10 εκπληκτικά κόλπα συντήρησης πισίνας που πρέπει να γνωρίζετε

Η πισίνα σας πρέπει να φροντίζεται καλά, εντός και εκτός εποχής. Χωρίς την κατάλληλη φροντίδα, το νερό μπορεί να γίνει έδαφος αναπαραγωγής για οργανισμούς που προκαλούν ασθένειες. Ένα τακτικό πρόγραμμα συντήρησης θα διασφαλίσει ότι η πισίνα παραμένει καθαρή και σε καλή κατάσταση καθ’ όλη τη διάρκεια των τεσσάρων εποχών.

Εκτός από τις συνήθεις διαδικασίες συντήρησης για τη διασφάλιση της χλωρίωσης και της ανανέωσης του νερού, μπορούν να εφαρμοστούν ορισμένες «ασυνήθιστες» μέθοδοι για να δώσουν στην πισίνα ένα λίφτινγκ. Αυτές οι τεχνικές όχι μόνο θα κάνουν την πισίνα σας καθαρότερη και ασφαλέστερη στη χρήση, αλλά θα σας εξοικονομήσουν χρήματα, χρόνο και ενέργεια.

1. Χρησιμοποιήστε λίγη μαγειρική σόδα

Δεν λειτουργεί μόνο μαγικά όσον αφορά τον καθαρισμό της πισίνας, αλλά βοηθά επίσης στη διατήρηση των σωστών επιπέδων pH στην πισίνα. Ορισμένα καταστήματα θα σας προσφέρουν ένα υποκατάστατο γνωστό ως “αυξητής αλκαλικότητας”, αλλά η αγορά μαγειρικής σόδας θα σας εξοικονομήσει χρήματα. Τελικά, και τα δύο προϊόντα σας δίνουν τα ίδια αποτελέσματα, αλλά η μαγειρική σόδα το κάνει πιο αποτελεσματικά. Η ποσότητα της μαγειρικής σόδας που απαιτείται εξαρτάται από το μέγεθος της πισίνας.

2. Μπάλα του τένις

Ίσως αναρωτιέστε τι σχέση έχει αυτό με τη συντήρηση της πισίνας, αλλά θα εκπλαγείτε αν μάθετε τα αποτελέσματα. Πετώντας μια μπάλα του τένις στην πισίνα θα καθαρίσει το νερό ρουφώντας όλες τις χημικές ουσίες και τα έλαια που φέρνουν οι άνθρωποι στην πισίνα με τη μορφή αντηλιακών και αντηλιακών λοσιόν. Εάν αφήνετε την μπάλα να επιπλέει κάθε τόσο, η διαφορά θα είναι δύσκολο να αγνοηθεί.

3. Χρησιμοποιήστε έναν κάδο για να παρακολουθείτε τη χρήση του νερού

Περιβαλλοντικοί παράγοντες, όπως η θερμοκρασία και η υγρασία, υπαγορεύουν τον ρυθμό με τον οποίο η πισίνα χάνει νερό. Ωστόσο, η μέση απώλεια νερού δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερη από είκοσι πέντε τοις εκατό της ίντσας ημερησίως. Για να μετρήσετε το ρυθμό απώλειας νερού, τοποθετήστε έναν βαρύ κουβά στις σκάλες και σημειώστε τα επίπεδα του νερού σε διαφορετικά διαστήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τα σημαντικά περιθώρια είναι ένδειξη διαρροής στην πισίνα, την οποία θα έπρεπε να έχετε επισκευάσει. Εάν η στάθμη του νερού είναι χαμηλότερη από αυτή που θα θέλατε, απλώς χρησιμοποιήστε ένα σωλήνα σωλήνα για να γεμίσετε την πισίνα στα απαιτούμενα επίπεδα. Θυμηθείτε να ελέγχετε τα χημικά επίπεδα μετά από κάθε αναπλήρωση.

