Τρόπος αντιμετώπισης προβλημάτων μιας γεννήτριας χλωρίου αλατιού

Οι χλωριωτές αλατιού, γνωστό και ως συστήματα πισίνας αλμυρού νερού, είναι πολύ δημοφιλείς στις μέρες μας και δικαίως. Δεν υπάρχει καλύτερος ή φθηνότερος τρόπος για να απολυμάνετε την πισίνα σας. Οι σύγχρονες μονάδες διαθέτουν εξελιγμένα κυκλώματα που απαιτούν πολύ λίγη επίβλεψη και το all-in-all είναι αρκετά αξιόπιστο. Οι περισσότεροι πηγαίνουν για χρόνια μόνο με έναν περιστασιακό καθαρισμό του κελιού. Ωστόσο, όταν σταμάτησαν να εργάζονται, οι ιδιοκτήτες πισίνας χρειάζονται συχνά βοήθεια για να εντοπίσουν την πηγή της αποτυχίας και αυτό το άρθρο γράφτηκε έχοντας αυτό κατά νου.

Εάν ελέγχετε τη χημεία του νερού σας σε τακτική βάση, το πρώτο σημάδι ενός προβλήματος μπορεί να είναι μια ξαφνική απουσία χλωρίου στο νερό. Εάν η οθόνη του συστήματος αλατιού εμφανίζεται κανονική, το πρώτο πράγμα που πρέπει να ελέγξετε περαιτέρω είναι το νερό. ελέγξτε για φωσφορικά άλατα και βεβαιωθείτε ότι το κυανουρικό οξύ (σταθεροποιητής) είναι ίσο. Τα φωσφορικά άλατα είναι ένα πιο κοινό πρόβλημα από ποτέ. ίσως λόγω των ασυνήθιστων καιρικών φαινομένων. Εάν χρειάζεται, αγοράστε τη θεραπεία PhosFree και λάβετε την ένδειξη κάτω από 100 PPB.

Εάν δεν ελέγχετε τη χημεία του νερού σας σε τακτική βάση, το πρώτο σημάδι προβλήματος θα είναι πιθανώς τα φύκια στις ρηχές περιοχές της πισίνας. Είτε η γεννήτρια λειτουργεί είτε όχι, μπορεί να χρειαστεί να επεξεργαστείτε αμέσως την πισίνα με κοκκώδες σοκ και αλγοκτόνο για να αποτρέψετε την άνθιση φυκιών σε πλήρη κλίμακα. Είναι πάντα φθηνότερο να επιτεθείς στα φύκια νωρίς και επιθετικά παρά να περιμένεις. Σε ζεστό καιρό, αναπτύσσεται γρήγορα.

Αφού εξαλείψουμε τις δυνατότητες που περιγράφονται παραπάνω, ήρθε η ώρα να εξετάσουμε πιο προσεκτικά το σύστημα χλωρίωσης αλάτων. Εάν η μονάδα είναι εντελώς σκοτεινή χωρίς σημάδια ζωής, ελέγξτε την πηγή ρεύματος και βεβαιωθείτε ότι τροφοδοτείται με ρεύμα. Στην ιδανική περίπτωση, ελέγξτε την πηγή με ένα βολτόμετρο. Εάν η κατάλληλη τάση πηγαίνει στη μονάδα, ελέγξτε εάν η μονάδα ελέγχου χλωριωτή έχει είτε κουμπί επαναφοράς είτε εσωτερική ασφάλεια. Αυτά προστατεύουν τη μονάδα από βραχυκύκλωμα στο κελί. Χρειάζεται μόνο λίγο γρασίδι ή μια μπάλα τρίχας για να μείνει στιγμιαία ανάμεσα στις πλάκες τιτανίου για να σβήσει το κουμπί επαναφοράς ή να φυσήξει την ασφάλεια. Εάν το κύτταρο έχει κρούστα με ασβέστιο και οι πλάκες γεφυρώνονται, αυτό είναι προφανώς το πρόβλημα. Καθαρίστε το κελί, αλλάξτε την ασφάλεια και θα πρέπει να είστε έτοιμοι.

