10 Φάσεις Κατασκευής Πισίνας

Η κατασκευή μιας εσωτερικής πισίνας είναι το αποκορύφωμα 10 διαφορετικών φάσεων κατασκευής πισίνας. Αυτό το άρθρο θα σας δώσει μια σύντομη κατανόηση του κύκλου κατασκευής. Και όλα ξεκινούν με την επιθυμία να έχετε μια πισίνα στη δική σας αυλή.

Σχεδιασμός & Μηχανική

Το πρώτο μέρος που αναζητούν οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σπιτιού για ειδικευμένους εργολάβους πισίνας είναι ο τοπικός τηλεφωνικός κατάλογος και από στόμα σε στόμα από άλλους που έχουν φτιάξει πισίνα. Μετά την αρχική διαδικασία συνέντευξης, θα έχετε μια καλή ιδέα πόσο θα κοστίσει η κατασκευή της πισίνας σας. Ο ανάδοχος ή σύμβουλος θα παράσχει ένα σχέδιο και μια πλήρη προσφορά για την αποδοχή σας. Με ένα συμβόλαιο στο χέρι, ο ανάδοχος θα λάβει όλες τις απαραίτητες τεχνικές γνώσεις από διπλωματούχο δομικό μηχανικό. Ο ανάδοχος θα υποβάλει στη συνέχεια για άδειες από την τοπική δικαιοδοσία. Σε αυτό το σημείο, μπορεί επίσης να είναι απαραίτητο για τον ανάδοχο να υποβάλει αίτηση για έγκριση από την Ένωση Ιδιοκτητών Κατοικίας (HOA) ανάλογα με τις απαιτήσεις της τοπικής κοινότητας. Μόλις ληφθεί η οικοδομική άδεια, η κατασκευή ξεκινά με υψηλή ταχύτητα.

Διάταξη & Ανασκαφή

Αυτή είναι μια από τις πιο συναρπαστικές φάσεις κατασκευής πισίνας, εκσκαφής. Η εκσκαφή είναι το σκάψιμο και η διαμόρφωση της πισίνας. Το πρώτο πράγμα που κάνουν τα συνεργεία ανασκαφής είναι το προκαταρκτικό. Pregrade είναι ο καθαρισμός του χώρου της πισίνας και η βαθμολόγηση του χώρου για την πισίνα. Αυτό επιτρέπει στο πλήρωμα να ζωγραφίσει στο έδαφος το τελικό σχήμα της πισίνας σας και ταυτόχρονα το πλήρωμα θα ποντάρει την περίμετρο της πισίνας και θα προσθέσει φόρμες για τη δομή της πισίνας. Ο τυπικός χρόνος που απαιτείται για το σκάψιμο μιας πισίνας εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Αυτοί οι παράγοντες περιλαμβάνουν: την πρόσβαση, τις συνθήκες του εδάφους και το συνολικό μέγεθος και βάθος της πισίνας. Οι περισσότερες πισίνες αυτές τις μέρες σκάβονται σε 1 έως 2 ημέρες.

Ακατέργαστα Υδραυλικά & Ηλεκτρολογικά

Μόλις σκαφτεί η πισίνα, ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε στα πρόχειρα υδραυλικά και ηλεκτρικά. Εδώ θα σκάψουν όλες οι τάφροι για όλους τους σωλήνες και τους αγωγούς που είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία της πισίνας σας. Μερικές φορές, οι πρόχειρες υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις θα σπάσουν σε μερικά μέρη, διαφορετικά όλη η χάραξη και η εγκατάσταση των σωλήνων και των αγωγών θα γίνει ταυτόχρονα. Αυτό περιλαμβάνει την εγκατάσταση των γραμμών αναρρόφησης και επιστροφής, των γραμμών παροχής νερού, των γραμμών ηλεκτρικής σκούπας, των γραμμών πλήρωσης, της ηλιακής εισαγωγής και επιστροφής, των γραμμών αερίου για θερμάστρα πισίνας και μελλοντικών μπάρμπεκιου και εστιών, και της γραμμής ηλεκτρικού σέρβις. Στις περισσότερες περιπτώσεις θα χρειαστούν 2-3 ημέρες για να ολοκληρωθεί και μπορεί να γίνει είτε πριν, είτε κατά τη διάρκεια ή μετά το χάλυβα.