4. Χρησιμοποιήστε μια γραμμή και ένα δίχτυ για να αφαιρέσετε τη βρωμιά

Η χαλαρή βρωμιά που βρίσκει το δρόμο της στην πισίνα μπορεί να αφαιρεθεί με ξαφρίσματος, χρησιμοποιώντας ένα δίχτυ στερεωμένο σε μια γραμμή. Ωστόσο, η βρωμιά, τα υπολείμματα και οι ρύποι μπορεί να κολλήσουν κατά μήκος της περιοχής των πλακιδίων και της γραμμής νερού, κάτι που απαιτεί σωστό καθαρισμό. Αφιερώστε τον εαυτό σας στον καθαρισμό αυτής της περιοχής τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα για να μειώσετε τη συσσώρευση ασβεστίου. Καθώς καθαρίζετε τα πλακάκια, να θυμάστε επίσης ότι και οι διάδρομοι πρέπει να καθαριστούν για να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες μεταφοράς βρωμιάς και βρωμιάς στην πισίνα.

5. Το φίλτρο είναι το νεφρό της πισίνας σας

Εάν δεν φροντίζετε επαρκώς αυτό το μικρό, αλλά κρίσιμο μέρος της πισίνας σας, τελικά μπορεί να καταλήξετε με μια νεκρή πισίνα. Με τον ίδιο τρόπο τα νεφρά είναι υπεύθυνα για την απομάκρυνση των ακαθαρσιών, έτσι το φίλτρο έχει σχεδιαστεί για να αφαιρεί ρύπους όπως φύλλα, βρωμιά και μικρά υπολείμματα από το νερό. Μία φορά το μήνα, συνιστάται να καθαρίζετε τους σωλήνες στο σύστημα φίλτρων. Ένας απλός τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να κάνετε αντίστροφη πλύση αφαιρώντας το καλάθι φύλλων και ενεργοποιώντας την αντλία και αφήνοντάς την να λειτουργήσει έως ότου ο σωλήνας αποβάλλει καθαρό νερό.

6. Βεβαιωθείτε ότι διατηρείτε σταθερά χημικά επίπεδα

Αυτός είναι ένας από τους πιο κρίσιμους παράγοντες για τη σωστή συντήρηση της πισίνας. Όταν το νερό δεν έχει τη σωστή χημική ισορροπία, φαίνεται θολό, ερεθίζει το δέρμα και μπορεί να φιλοξενήσει βακτήρια. Συνιστάται να ελέγχετε τα χημικά επίπεδα εβδομαδιαίως. Τα χημικά επίπεδα που θα ελεγχθούν είναι κυανουρικό οξύ, ελεύθερο χλώριο, ολική αλκαλικότητα, οξύτητα/αλκαλικότητα και σκληρότητα ασβεστίου.

Ζητήστε έναν επαγγελματία να κάνει τη δοκιμή για εσάς. Εάν θέλετε να το κάνετε μόνοι σας, αγοράστε το κιτ δοκιμής από το τοπικό κατάστημα πισίνας και ακολουθήστε τις συνημμένες οδηγίες. Οι χημικές ουσίες που είναι καλά ισορροπημένες κάνουν το νερό σας πολύ διαυγές και δεν παράγουν μυρωδιά και δεν αφήνουν υπολείμματα στο δέρμα.

Συνιστάται επίσης να «σοκάρετε» την πισίνα σας. Αυτό αναφέρεται στην αύξηση των επιπέδων χλωρίου της πισίνας ξαφνικά αλλά για μικρό χρονικό διάστημα. Η τεχνική είναι χρήσιμη στη θανάτωση βακτηρίων και ο τρόπος για να γίνει αυτό είναι να αραιώσετε πέντε φορές τη συνηθισμένη ποσότητα χλωρίου με νερό και στη συνέχεια να το χύνετε αργά στην πισίνα. Λίγα λεπτά αργότερα ξαναγεμίζετε την πισίνα με νερό για να επαναφέρετε τα φυσιολογικά επίπεδα χλωρίου. Το σοκ αυξάνει τον κίνδυνο να καταστραφούν οι πισίνες και γι’ αυτό συνιστάται να περιορίζετε τη διαδικασία σε όχι περισσότερες από δύο φορές κάθε σεζόν.

