4 εύκολοι τρόποι για να στραγγίσετε το νερό της βροχής από την πισίνα σας

Μια πρόσφατη καταιγίδα έκανε τη στάθμη του νερού στην πισίνα σας να ανέβει πολύ ψηλά ή ίσως ακόμη και να αρχίσει να ξεχειλίζει; Εάν ανησυχείτε για την υψηλή στάθμη του νερού που οδηγεί σε άλλα προβλήματα στην πισίνα, θα ήταν συνετό να ξεκινήσετε αμέσως την αποστράγγιση του νερού. Ανάλογα με τον τύπο της πισίνας και του εξοπλισμού που έχει εγκατασταθεί, υπάρχει ένας αριθμός διαφορετικών μεθόδων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αποστράγγιση του νερού από μια πισίνα για να επαναφέρετε τη στάθμη του νερού στο σωστό επίπεδο.

Υποβρύχια αντλία – Ο ευκολότερος τρόπος για να αποστραγγίσετε το υπερβολικό νερό της βροχής από την πισίνα σας είναι χρησιμοποιώντας μια υποβρύχια αντλία. Ανάλογα με το μέγεθος της αντλίας, δεν θα χρειαστεί περισσότερο από μία ή δύο ώρες για να επανέλθει η στάθμη του νερού στο κατάλληλο επίπεδο (στο μισό της διαδρομής της εισαγωγής skimmer). Εάν δεν διαθέτετε αντλία ή γνωρίζετε κάποιον από τον οποίο μπορείτε να δανειστείτε μια αντλία, μπορείτε να νοικιάσετε υποβρύχιες αντλίες σε οποιοδήποτε τοπικό κατάστημα ενοικίασης εξοπλισμού.

Χτισμένο σε Αποχέτευση – μπορεί να γνωρίζετε ήδη αν έχετε, αλλά πολλές πισίνες είναι χτισμένες με μια αποχέτευση ενσωματωμένη στον τοίχο που θα αποστραγγίζει αυτόματα το νερό όταν η στάθμη του νερού είναι πολύ υψηλή. Είναι πολύ συνηθισμένο για αυτές τις αποχετεύσεις να φράσσονται με συντρίμμια με την πάροδο του χρόνου, γεγονός που τις καθιστά αναποτελεσματικές. Εάν η ενσωματωμένη αποχέτευση στην πισίνα σας είναι βουλωμένη, ένας εξειδικευμένος υδραυλικός θα πρέπει να έχει τα κατάλληλα εργαλεία για να την αποφράξει.

Τυπικός σωλήνας κήπου – ελέγξτε για να δείτε αν η πισίνα σας έχει σαλιάρα εύκαμπτου σωλήνα στον εξοπλισμό της πισίνας. Αν ναι, συνδέστε έναν εύκαμπτο σωλήνα κήπου, ανάψτε τον και το νερό θα αρχίσει να αποστραγγίζεται κάθε φορά που είναι ενεργοποιημένος ο εξοπλισμός της πισίνας. Προσέξτε να παρακολουθείτε τη στάθμη του νερού κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας. Εάν στραγγίζει πολύ νερό, μπορεί να προκύψουν άλλα προβλήματα πισίνας.

Καθαριστικό πλευρικής πισίνας με πίεση – για πισίνες με καθαριστικά πισίνας υπό πίεση (αυτόματα καθαριστικά που προωθούνται από την πίεση του νερού που δημιουργείται από τον εξοπλισμό της πισίνας), ο εύκαμπτος σωλήνας τροφοδοσίας καθαριστικών μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποστράγγιση του νερού από την πισίνα. Απλώς αφαιρέστε την κεφαλή του καθαριστικού από τον εύκαμπτο σωλήνα τροφοδοσίας και χρησιμοποιήστε την πίεση νερού που συνήθως κινεί το καθαριστικό για την αποστράγγιση του νερού. Και πάλι, παρακολουθήστε προσεκτικά τη στάθμη του νερού κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας και μην το αφήσετε να πέσει πολύ χαμηλά.

Ως ιδιοκτήτης πισίνας, είναι λογικό να είστε έτοιμοι να αποστραγγίσετε το νερό της βροχής από την πισίνα σας μετά από μια μεγάλη καταιγίδα. Εξάλλου, συμβαίνει κάθε χρόνο και υποθέτω ότι το πρόβλημα δεν θα φύγει ποτέ!

Σχολιάστε