Ατσάλι

Η χαλύβδινη φάση είναι η προσθήκη ράβδου οπλισμού που διαμορφώνεται στο απόλυτο σχήμα της πισίνας. Ένας εργολάβος ράβδων θα «δέσει» τον χάλυβα χρησιμοποιώντας σύρμα αποθήκευσης σε ένα σχέδιο πλέγματος που καθορίζεται από τον δομικό μηχανικό. Ένα καλό πλήρωμα θα χρειαστεί συνήθως λιγότερο από μία ημέρα για να δέσει το ατσάλι ανάλογα με το μέγεθος, το σχήμα και τυχόν υπερυψωμένους τοίχους ή δοκούς συγκόλλησης.

Gunite ή εκτοξευόμενο σκυρόδεμα

Μέχρι αυτή τη στιγμή, η αυλή σας θα μοιάζει με μια μεγάλη περιοχή καταστροφής, με χαρακώματα να τρέχουν εδώ κι εκεί και μια μεγάλη τρύπα στην αυλή σας με ένα σταυρωτό σχέδιο οπλισμού να διατρέχει. Gunite ή Shotcrete είναι η εφαρμογή του σκυροδέματος στην επιφάνεια της πισίνας, φτιάχνει το κέλυφος της πισίνας σας. Τα συνεργεία θα φτάσουν και μέσω ενός εύκαμπτου σωλήνα θα εφαρμόσουν το σκυρόδεμα στο τέλος, η πισίνα θα έχει μια σχεδόν τελειωμένη εμφάνιση. Θα έχουν τοποθετηθεί οι πάγκοι και οι τοίχοι και το δάπεδο της πισίνας. Αυτή θα είναι επίσης μια από τις πρώτες φορές που θα χρειαστεί να συμμετάσχετε ενεργά στην κατασκευή της πισίνας σας. Για τις επόμενες 7 έως 10 ημέρες, θα σας ζητηθεί να κατεβάζετε το κέλυφος της πισίνας δύο και τρεις φορές την ημέρα με νερό για να βοηθήσετε στη θεραπεία του gunite ή του εκτοξευόμενου σκυροδέματος. Θα εκπλαγείτε πραγματικά με το πόσο νερό απορροφά η δομή της πισίνας.

Tile & Rock

Μετά την τοποθέτηση του gunite ή του εκτοξευόμενου σκυροδέματος, το πλακίδιο ίσαλου και τυχόν βράχοι ή ογκόλιθοι θα τοποθετηθούν στην πισίνα σας. Το πλακίδιο είναι απαραίτητο για να παρέχει μια εύκολη επιφάνεια για να διατηρείται καθαρή στην ίσαλο γραμμή. Προστίθενται βράχοι ή ογκόλιθοι για να ενσωματώσουν μια φυσική εμφάνιση και αίσθηση “τρύπας κολύμβησης” και για καταρράκτες και άλματα βράχων. Για πισίνες με μοντέρνα εμφάνιση ή κλασικό στιλ, το πλακάκι ενσωματώνεται στο σχέδιο και εφαρμόζεται όχι μόνο στη γραμμή του νερού, αλλά και σε οποιουσδήποτε τοίχους ή υδάτινα χαρακτηριστικά.

Καταστρώματα

(Σκυρόδεμα, Πλακόστρωτα, Trex, Πλακάκια, Πέτρα, κ.λπ.) Με το πλακάκι τοποθετημένο, η επόμενη προσθήκη στο έργο της πισίνας σας είναι το κατάστρωμα. Τώρα όπου μεγάλωσα, το decking συνδέθηκε πάντα με το ξύλο και το redwood ήταν ο βασιλιάς. Αλλά όταν ασχολήθηκα με τη βιομηχανία της πισίνας, το κατάστρωμα ήταν το αντικείμενο που περιέβαλλε την πισίνα. Για την πλειοψηφία των ιδιοκτητών πισίνας, το κατάστρωμα της επιλογής είναι τσιμεντένιο. Το σκυρόδεμα είναι ανθεκτικό και φθηνό σε σύγκριση με τις άλλες επιλογές που είναι, γρασίδι ή εξωραϊσμός, πλακάκια, πέτρες, πλακόστρωτα και προϊόντα από φυσικό ή συνθετικό ξύλο. Η εγκατάσταση του καταστρώματος διαρκεί τουλάχιστον μερικές ημέρες για τη διαμόρφωση και το φινίρισμα ή μπορεί να απαιτήσει πολλές ημέρες και εβδομάδες ανάλογα με την επιφάνεια. Το πλήρωμα του καταστρώματος θα είναι επίσης υπεύθυνο για την εγκατάσταση του εξοπλισμού, όπου θα βρίσκονται όλες οι αντλίες, τα φίλτρα, οι θερμάστρες και ο άλλος εξοπλισμός που είναι απαραίτητος για τη λειτουργία της πισίνας σας.

