Τώρα είναι η ώρα να ανακαινίσετε την παλιά σας πισίνα από σκυρόδεμα

Η πισίνα σας ήταν ένα εξαιρετικό μέρος για διασκέδαση τα τελευταία χρόνια, αλλά ο παράδεισος της αυλής σας φαίνεται λίγο κουρασμένος. Η πισίνα είναι λεκιασμένη, το πλακάκι και το κάλυμμα είναι παλιά, το κατάστρωμα έχει φθαρεί και ο εξοπλισμός έχει δει τις καλύτερες μέρες του.

Ήρθε η ώρα να σκεφτούμε την ανακαίνιση αλλά από πού να ξεκινήσουμε τη διαδικασία. Εδώ είναι μερικές ιδέες για να σκεφτείτε.

– Αρχίστε να συγκεντρώνετε ιδέες για το πώς θα θέλατε να είναι η αυλή σας, να έχετε κατά νου την πισίνα, το κατάστρωμα και τον εξωραϊσμό.

– Ερευνήστε προσεκτικά τους υποψήφιους εργολάβους, ζητήστε αναφορές, ασφαλιστικά στοιχεία και πληροφορίες αδειοδότησης. Μπορούν να υποβάλουν αίτηση και να λάβουν άδειες εάν απαιτείται;

– Ζητήστε από τους εργολάβους τις συστάσεις τους.

– Ρωτήστε τους εργολάβους εάν διαθέτουν λογισμικό 3D για να δείξουν πώς μπορεί να μοιάζει η ανακαινισμένη πισίνα.

Ακολουθούν μερικές άλλες ιδέες που πρέπει να λάβετε υπόψη:

– Ήρθε η ώρα να αλλάξετε την επιφάνεια ή το υλικό του καταστρώματος; Πολλές παλαιότερες πισίνες έχουν απλές ή έγχρωμες υφές τσιμέντου, είναι δυνατόν να ανακτηθεί το υπάρχον κατάστρωμα; Θέλετε να μεγεθύνετε την περιοχή του καταστρώματος; Οι τοπικοί κώδικες και κανονισμοί μπορεί να υπαγορεύουν πόσο μεγάλη και πού μπορεί να εγκατασταθεί μια επιφάνεια καταστρώματος. Επικοινωνήστε πρώτα με τον εργολάβο σας και τα τοπικά τμήματα κτιρίων.

– Σε τι τύπο κατάστασης αντιμετωπίζουν το πλακίδιο της ίσαλο γραμμής και το περίγραμμα; Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξετε αυτά τα στοιχεία; Τώρα είναι η ώρα να σκεφτείτε αυτά τα στοιχεία. Οι σημερινές επιλογές πλακιδίων είναι πολλές και η αντιμετώπισή τους μπορεί να συνδυαστεί με το υλικό του καταστρώματος πολύ συχνά.

– Θα χρειαστεί να ανακαινιστεί η πισίνα/σπα; Τα εκτεθειμένα αδρανή υλικά είναι πολύ δημοφιλή σήμερα και παρέχουν μια πολύ ανθεκτική επιφάνεια για πολλά χρόνια χρήσης. Πολλά χρώματα είναι διαθέσιμα, ερευνήστε ποια μάρκα και επιλογές θα ήταν καλύτερες για την εφαρμογή σας.

– Σε τι κατάσταση βρίσκεται ο εξοπλισμός της πισίνας σας; Σε τι κατάσταση είναι ο εξοπλισμός σας; Μήπως ήρθε η ώρα να αντικαταστήσετε την αντλία και το φίλτρο σας; Το σωστό φιλτράρισμα είναι το κλειδί για τη διατήρηση της ανακαινισμένης πισίνας / σπα σας σε άριστη κατάσταση λειτουργίας. Ελέγξτε τις βαλβίδες ελέγχου σας. Οι παλιότερες βαλβίδες πύλης και οι σφαιρικές βαλβίδες θα πρέπει να αντικατασταθούν με ένα από τα πολλά στυλ βαλβίδων 2 και 3 κατευθύνσεων που διατίθενται σήμερα στην αγορά.

– Θα πρέπει να αντικαταστήσετε το τυπικό λευκό πυρακτωμένο φως πισίνας με ένα νέο LED αυτόματο φως αλλαγής χρώματος (διατίθεται επίσης για spa); Τώρα είναι η ώρα να εξετάσετε το ενδεχόμενο εγκατάστασης αυτού του πολύ δημοφιλούς στοιχείου σε πολλές νέες πισίνες και σπα σήμερα.

– Οι γεννήτριες αλατιού είναι σίγουρα ένα από τα πιο δημοφιλή είδη εξοπλισμού που διατίθενται για πισίνες σήμερα. Προσθέτοντας απλώς μια μικρή ποσότητα αλατιού στην πισίνα σας, η γεννήτρια χλωρίου θα δημιουργήσει το απολυμαντικό που απαιτείται για οποιαδήποτε πισίνα ή/και σπα. Ερευνήστε τα πολλά μοντέλα που είναι διαθέσιμα σήμερα.

– Μην ξεχάσετε να σκεφτείτε μια θερμάστρα για την πισίνα σας. Γιατί να κολυμπήσετε σε μια κρύα πισίνα; Τώρα είναι η ώρα να προσθέσετε μια αντλία θερμότητας αερίου ή ηλεκτρικής ενέργειας.

– Τι θα λέγατε για μωσαϊκά πλακιδίων για την πισίνα σας; Τώρα είναι η ώρα να «ζαζάρετε» την πισίνα σας χρησιμοποιώντας μερικά από τα πολλά ψηφιδωτά που διατίθενται σήμερα στην αγορά.

– Μην ξεχάσετε να ελέγξετε τα υδραυλικά της πισίνας και του σπα. Τώρα είναι η ώρα να προσθέσετε γραμμές, να αλλάξετε skimmers και να προσθέσετε αποχετεύσεις εάν χρειάζεται.

– Πολλά χαρακτηριστικά νερού είναι επίσης διαθέσιμα στις σημερινές πισίνες. Καταρράκτες, πίδακες καταστρώματος και καταρράκτες βράχου είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε κάθε πισίνα ή σπα.

Μην ξεχάσετε να έχετε διαθέσιμο ένα νέο κιτ δοκιμών για χρήση όταν η πισίνα ξαναγεμίσει με νερό. Η σωστή δοκιμή νερού είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της ανακαινισμένης πισίνας σας. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα, κάντε την έρευνά σας και απολαύστε τον νέο σας ανακαινισμένο παράδεισο στην πίσω αυλή.

Σχολιάστε