Χημεία νερού – Πέμπτο κλειδί για την καλή φροντίδα της πισίνας

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό είναι η χημεία του νερού. Η χημεία του νερού της πισίνας ΕΙΝΑΙ εύκολη – μόλις 4 απλά βήματα: Πριν εξετάσουμε αυτά τα 4 βήματα, θυμηθείτε ότι δεν χρειάζεται να είστε πιστοποιημένος χημικός για να λειτουργήσετε την οικιακή σας πισίνα! Πολλά από τα διαθέσιμα χημικά προγράμματα για το νερό της πισίνας είναι φιλικά προς τον ιδιοκτήτη και τον καταναλωτή πισίνας. Αυτά τα προγράμματα περιποίησης πισίνας, ανεξάρτητα από το ποιο θα επιλέξετε, σχεδιάστηκαν με γνώμονα την ασφάλεια και την απόλαυσή σας. Εφόσον μπορείτε να “ακολουθήσετε το πρόγραμμα”, η φροντίδα του νερού της πισίνας είναι εύκολη και δεν πρέπει να διαρκέσει πολύ περισσότερο από 5 – 10 λεπτά (συμπεριλαμβανομένου του καθαρισμού) κάθε εβδομάδα για να ολοκληρώσετε αυτήν την εργασία. Αν και παρόμοιο, το Water Chemistry & Water Testing πάνε χέρι-χέρι και δεν μπορείτε να κάνετε το ένα χωρίς το άλλο.

Εδώ είναι τα 4 βήματα για τη χημεία του νερού της πισίνας:

  1. Διατηρήστε σταθερό επίπεδο απολυμαντικού στην πισίνα. Στικ ή δισκία χλωρίου αργής διάλυσης. κατάλληλο επίπεδο διγουανιδίου (Soft Swim). βρώμιο; επίπεδο αλατιού.
  2. Σοκ στην πισίνα κάθε εβδομάδα ή τουλάχιστον κάθε 2 εβδομάδες (σοκ διγουανιδίων κάθε 3 έως 4 εβδομάδες). Το συγκλονιστικό οξειδώνει τα μη φιλτραρισμένα απόβλητα και διασπά τις χλωραμίνες που οδηγούν σε θολό νερό, φύκια, δύσοσμες πισίνες και κόκκινα μάτια.
  3. Προσθέστε αλγοκτόνο εβδομαδιαία ή τουλάχιστον κάθε 2 εβδομάδες για να αποτρέψετε την ανάπτυξη φυκιών. Ένα καλής ποιότητας αλγοκτόνο (συμπυκνώματα που πωλούνται σε μεγέθη quart) υποστηρίζει το χλώριο ή το απολυμαντικό σε περίπτωση που εξαντληθεί λόγω μεγάλου φορτίου λουόμενου ή έντονης βροχής
  4. Διατηρήστε καλή ισορροπία νερού. Χωρίς καλή ισορροπία νερού, το απολυμαντικό δεν λειτουργεί σωστά ή αποτελεσματικά. Το νερό μπορεί να γίνει θολό (υψηλό pH) ή επιθετικό (χαμηλό pH – το νερό είναι συχνά πολύ καθαρό). Θα προστατεύσετε επίσης τους φίλους και την οικογένειά σας που χρησιμοποιούν την πισίνα σας.

1. Διατηρήστε σταθερό επίπεδο Απολυμαντικού στην Πισίνα – Τι σημαίνει αυτό? Σημαίνει να διατηρείτε συνεχώς ένα καλό, στερεό επίπεδο ή επίπεδο χλωρίου, βρωμίου, διγουανιδίου ή άλλου απολυμαντικού στο νερό της πισίνας ανά πάσα στιγμή. Χλώριο: 1,0 – 2,0 ppm; Βρώμιο: 2,0 – 6,0 ppm; Διγουανίδιο: 30 – 50 ppm; Pristine Blue: 0,5 – 1,0 ppm.