Σετ εξοπλισμού

Ο ενθουσιασμός αυξάνεται, είστε σχεδόν έτοιμοι και έτοιμοι να κολυμπήσετε. Στο σετ εξοπλισμού, είτε η εταιρεία σέρβις πισίνας είτε η εταιρεία υδραυλικών και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων θα επιστρέψει για να εγκαταστήσει όλο τον εξοπλισμό. Τα φώτα θα τοποθετηθούν, οι πίνακες ελέγχου θα συνδεθούν, όλες οι αντλίες, ο θερμαντήρας και το φίλτρο θα τοποθετηθούν στο μαξιλάρι του εξοπλισμού και θα υδραυλικά. Αυτό συνήθως ολοκληρώνεται μέσα σε μία έως δύο ημέρες. Όλα έτοιμα για το γέμισμα της πισίνας σας με νερό. Αλλά περιμένετε, μας λείπει η πολύ σημαντική επιφάνεια της πισίνας.

Γύψος

Ο σοβάς παρέχει την επιφάνεια στεγανοποίησης της πισίνας σας. Ο σοβάς έρχεται σε πολλές διαφορετικές μορφές, από απλές, μέχρι βοτσαλωτές και γυαλισμένες επιφάνειες. Συνήθως, αυτό μπορεί να γίνει σε μια μέρα. Και για όσους από εσάς δεν έχουν αντικείμενο τα χρήματα, αυτή μπορεί να είναι μια επιφάνεια πισίνας με πλακάκια, με ελληνικές μπορντούρες. Αφού εφαρμοστεί το φινίρισμα της πισίνας, τώρα είναι η ώρα να αρχίσετε να γεμίζετε την πισίνα σας.

Εκκαθάριση και Εκκίνηση Κατασκευών

Μόλις ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος της κατασκευής, όλα τα πλεονάζοντα και υπολειπόμενα υλικά θα αφαιρεθούν από το χώρο της πισίνας. Όλα τα άδεια κουτιά θα μεταφερθούν στις χωματερές και, τέλος, η αυλή σας θα είναι έτοιμη να την απολαύσετε και δεν θα μοιάζει με ζώνη καταστροφής. Το τελευταίο στοιχείο που απομένει να κάνετε είναι να ξεκινήσετε την πισίνα. Η διαδικασία εκκίνησης διασφαλίζει ότι όλος ο εξοπλισμός λειτουργεί και η πισίνα έχει όλα τα απαραίτητα χημικά για την αποφυγή φυκιών και άλλων προβλημάτων. Τώρα είναι η σειρά σας να αρχίσετε να απολαμβάνετε όλα τα οφέλη της ιδιοκτησίας πισίνας.

Αυτό ήταν ένα σύντομο άρθρο που περιγράφει τη διαδικασία εσωτερικής πισίνας για πισίνες gunite ή εκτοξευόμενου σκυροδέματος. Η πισίνα είναι το αποκορύφωμα πολλών μεμονωμένων ατόμων, ο καθένας από τους έμπειρους βετεράνους του επαγγέλματός του. Για τους περισσότερους ιδιοκτήτες σπιτιού, ένας αδειοδοτημένος εργολάβος μπορεί να τους καθοδηγήσει στη διαδικασία. Για άλλους, η επιλογή να χτίσουν τη δική τους πισίνα και να ενεργήσουν ως ο δικός τους γενικός ανάδοχος μπορεί να τους εξοικονομήσει χιλιάδες δολάρια, αλλά απαιτεί βαθύτερο επίπεδο κατανόησης.

Σχολιάστε