4 συμβουλές για να σας βοηθήσουν να καθαρίσετε την πισίνα σας

Είναι υπέροχο να έχετε μια πισίνα στην πίσω αυλή του σπιτιού σας όπου μπορείτε να διοργανώσετε πάρτι, να υιοθετήσετε μια ρουτίνα γυμναστικής και να περάσετε τα απογεύματα σας. Ωστόσο, με μια πισίνα έρχεται και η ευθύνη της συντήρησής της. Εάν δεν μπορείτε να ακολουθήσετε ένα πρόγραμμα συντήρησης, η πισίνα σας μπορεί να έχει διάφορα είδη προβλημάτων, όπως η συσσώρευση φυκιών, σπασμένα φίλτρα και πράσινο νερό, για να αναφέρουμε μερικά. Παρακάτω δίνονται μερικές συμβουλές συντήρησης πισίνας που μπορεί να θέλετε να λάβετε υπόψη.

1. Ξεφλούδισμα και τρίψιμο

Πρώτα απ ‘όλα, κάντε συνήθεια να αφαιρείτε τα υπολείμματα και τα φύλλα από την επιφάνεια του νερού. Στην ιδανική περίπτωση, μπορεί να θέλετε να το κάνετε σε καθημερινή βάση. Επιπλέον, εάν έχετε την οικονομική δυνατότητα να ξοδέψετε λίγα χρήματα, μπορείτε να επενδύσετε σε μια καλή ηλεκτρική σκούπα ρομπότ για να αφαιρέσετε ανεπιθύμητα πράγματα και από το κάτω μέρος.

Εκτός από το ξάφρισμα, φροντίστε να καθαρίσετε τα πλαϊνά για να αποτρέψετε τη συσσώρευση φυκιών. Δεν χρειάζεται να το κάνετε κάθε μέρα. Γενικά, μπορείτε να το κάνετε μία φορά την εβδομάδα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα scrubber για να απαλλαγείτε από τα φύκια.

2. Το φίλτρο

Ο ρόλος των νεφρών σας είναι να βοηθούν το σώμα σας να απαλλαγεί από τις ακαθαρσίες. Με τον ίδιο τρόπο, το φίλτρο στην πισίνα σας αφαιρεί διαφορετικούς τύπους ακαθαρσιών, όπως μικρά παιχνίδια, φύλλα και βρωμιά, για να αναφέρουμε μόνο μερικά.

Κυρίως, μπορείτε να καθαρίσετε την πισίνα αφαιρώντας το καπάκι του φίλτρου. Αλλά είναι καλύτερα να καθαρίζετε το καλάθι του φίλτρου τουλάχιστον μία φορά στις 7 ημέρες. Πρέπει επίσης να καθαρίσετε τους σωλήνες του συστήματος φίλτρων. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να καθαρίσετε το καλάθι των φύλλων.

3. Χημικά Επίπεδα

Όσον αφορά τη συντήρηση της πισίνας, η φροντίδα των χημικών επιπέδων είναι πολύ σημαντική. Εάν το νερό της πισίνας δεν ισορροπεί σωστά, θα φαίνεται θολό. Επιπλέον, θα ερεθίσει τα μάτια και το δέρμα σας. Με την πάροδο του χρόνου, τα βακτήρια θα πολλαπλασιαστούν στην πισίνα, κάτι που ίσως δεν θέλετε να δείτε να συμβαίνει.

Είναι καλή ιδέα να δοκιμάζετε το νερό της πισίνας τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Στην ιδανική περίπτωση, θέλετε να λάβετε υπόψη 6 χημικά επίπεδα, δηλαδή οξύτητα/αλκαλικότητα, ελεύθερο χλώριο, σκληρότητα ασβεστίου, ολική αλκαλικότητα και κυανουρικό οξύ.

Μπορείτε να δοκιμάσετε το νερό χωρίς κανένα πρόβλημα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αγοράσετε μερικά κιτ δοκιμών από το κοντινό σας κατάστημα πισίνας.

Μόλις εξισορροπηθούν τα χημικά, το νερό της πισίνας σας θα είναι διαυγές και χωρίς άρωμα.

4. Κόστος των Χημικών

Είναι αλήθεια ότι η τιμή των χημικών στην πισίνα είναι υψηλή. Σύμφωνα με τα περισσότερα καταστήματα πισίνας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διττανθρακικό νάτριο για να ελέγξετε την αλκαλικότητα του νερού. Και αυτό μπορεί να γίνει χωρίς να επηρεαστούν τα επίπεδα PH.

Μπορείτε να ολοκληρώσετε τη δουλειά χρησιμοποιώντας το διττανθρακικό νάτριο ξοδεύοντας ένα μικρό χρηματικό ποσό. Στην πραγματικότητα, το διττανθρακικό νάτριο περιλαμβάνεται στα περισσότερα προϊόντα μαγειρικής σόδας.

Έτσι, εάν πρόκειται να καθαρίσετε την πισίνα σας, φροντίστε να ακολουθήσετε τις συμβουλές που δίνονται σε αυτό το σύντομο άρθρο.

Σχολιάστε