Όταν διατηρούνται σε αυτά τα επίπεδα, τα βακτήρια και τα φύκια διατηρούνται υπό έλεγχο. Το νερό αισθάνεται και μυρίζει καθαρό. Τα υψηλότερα επίπεδα απολυμαντικών είναι συνήθως περιττά, εκτός εάν συνιστάται από τον επαγγελματία της πισίνας σας σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως τα πάρτι στην πισίνα. Χλώριο αργής διάλυσης όπως τα BioGuard® Silk Tabs®, Silk Sticks® & Smart Sticks® μπορούν να εφαρμοστούν στην πισίνα μέσω του skimmer ή ενός αυτόματου χλωριωτή. Τι θα λέγατε για τα Granular chlorines; Λειτουργούν καλά, αλλά πρέπει να προσθέτετε αυτά τα προϊόντα κάθε μέρα.

Οι πλωτήρες χλωρίου δεν συνιστώνται επειδή μπορεί να πεταχτούν έξω από την πισίνα ή να κολλήσουν προκαλώντας συγκέντρωση σε μια περιοχή της πισίνας. Το βρώμιο πρέπει πάντα να διανέμεται χρησιμοποιώντας βρωμιούχο. Τα διγουανίδια όπως το BioGuard® Soft Swim® ή τα προϊόντα με βάση τον χαλκό όπως το Pristine Blue® είναι και τα δύο υγρά που συνήθως προστίθενται μόνο μία φορά κάθε 2 εβδομάδες περίπου.

2. Σοκάρετε την πισίνα κάθε εβδομάδα ή τουλάχιστον κάθε 2 εβδομάδες (σοκ διγουανιδίων κάθε 3 έως 4 εβδομάδες). Το συγκλονιστικό οξειδώνει τα μη φιλτραρισμένα απόβλητα και διασπά τις χλωραμίνες που οδηγούν σε θολό νερό, φύκια, δύσοσμες πισίνες και κόκκινα μάτια.

Οι ιδιοκτήτες πισίνας που δεν σοκάρουν τακτικά την πισίνα τους (νομίζουν ότι εξοικονομούν χρήματα) καταλήγουν πάντα με κακό, θολό νερό και προβλήματα με τα φύκια και αναρωτιούνται γιατί χρησιμοποιούν τόσο πολύ χλώριο. Το σοκ επαναφέρει τη λάμψη στο νερό της πισίνας. Το σοκ διασπά τα απόβλητα που προσκολλώνται στο απολυμαντικό και το εμποδίζει να κάνει τη δουλειά του. Το σοκαριστικό είναι καλό να κάνετε πριν από ένα πάρτι για να αποτρέψετε την ανάπτυξη παγωμένου νερού ενώ το πάρτι συνεχίζεται ΚΑΙ μετά για να εξαλείψετε όλα τα “πράγματα” που έμειναν πίσω. Στις πισίνες βρωμίου, το σοκ επαναφορτίζει το βρώμιο για να το κάνει να διαρκέσει περισσότερο.

Χρησιμοποιήστε τον κατάλληλο τύπο αμορτισέρ για την πισίνα σας. BioGuard® Burn Out Extreme® ή Smart Shock® για πισίνες χλωρίου και βρωμίου – κάθε 1 έως 2 εβδομάδες. Soft Swim® “C” ή παρασκευασμένο υπεροξείδιο του υδρογόνου για πισίνες που έχουν υποστεί επεξεργασία με διγουανίδιο (Soft Swim® ή Baquacil®) – συνήθως συγκλονιστικές κάθε 3 έως 4 εβδομάδες. Οι πισίνες που χρησιμοποιούν ιονιστές όπως το Nature2® θα πρέπει να χρησιμοποιούν τα σοκ χλωρίου που αναφέρονται παραπάνω ή το BioGuard® Easy Shock & Swim®. Σοκάρετε την πισίνα κατά την εκκίνηση ή το άνοιγμα (ακόμα και αν το επίπεδο χλωρίου ή βρωμίου είναι καλό) για να οξειδωθούν και να εξουδετερωθούν οι ρύποι που έχουν κρεμαστεί κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Μετά από αυτό ακολουθήστε ένα κανονικό πρόγραμμα.

