7 Ways to Improve Your Swimming Pool Safety

Όταν είστε ιδιοκτήτης ή έχετε τον έλεγχο μιας πισίνας στην πίσω αυλή, η ασφάλεια πρέπει να είναι η νούμερο ένα προτεραιότητά σας. Υπάρχουν πάρα πολλά μικρά παιδιά που πνίγονται και τραυματίζονται σε πισίνες στην πίσω αυλή. Ωστόσο, οι πισίνες στην πίσω αυλή είναι η πηγή πολλών άλλων τύπων ατυχημάτων και τραυματισμών για μικρούς και μεγάλους. Ας δούμε πώς μπορείτε να βελτιώσετε την ασφάλεια της πισίνας σας για να προστατεύσετε την οικογένεια και τους φίλους σας.

1. Αναβαθμίστε το φράχτη της πισίνας σας

Πολλές τοπικές αρχές απαιτούν οι νέες και οι υπάρχουσες πισίνες να είναι πλήρως περιφραγμένες. Αυτή η απαίτηση ισχύει για όλους τους ιδιοκτήτες πισίνας, ανεξάρτητα από το εάν στο νοικοκυριό ζουν μικρά παιδιά.

Εάν χτίζετε μια νέα πισίνα ή έχετε μια υπάρχουσα πισίνα, πρέπει να ελέγξετε ότι συμμορφώνεστε με τους πιο πρόσφατους κανονισμούς περίφραξης πισίνας στην περιοχή του τοπικού σας συμβουλίου. Εάν χρειάζεται να κατασκευάσετε ένα νέο φράχτη ή να αναβαθμίσετε ένα υπάρχον φράγμα ασφαλείας, υπάρχουν δύο κύριες επιλογές για περίφραξη πισίνας. Επιλέξτε ανάμεσα σε δομή αλουμινίου και σκληρυμένο γυαλί ασφαλείας.

Περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν γυάλινα φράγματα επειδή είναι αισθητικά ευχάριστα και παρέχουν καθαρή θέα στην πίσω αυλή και πέρα ​​από αυτήν. Αυτά τα εμπόδια ταιριάζουν σε μοντέρνα ή σύγχρονα σπίτια, ειδικά όταν υπάρχει θέα πέρα ​​από την αυλή. Ένας γυάλινος φράχτης προσθέτει πραγματικά αξία σε ένα σπίτι.

Οι φράχτες αλουμινίου είναι λιγότερο ακριβοί από το γυαλί, ενώ εξακολουθούν να παρέχουν το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας σε κάθε αυλή. Αυτοί οι φράχτες είναι εύκολο να εγκατασταθούν και μπορούν να ανεγερθούν από ένα άτομο που το κάνει μόνος του.

2. Γειώστε ηλεκτρικά τον φράκτη της πισίνας σας

Οι πισίνες είναι ένα μεγάλο σώμα νερού που μπορεί να είναι αγώγιμο του ηλεκτρισμού. Εάν υπάρχει ηλεκτρικό σφάλμα που προκαλεί ηλεκτρικό ρεύμα στην πισίνα, οι μεταλλικές κατασκευές του νερού γύρω από την πισίνα μπορεί να γίνουν αγώγιμες. Ένα άτομο μπορεί να υποστεί ηλεκτροπληξία από οποιαδήποτε μεταλλική κατασκευή γύρω από την πισίνα, όπως κιγκλιδώματα, σκάλες, φωτιστικά και φράκτες ασφαλείας.

Κατά την εγκατάσταση ενός νέου μεταλλικού φράκτη ασφαλείας πισίνας μπορεί να απαιτείται η γείωση του φράκτη της πισίνας για συμμόρφωση με τους κανονισμούς ηλεκτρικής ασφάλειας. Οι ιδιοκτήτες πρέπει να κάνουν ερωτήσεις από έναν τοπικό αδειοδοτημένο εργολάβο ηλεκτρικής ενέργειας για το εάν ο φράκτης της πισίνας τους απαιτεί εξισορρόπηση δυναμικού ή γείωση.

3. Εγκαταστήστε ένα κάλυμμα πισίνας

Τα καλύμματα πισίνας δεν είναι απλώς για να κρατούν τα φύλλα έξω από την πισίνα σας. Ένα κάλυμμα που εμποδίζει ένα άτομο να πέσει μέσα στο νερό παρέχει το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας και ασφάλειας για την οικογένειά σας. Αυτά τα καλύμματα είναι ακριβά, αλλά θα εμποδίσουν ένα παιδί να πνιγεί στην πισίνα σας.