7. Ελέγξτε την κατάσταση του καπακιού Skimmer

Περιστασιακά είναι απαραίτητο να αντικαταστήσετε το κάλυμμα του skimmer σε περίπτωση που ραγίσει ή σπάσει. Παίζει σημαντικό ρόλο αποτρέποντας άτομα ή κατοικίδια από το να πέσουν στο φρεάτιο skimmer, επομένως είναι σημαντικό να διασφαλιστεί ότι είναι σε καλή κατάσταση και σταθερά στερεωμένο στη θέση του. Κατά την αντικατάσταση, βεβαιωθείτε ότι η τροφοδοσία της αντλίας είναι απενεργοποιημένη για την αποφυγή ατυχημάτων.

8. Power Wash

Αυτό είναι επίσης γνωστό ως πλύσιμο υπό πίεση και η διαδικασία βοηθά να απαλλαγούμε από λεκέδες από καιρικές συνθήκες και οποιαδήποτε σκουριά που μπορεί να εμφανιστεί με την πάροδο του χρόνου. Η διαδικασία ξεκινά σκουπίζοντας το κατάστρωμα για να απαλλαγεί από χαλαρούς ρύπους, ώστε να μην απλωθεί παντού κατά τον καθαρισμό. Ρυθμίστε το ηλεκτρικό πλυστικό σε μεσαία ισχύ και ψεκάστε την επιφάνεια για να αφαιρέσετε όλα τα υπολείμματα, κάνοντας το ξανά και ξανά μέχρι να καθαρίσει καλά το μέρος. Μπορείτε να νοικιάσετε ένα ηλεκτρικό πλυντήριο από το τοπικό κατάστημα πισίνας.

9. Βεβαιωθείτε ότι έχετε προγραμματίσει ένα ετήσιο ραντεβού εξυπηρέτησης με έναν ειδικό

Μπορεί να μην πιστεύετε ότι είναι απαραίτητο, αλλά οι γνώσεις που έχετε μπορεί να μην επαρκούν για τη φροντίδα του εξοπλισμού σας όπως φίλτρα, αντλίες και συστήματα θέρμανσης. Ένας επαγγελματίας πάροχος υπηρεσιών πισίνας όχι μόνο θα ελέγξει τις συσκευές σας αλλά θα σας συμβουλεύσει επίσης για το τι πρέπει να βελτιώσετε για να διατηρήσετε την πισίνα σας σε καλή κατάσταση. Μπορούν να εντοπίσουν γρήγορα μικρά προβλήματα που μπορεί να προκαλέσουν τεράστια κρίση στο μέλλον.

10. Σχεδιασμός για το Χειμώνα

Είναι εξίσου σημαντικό να φροντίζετε την πισίνα σας κατά τη διάρκεια του χειμώνα όπως και το καλοκαίρι. Δεν θέλετε να ελέγξετε την πισίνα σας στις αρχές του επόμενου καλοκαιριού μόνο για να διαπιστώσετε ότι το νερό πήρε χρώμα και φιλοξενεί επικίνδυνα βακτήρια. Η σωστή χειμερινή χρήση της πισίνας σας θα σας εξοικονομήσει πολλά χρήματα και χρόνο κατά την επόμενη σεζόν καθώς θα κάνετε επισκευές. Μερικά από τα πράγματα που πρέπει να κάνετε είναι να εξισορροπήσετε τις χημικές ουσίες, να φυσήξετε το υπερβολικό νερό από τις γραμμές υδραυλικών εγκαταστάσεων και να καλύψετε την πισίνα για να κρατήσετε μακριά τα σκουπίδια.

Με αυτά τα απλά, αλλά εκπληκτικά κόλπα, η πισίνα σας θα πρέπει να διατηρεί υψηλότερα πρότυπα που δεν είναι τόσο κοινά με τις περισσότερες ιδιόκτητες πισίνες.

Σχολιάστε