3. Προσθέστε αλγοκτόνο εβδομαδιαία ή τουλάχιστον κάθε 2 εβδομάδες για να αποτρέψετε την ανάπτυξη φυκιών. Ένα καλής ποιότητας αλγοκτόνο (συμπυκνώματα που πωλούνται σε μεγέθη quart με ενεργά συστατικά τουλάχιστον 40% – συν την αναζήτηση για το υψηλότερο επίπεδο άνθρακα 14 – τουλάχιστον 58%) υποστηρίζει το χλώριο ή το απολυμαντικό σε περίπτωση που εξαντληθεί λόγω μεγάλου φορτίου λουτρών ή δυνατή βροχή.

Καλής ποιότητας αλγοκτόνα όπως το BioGuard® Back Up® ή το Algae All 60® είναι επίσης καλά επιφανειοδραστικά. Τα επιφανειοδραστικά είναι χημικές ουσίες που τους αρέσει να προσκολλώνται ή να κρέμονται γύρω από επιφάνειες. Βοηθούν στο να γίνει το νερό «πιο υγρό». Επειδή τους αρέσουν οι επιφάνειες, μένουν εκεί που τους αρέσει να αναπτύσσονται τα φύκια.

Η μη χρήση φυκοκτόνου σε τακτική βάση απαιτεί προβλήματα κάπου στη γραμμή. Θα μπορούσατε να έχετε μια όμορφη, καθαρή, μπλε πισίνα μια μέρα, μετά βρέχει και έχει μεταμορφωθεί σε ένα πράσινο τέρας – και έχετε ένα πάρτι στην πισίνα σε 3 ώρες! Η τακτική σοκ και η φυκοκτονία θα είχαν αποτρέψει αυτό το λυπηρό χάος.

4. Διατηρήστε καλή ισορροπία νερού. Χωρίς καλή ισορροπία νερού, το απολυμαντικό δεν λειτουργεί σωστά ή αποτελεσματικά. Το νερό μπορεί να γίνει θολό (υψηλό pH) ή επιθετικό (χαμηλό pH – το νερό είναι συχνά πολύ καθαρό). Θα προστατεύσετε επίσης τους φίλους και την οικογένειά σας που χρησιμοποιούν την πισίνα σας. Μάθετε περισσότερα σχετικά με το Good Balance Water with Key 4 – Water Testing.

Ως επιλογή που θα σας γλιτώσει από διάφορα προβλήματα φροντίδας πισίνας (φύκια, θολό νερό, εξισορρόπηση νερού), σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ένα προϊόν με βάση το βορικό ή βορικό οξύ, όπως το BioGuard® Optimizer Plus®. Το Optimizer Plus®, όταν χρησιμοποιείται σωστά, καταστέλλει την ανάπτυξη των φυκών, βοηθά το απολυμαντικό να κάνει καλύτερη δουλειά στη θανάτωση βακτηρίων, δρα ένα πρόσθετο ρυθμιστικό για το pH και την ολική αλκαλικότητα κάνοντας την ισορροπία του νερού πιο εύκολη. Το Optimizer Plus® προστίθεται στην αρχή της σεζόν και συμπληρώνεται όπως απαιτείται. Το Optimizer Plus® είναι εξαιρετικό για χρήση σε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ πισίνα, με οποιοδήποτε σύστημα απολύμανσης.

Ακολουθώντας και τα 4 αυτά βήματα, από το άνοιγμα της πισίνας μέχρι το κλείσιμο της πισίνας, θα εγγυηθείτε ουσιαστικά σε εσάς και την οικογένειά σας μια κρυστάλλινη, αστραφτερή μπλε πισίνα όλη τη σεζόν. Όχι μόνο αυτό, αλλά θα δώσετε ζωή στην πισίνα και τον εξοπλισμό της επίσης.

Θυμηθείτε να ακολουθήσετε τον άλλον 5 κλειδιά για τη φροντίδα της πισίνας. Είναι εξίσου σημαντικά.

Σχολιάστε