Betta Fish Facts – Γεγονότα που νομίζατε ότι ξέρετε αλλά δεν ήξερες ποτέ

Τα φωτεινά και ζωντανά χρώματα, τα υπέροχα πτερύγια και η διαδραστική προσωπικότητα κάνουν το betta fish το πιο υπέροχο ψάρι στον κόσμο. Δεν είναι περίεργο που αυτά τα ψάρια βρίσκουν μια θέση σε πολλά σπίτια και γραφεία ως αγαπημένα και λατρεμένα κατοικίδια.

Το B.Splendens ονομάζεται betta ή beta στις ΗΠΑ. Είναι ιθαγενείς στα άγρια ​​χωράφια της Καμπότζης, της Ταϊλάνδης και του Βιετνάμ. Γνωστά για τις μαχητικές τους ιδιότητες, αυτά τα ψάρια χρησιμοποιούνται για τυχερά παιχνίδια. Δύο αρσενικά ψάρια αφήνονται να πολεμήσουν μεταξύ τους και μεγάλα χρηματικά ποσά τοποθετούνται ως στοίχημα στο ψάρι που κερδίζει. Ένα ψάρι σκοτώνεται σχεδόν πάντα σε τέτοιους αγώνες. Λόγω της επιθετικής φύσης τους, τα ψάρια βήτα διατηρούνται πάντα ενιαία.

Τα όμορφα χρώματα και τα πτερύγια που συνδέονται με αυτά τα ψάρια είναι αποτέλεσμα αναπαραγωγής από ειδικούς κτηνοτρόφους σε όλο τον κόσμο. Τα αρσενικά φαίνονται πιο όμορφα από τα θηλυκά τους. Τα αρσενικά έχουν μακρύτερα πτερύγια και εμφανίζουν πιο ζωντανά χρώματα. Τα θηλυκά φορούν ρίγες στο σώμα τους. Το μέσο μέγεθος ενός ψαριού βήτα είναι 2,3 ίντσες έως 3,5 ίντσες και η διάρκεια ζωής του είναι μεταξύ 3 και 5 ετών. Με λίγη φροντίδα, αυτά τα ψάρια μπορούν να ζήσουν μια παρατεταμένη διάρκεια ζωής.

Στην άγρια ​​φύση, τα bettas τρέφονται με προνύμφες κουνουπιών και άλλα μικροσκοπικά έντομα. Σε δεξαμενές, αυτά τα ψάρια τρέφονται με ζωντανές και κατεψυγμένες γαρίδες άλμης και σκουλήκια αίματος. Μπορούν επίσης να τροφοδοτηθούν με σφαιρίδια ψαριών και νιφάδες. Τα ψάρια Betta τείνουν να τρώνε χωρίς όριο. Τα απόβλητα που παράγουν μπορεί να μολύνουν τις δεξαμενές και μπορεί να είναι αιτία για ασθένειες. Αρκεί να τα ταΐζετε μία φορά την ημέρα. Αυτά τα ψάρια μπορούν να μείνουν χωρίς φαγητό για μέρες.

Αυτά τα ψάρια αρρωσταίνουν εύκολα, αλλά οι περισσότερες ασθένειες των ψαριών betta μπορούν εύκολα να θεραπευτούν. Η διατήρηση των δεξαμενών καθαρών και η αλλαγή του νερού τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα μπορεί να αποτρέψει τις περισσότερες ασθένειες betta. Το νερό στις δεξαμενές πρέπει να υποβάλλεται σε επεξεργασία για παρουσία χλωρίου. Απορρυπαντικά και σαπούνια που μπορεί να περιέχουν επιβλαβείς χημικές ουσίες δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό των δεξαμενών. Τα βήτα προέρχονται από τροπικά κλίματα και ως εκ τούτου μπορούν να ευδοκιμήσουν σε θερμές θερμοκρασίες από 75 έως 85 βαθμούς Φαρενάιτ.

Οι Bettas μπορούν συχνά να βρεθούν στην επιφάνεια του νερού. Αναπνέουν απευθείας από την ατμόσφαιρα χρησιμοποιώντας ένα μοναδικό όργανο που ονομάζεται λαβύρινθος. Οι ρηχές δεξαμενές που έχουν μεγαλύτερο χώρο επιφάνειας είναι οι καλύτερες για να φιλοξενήσουν betta. Οι βαθιές δεξαμενές θα έκαναν τα ψάρια να σπαταλούν πολλή ενέργεια κολυμπώντας από τον πυθμένα στην επιφάνεια του νερού για να αναπνεύσουν. Οι δεξαμενές που μπορούν να χωρέσουν οκτώ έως δέκα γαλόνια νερού θεωρούνται ιδανικές.

Τα ψάρια βήτα κάνουν ωραία κατοικίδια. Αναγνωρίζουν τους ιδιοκτήτες τους πολύ περισσότερο από άλλα είδη ψαριών. Περνώντας μερικές στιγμές με το betta, επιστρέφοντας στο σπίτι μετά από μια δύσκολη μέρα δουλειάς, θα χαλαρώσετε το μυαλό σας.

Σχολιάστε