα μπορούσατε να προσλάβετε έναν ειδικό για να εκτελέσει τη δουλειά.

Ωστόσο, εάν θέλετε να εκτελέσετε την εργασία μόνοι σας, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να προσπαθήσετε να κάνετε για να βεβαιωθείτε ότι η εργασία εκτελείται σωστά.

Μια καλή στιγμή για να αρχίσετε να κλείνετε την πισίνα σας είναι όταν τα φύλλα που πέφτουν τακτικά αρχίζουν να προαναγγέλλουν την άφιξη του φθινοπώρου. Μόλις η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της ημέρας πέσει σε μέσο όρο μεταξύ 16 και 21 βαθμών Κελσίου, είναι καλή στιγμή να αρχίσετε να σκέφτεστε να βγείτε από το χειμερινό κάλυμμα.

Είναι συνήθως πολύ δροσερό αυτή την εποχή του χρόνου για να πάτε για μια κανονική βουτιά ούτως ή άλλως, αν και μπορείτε να επιλέξετε να το αφήσετε για αργότερα, αν θέλετε.

Ωστόσο, σε πολλούς ιδιοκτήτες πισίνας αρέσει να ξεκινούν τη δουλειά νωρίς το φθινόπωρο πριν πέσουν πάρα πολλά φύλλα στο νερό. Οποιαδήποτε ύλη δέντρου που προσγειώνεται στην πισίνα πρέπει να αφαιρεθεί, καθώς αν δεν γίνει κάτι τέτοιο θα μπορούσε να αυξηθεί η συσσώρευση φυκιών, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πιο πιθανό να σας υποδεχτεί ένα πράσινο θέαμα σαν βάλτο όταν τραβήξετε πίσω το κάλυμμα την άνοιξη .

Μπορείτε να βγάλετε όλα τα φύλλα είτε χρησιμοποιώντας ένα δίχτυ είτε μια ηλεκτρική σκούπα – το οποίο μπορεί να μπορείτε να νοικιάσετε για την ημέρα από έναν εξειδικευμένο προμηθευτή πισίνας.

Το αν θα αποστραγγίσετε ή όχι νερό από την πισίνα σας πριν την κλείσετε εξαρτάται από εσάς και εξαρτάται από την επένδυση που έχετε.

Εάν έχετε κεραμικά πλακίδια γύρω από την επιφανειακή γραμμή για διακοσμητικούς σκοπούς, ίσως θέλετε να στραγγίσετε το νερό, καθώς στο κρύο το υγρό μπορεί να προκαλέσει ρωγμές.

Ένας άλλος λόγος για να αφαιρέσετε μέρος του νερού από τη λειτουργία είναι για να αποφύγετε να βουλώσετε όλους τους σωλήνες. Ωστόσο, πολλοί άλλοι προτιμούν να αφήνουν το νερό να παραμένει σε πιο κανονικό επίπεδο, καθώς αυτό παρέχει υποστήριξη από κάτω όταν το κάλυμμα χτυπιέται από το νερό της βροχής και μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή χαλάρωσης.

Το πιο σημαντικό βήμα είναι να διασφαλίσετε ότι το σύστημα φίλτρου καθαρίζεται και αποστραγγίζεται σχολαστικά. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχουν αφαιρεθεί όλο το νερό και τα υπολείμματα. Θα έπρεπε να έχετε βουλώσει τους πίδακες επιστροφής και αφού καθαρίσετε την αντλία σας, μπορείτε να την αφήσετε κάπου να στραγγίσει.

Μόλις οι σωλήνες πίδακα, skimmer και αποστράγγισης σκουπιστούν με ηλεκτρική σκούπα, μπορείτε να καλύψετε τυχόν εκτεθειμένες τρύπες και σωλήνες για να εμποδίσετε την είσοδο νερού, εάν έχετε αποφασίσει να μην αδειάσετε μέρος της πισίνας σας.

Ο λόγος που πρέπει να προσέχετε τόσο τους σωλήνες και το σύστημα φίλτρων είναι ότι εάν το νερό μπει εκεί μέσα το χειμώνα, όταν οι θερμοκρασίες πέφτουν στο πάγωμα, θα μετατραπεί σε πάγο και θα επεκταθεί, προκαλώντας ρωγμές και πιθανώς διαρροή.

Θα πρέπει επίσης να αφιερώσετε χρόνο για να επαναλάβετε το φίλτρο πριν το αποθηκεύσετε, καθώς μπορεί να χρειαστεί αντικατάσταση – κάτι για το οποίο θα μπορούσατε να συμβουλευτείτε έναν ειδικό αποχέτευσης.

Στη συνέχεια θα χρειαστεί να βάλετε χημικά αν χρειαστεί, αφού αφαιρέσετε τυχόν παιχνίδια ή φουσκωτά που έχουν μείνει στο νερό. Ωστόσο, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να προσθέσετε μερικούς μεγάλους πλωτήρες από φελιζόλ εάν η πισίνα σας είναι επενδεδυμένη με βινύλιο, καθώς αυτό μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή παγώματος της επιφάνειας του νερού και πρόκλησης ζημιών.

Μην ξεχάσετε να αφαιρέσετε τυχόν σανίδες κατάδυσης ή τσουλήθρες προτού τραβήξετε το κάλυμμα σφιχτά πάνω από την τρύπα για να βεβαιωθείτε ότι είναι πλήρως προστατευμένο.

Είναι σημαντικό να διατηρείται τεντωμένο, καθώς αυτό μπορεί να αποτρέψει την χαλάρωση του υλικού, πράγμα που μπορεί να σημαίνει ότι χρειάζεται αντικατάσταση νωρίτερα από ό,τι έχει σχεδιαστεί.

Αν και η πισίνα σας είναι τώρα κλειστή για το χειμώνα, θα μπορούσε να εξακολουθεί να αποτελεί κίνδυνο, ιδιαίτερα εάν ένα παιδί ή κατοικίδιο ζώο χωρίς επίβλεψη μπορεί να μπει κάτω από το κάλυμμα και να παγιδευτεί – επομένως φροντίστε να το παρακολουθείτε ανά πάσα στιγμή όταν βρίσκεται κοντά του.

Τώρα η πισίνα σας είναι προετοιμασμένη για το κρύο, μπορείτε να συνεχίσετε την απαραίτητη συντήρηση του κήπου σας, έτσι ώστε όλος ο εξωτερικός σας χώρος να είναι καλύτερος όταν έρθει η άνοιξη.

Σχολιάστε