Ψάχνετε για έμπνευση σχεδιασμού πισίνας;

Αυτή είναι η χρονιά που τελικά θα πηδήξεις και θα φτιάξεις μια πισίνα στην αυλή σου. Η απόφαση να αναλάβει αυτό το έργο και να ορίσει έναν προϋπολογισμό ήταν το δύσκολο κομμάτι, σωστά; Πιθανώς όχι. Θα πρέπει να αποφασίσετε τώρα τι είδους σχέδιο θέλετε για αυτό. Θυμηθείτε ότι θα κάνετε μια μακροπρόθεσμη δέσμευση, γι’ αυτό επιλέξτε με σύνεση!

Όταν βρείτε ένα σχέδιο πισίνας – και αυτό περιλαμβάνει όχι μόνο το σχήμα της πισίνας αλλά και τα χρώματα της επένδυσης και του υλικού του καταστρώματος – προσπαθήστε να το οραματιστείτε στην αυλή σας. Η πισίνα θα γίνει το επίκεντρο της αυλής σας, επομένως πρέπει να σκεφτείτε πώς θα ταιριάζει με τον εξωραϊσμό σας και με όποιον τύπο υπαίθριας κατάστασης διαβίωσης έχετε ήδη. Η πισίνα σίγουρα θα προσθέσει στην ατμόσφαιρα της πίσω αυλής.

Πάρτε μερικά εργαλεία και ξεκινήστε το ταξίδι για να σχεδιάσετε την όαση της αυλής σας.

Ακολουθεί το διασκεδαστικό μέρος του έργου σας για την πισίνα:

  • Πηγαίνετε στο βιβλιοπωλείο και δείτε περιοδικά για το σπίτι και τον κήπο. Ξεφυλλίστε την αρχιτεκτονική, την εσωτερική διακόσμηση ή τα ταξιδιωτικά περιοδικά για έμπνευση για αυτό. Οι ιστοσελίδες ξενοδοχείων είναι επίσης ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης για το σχεδιασμό της πισίνας και τις ιδέες εξωραϊσμού. Περιηγηθείτε στο Διαδίκτυο για κατασκευαστές πισίνας για να δείτε αν έχουν γκαλερί με σχέδια που τραβούν το μάτι σας. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να κοιτάξετε τους τοπικούς κατασκευαστές πισίνας, μπορείτε να ψάξετε σε εθνικό επίπεδο και στη συνέχεια να βρείτε έναν τοπικό κατασκευαστή πισίνας για να δείτε εάν μπορεί να αντιγράψει το σχέδιο που βρήκατε.
  • Προσέξτε τα πλακάκια της πισίνας και του καταστρώματος που περιβάλλουν τη δομή που κοιτάτε. Λάβετε υπόψη ότι εάν βρείτε ένα σχέδιο σε αποχρώσεις του ουράνιου τόξου και είστε περισσότερο μια οικογένεια με σιωπηλό τόνο, ο χώρος της πισίνας θα αποκτήσει μια εντελώς νέα εμφάνιση. Ρωτήστε τον πιθανό κατασκευαστή πισίνας εάν έχει πρόσβαση σε ένα πρόγραμμα σχεδίασης που μπορεί να ανταλλάξει διάφορα χρώματα μέσα και έξω από σχέδια με τη βοήθεια υπολογιστή, ώστε να μπορείτε να έχετε μια πραγματική αίσθηση για το πώς θα μοιάζει το ολοκληρωμένο έργο.
  • Δώστε προσοχή σε αυτά που βλέπετε σε τηλεοπτικές εκπομπές ή σε ταινίες για να δείτε αν κάποιο από τα σχέδια πιάνει τη φαντασία σας.
  • Επισκεφτείτε ανοιχτά σπίτια ακινήτων στη γειτονιά σας ή σε πολυτελείς γειτονιές για να βρείτε έμπνευση από τις πισίνες σε αυτά τα σπίτια.
  • Όταν επισκέπτεστε πιθανούς εργολάβους πισίνας, τους ζητάτε τα διάφορα σχέδια των πισινών που έχουν ολοκληρώσει.
  • Μάθετε από τον τοπικό υπεύθυνο κώδικα ποιες είναι οι αναποδιές για τις γραμμές ιδιοκτησίας για την κατασκευή της πισίνας σας. Μόλις έχετε αυτές τις πληροφορίες στο χέρι, μετρήστε την αυλή σας και σχεδιάστε σε λίγο χαρτί γραφικών την προτεινόμενη διάταξη της πισίνας.
  • Οραματιστείτε το είδος των αξεσουάρ που θέλετε στην πισίνα σας. Θα θέλετε ένα ρηχό τέλος; Προεξοχές μαυρίσματος; Υδρομασάζ; Υδατόπτωση? Πισίνα βυθού; Εάν έχετε μια αρκετά μεγάλη αυλή, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να προσθέσετε μια πισίνα κυμάτων ή μια λειτουργία τεμπέλης ποταμού.

Μπορείτε να αφήσετε τη φαντασία σας ελεύθερη στη φάση του σχεδιασμού. Απλώς θυμηθείτε ότι ίσως χρειαστεί να μειώσετε τις σκέψεις σας μόλις συγκεντρώσετε τον προϋπολογισμό κατασκευής της πισίνας σας. Να είστε προετοιμασμένοι με τον προϋπολογισμό σας όταν μιλάτε με πιθανούς εργολάβους πισίνας. Σίγουρα θέλετε να εκτελέσετε τις ιδέες σας από τον ανάδοχο της πισίνας, αλλά να είστε έτοιμοι να αναλάβετε την τεχνογνωσία του/της. Λάβετε υπόψη ότι όσο πιο ευφάνταστο είναι το σχέδιο, τόσο υψηλότερη θα είναι η τιμή.

Αφού ολοκληρώσετε τη διαδικασία σχεδιασμού, η διασκέδαση θα ξεκινήσει πραγματικά όταν το έργο ολοκληρωθεί και εσείς και η οικογένειά σας έχετε ώρες να περάσετε στην πισίνα των ονείρων σας.

Σχολιάστε