Φτιάξτε ένα θερμοσίφωνα πισίνας – Ένα απλό σχέδιο για την κατασκευή ενός ηλιακού θερμοσίφωνα πισίνας!

Σας ενδιαφέρει να αποκτήσετε πιο ζεστό νερό στην πισίνα και να παρατείνετε την κολυμβητική σας περίοδο; Γνωρίζατε ότι μπορείτε να κατασκευάσετε τον δικό σας θερμαντήρα πισίνας και να έχετε καλύτερα αποτελέσματα από αυτά που αγοράζετε σε ένα κατάστημα; Υπάρχουν τρόποι για να φτιάξετε μια θερμάστρα πισίνας και να κάνετε το νερό να είναι πολύ πιο ζεστό από ότι έχετε συνηθίσει. Εδώ είναι ένα απλό σχέδιο που χρησιμοποιούσα για να κερδίσω σχεδόν 12 βαθμούς στη θερμοκρασία του νερού στην Ιντιάνα.

Πρώτα, θα χρειαστεί να πάτε στο τοπικό σας κατάστημα υλικού και να πάρετε 100 πόδια μαύρου σωλήνα. Θα πρέπει να έχει διάμετρο τουλάχιστον μισή ίντσα. Θα θελήσετε επίσης να πάρετε περίπου 10 έως 15 πόδια σωλήνα PVC που μπορεί να χωρέσει σφιχτά στο άκρο του μαύρου σωλήνα. Θα πρέπει να μπορείτε να λυγίζετε τη μαύρη σωλήνωση και δεν πρέπει να είναι πραγματικά παχιά. Θα χρειαστείτε επίσης ένα 2 – 8 πόδια 2 επί 4 δευτερόλεπτα, μια βαλβίδα διακοπής που θα ταιριάζει στον σωλήνα PVC και μια αντλία.

Στη συνέχεια, θα θελήσετε να πάρετε τα 2 επί 4 και να ανοίξετε τρύπες σε αυτά αρκετά μεγάλες ώστε ο μαύρος σωλήνας να χωράει ανάμεσά τους. Στη συνέχεια, θα τα κόψετε στη μέση, έτσι ώστε να έχετε ένα στήριγμα για να κρατάτε τη μαύρη σωλήνωση. Τώρα πρέπει να περάσετε τη μαύρη σωλήνωση μπρος-πίσω σε σφιχτές θηλιές χωρίς τσακίσματα μεταξύ των 2 επί 4. Θα θελήσετε 4 τμήματα των 2 επί 4 που έχουν μήκος 4 πόδια το καθένα.

Τέλος, θα τοποθετήσετε αυτό το μέρος του θερμαντήρα σε μια οροφή ή κάπου που θα βρίσκεται σε άμεσο ηλιακό φως. Το τοποθετήσαμε σε μια κοντή οροφή που περνούσε από μια περιφραγμένη περιοχή για τα σκυλιά μας, αλλά μπορούσε να τοποθετηθεί και σε υπόστεγο ή σπίτι. Στη συνέχεια, θα συνδέσετε τις σωληνώσεις PVC και τη βαλβίδα διακοπής στο άκρο που θα επιστρέψει το νερό και την αντλία και λίγο από το PVC στο άλλο άκρο. Βεβαιωθείτε ότι έχετε τοποθετήσει την αντλία σε στεγνό και επίπεδο χώρο.

Σχολιάστε