4. Καλύψτε την πισίνα σπα ή το υδρομασάζ σας

Μπορεί να μην υπάρχει απαίτηση περίφραξης για υδρομασάζ ή σπα στο δήμο σας. Ωστόσο, πρέπει να καλύψετε αυτά τα ιαματικά λουτρά με ένα προστατευτικό καπάκι ή κάλυμμα για να αποτρέψετε την πρόσβαση των μικρών παιδιών στο νερό. Τα περισσότερα καινούργια υδρομασάζ πωλούνται με επάνω μέρος ή καπάκι που προστατεύεται από τα παιδιά που είναι σταθερά τοποθετημένο πάνω από τη μπανιέρα ή το σπα. Μπορείτε να αγοράσετε ξεχωριστά καλύμματα για υπάρχοντα υδρομασάζ και πισίνες σπα.

5. Εγκαταστήστε ένα συναγερμό πισίνας

Ένας ηλεκτρονικός συναγερμός πισίνας θα σας προειδοποιήσει όταν κάποιος ή κάτι μπει στο νερό της πισίνας σας. Οι συναγερμοί πισίνας δεν είναι μόνο για οικογένειες που έχουν παιδιά. Τα νοικοκυριά με ηλικιωμένα άτομα, σωματικά ή διανοητικά ανάπηρα και κατοικίδια θα πρέπει να εγκαταστήσουν συναγερμό πισίνας για να προστατεύουν όσους είναι ευάλωτοι σε ατύχημα.

Υπάρχουν πολλοί τύποι συναγερμού για κάθε τύπο πισίνας. Τα πιο δημοφιλή είναι ο συναγερμός κυμάτων αιωρούμενης επιφάνειας, ο συναγερμός εμβάπτισης με βραχιολάκι και ο συναγερμός υποεπιφανείας. Όλοι αυτοί οι συναγερμοί λειτουργούν ασύρματα σε έναν συναγερμό σταθμού βάσης που είναι τοποθετημένος μέσα στο σπίτι σας.

Ο συναγερμός εμβάπτισης με βραχιολάκι είναι κατάλληλος για ηλικιωμένο άτομο ή άτομο με σωματική ή πνευματική αναπηρία. Αυτός ο τύπος συναγερμού θα ηχήσει όταν το βραχιολάκι βραχεί.

Οι συναγερμοί κυμάτων αιωρούμενης επιφάνειας και οι συναγερμοί υποεπιφανείας ενεργοποιούνται όταν το νερό διαταράσσεται από άτομο που εισέρχεται στο νερό.

6. Εγκαταστήστε ένα περίβλημα πισίνας

Όταν ζείτε σε μια περιοχή που κατοικείται από έντομα, πουλιά και άλλα ζώα, μπορεί να θέλετε να σκεφτείτε να εγκαταστήσετε ένα περίβλημα πισίνας. Είναι νόμος να εγκαταστήσετε ένα φράχτη πισίνας, οπότε γιατί να μην εγκαταστήσετε μια πλήρως κλειστή δομή πισίνας για να εγγυηθείτε ότι κανένα παιδί ή άγρια ​​ζωή δεν θα εισέλθει στην πισίνα σας. Αυτές οι κατασκευές παρέχουν επίσης κάποια προστασία από τις καιρικές συνθήκες, μειώνουν την εξάτμιση του νερού της πισίνας και κάνουν το φαγητό σε εξωτερικούς χώρους και τα μπάρμπεκιου εντελώς απολαυστικά χωρίς έντομα.

7. Κάντε μια επιθεώρηση ασφάλειας πισίνας

Μια επιθεώρηση ασφάλειας πισίνας απαιτείται συνήθως μόνο όταν ένας ιδιοκτήτης σπιτιού πουλά ή νοικιάζει το ακίνητό του. Ορισμένες κρατικές υπηρεσίες δεν επιτρέπεται να μεταβιβάσουν ένα ακίνητο ή να εγγράψουν μίσθωση χωρίς το πιστοποιητικό ασφάλειας της πισίνας.

Ορισμένα ασφαλιστήρια συμβόλαια κατοικίας απαιτούν από τους ιδιοκτήτες να έχουν πιστοποιητικό ασφάλειας πισίνας.

Επίσης, μπορεί να θέλετε να αποκτήσετε ένα πιστοποιητικό ασφάλειας πισίνας για να διασφαλίσετε ότι ο χώρος της πισίνας στην πίσω αυλή σας έχει το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας για την οικογένειά σας.

Αφού ένας υπεύθυνος συμμόρφωσης με την ασφάλεια της πισίνας ελέγξει την αυλή σας και διαπιστώσει ότι ο χώρος της πισίνας συμμορφώνεται με τους κανονισμούς, εκδίδεται πιστοποιητικό ασφάλειας πισίνας.

Σχολιάστε