Εάν ο έλεγχος φαίνεται να λειτουργεί κανονικά, ήρθε η ώρα να ελέγξετε εάν η κυψέλη παράγει αέριο χλώριο. Εάν η μονάδα σας έχει ένα καθαρό σώμα κυψέλης, μπορείτε απλά να παρατηρήσετε την κυψέλη ενώ λειτουργεί και αν δείτε την ομίχλη να ξεκολλάει από τις πλάκες, τότε λειτουργεί. Εάν η ομίχλη είναι ελάχιστη, η κυψέλη μπορεί να έχει φθαρεί. Οι περισσότερες μάρκες έχουν κύτταρα που διαρκούν περίπου 8.000 ώρες και μερικές μάρκες έχουν κελιά που έχουν κατασκευαστεί για να διαρκούν 15.000 ώρες. Χρησιμοποιώντας το ιστορικό των ωρών λειτουργίας ανά ημέρα, μπορείτε να κάνετε τα μαθηματικά και να προσδιορίσετε εάν το κελί βρίσκεται μόλις στο τέλος της ζωής του. Εάν έχετε καθαρίσει ποτέ το κελί σας με ένα πολύ ισχυρό διάλυμα οξέος ή εάν έχετε κάνει ποτέ το λάθος να το αφήσετε να μουλιάσει για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, όλα τα στοιχήματα είναι εκτός λειτουργίας και μπορεί να αντιμετωπίσετε πρόωρη αποτυχία κυψέλης. Βγάλτε την παλιά κάρτα Visa. Ορισμένα καταστήματα πισίνας διαθέτουν μια συσκευή που δοκιμάζει μια κυψέλη αλατιού, αλλά πολλοί τεχνικοί αμφιβάλλουν για την εγκυρότητα αυτών των μηχανών. (Αστοχία κυττάρων = προμήθεια)

Εάν το σύστημα αλατιού σας έχει ένα αδιαφανές κυτταρικό σώμα, ο μόνος τρόπος για να ελέγξετε τη δραστηριότητα είναι να συλλάβετε λίγο νερό που βγαίνει από τους πίδακες στην πισίνα και να το ελέγξετε για χλώριο. Χρησιμοποιήστε ένα άδειο μπουκάλι οπτάνθρακα ή κάτι τέτοιο, κρατήστε τον αντίχειρά σας πάνω από το άνοιγμα και κρατήστε τον επάνω στον πίδακα επιστροφής της πισίνας. Προσπαθήστε να μην αφήσετε το δείγμα να αραιωθεί πολύ με νερό από την υπόλοιπη πισίνα. Εάν το σύστημά σας αποδίδει, θα πρέπει να δείτε μια διαφορά στο επίπεδο χλωρίου σε αυτό το δείγμα σε σύγκριση με μια μέτρηση που λαμβάνεται στη μακρινή γωνία της πισίνας.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα συστήματα αλατιού λειτουργούν όπως θα έπρεπε, αλλά η οθόνη δίνει λανθασμένες ενδείξεις για την αλατότητα ή/και τη θερμοκρασία. Συνήθως, αυτό είναι ένα σημάδι ότι το κύκλωμα βαθμονόμησης έχει παραβιαστεί από ένα κύμα ρεύματος. Πολλές μονάδες μπορούν να βαθμονομηθούν εκ νέου επί τόπου από τον ιδιοκτήτη του σπιτιού. Ελέγξτε το εγχειρίδιο κατόχου σας ή ελέγξτε την Google για οδηγίες βαθμονόμησης για το μοντέλο σας. Εάν η οθόνη ή οι προειδοποιητικές λυχνίες υποδεικνύουν προβλήματα “σφάλμα νερού” ή “ροή νερού”, ελέγξτε ότι το νερό ρέει ελεύθερα μέσα από το στοιχείο της γεννήτριας. Εάν το νερό ρέει, μπορεί να έχετε κακό διακόπτη ροής. Οι περισσότερες μονάδες διαθέτουν ξεχωριστό διακόπτη ροής, αλλά ορισμένες έχουν αυτή τη λειτουργία ενσωματωμένη στην κυψέλη. Σε ορισμένα, η ένδειξη σφάλματος νερού μπορεί να προκύψει εάν η βαθμονόμηση που αναφέρεται παραπάνω είναι δραστικά απενεργοποιημένη. Σε όλες τις περιπτώσεις, εξετάστε προσεκτικά τις ηλεκτρικές συνδέσεις μεταξύ του στοιχείου και του χειριστηρίου και μεταξύ του διακόπτη ροής (εάν υπάρχει) και του χειριστηρίου. Αυτές οι συνδέσεις πρέπει να είναι καθαρές, σφιχτές και στεγνές. Συχνά, λίγο γυαλόχαρτο σε αυτούς τους ακροδέκτες μπορεί να επαναφέρει στη ζωή ένα νεκρό σύστημα.

Ακόμα κι αν δεν μπορείτε να θέσετε σε λειτουργία τη γεννήτρια σας, ακολουθώντας αυτά τα βήματα θα προετοιμαστείτε για ένα τηλεφώνημα στους τεχνικούς του εργοστασίου. Οι περισσότεροι κατασκευαστές αναμένουν από τους εγκαταστάτες τους να χειριστούν τα προβλήματα, αλλά αν προσπαθήσετε, μπορείτε συνήθως να μιλήσετε με έναν από τους τεχνικούς τους και να ζητήσετε τη βοήθειά τους. Όπως όλα τα άλλα, οι χλωριωτές αλατιού δεν είναι πραγματικά περίπλοκοι όταν καταλάβετε πώς λειτουργούν.

Ευχαριστώ για την ανάγνωση και το καλό κολύμπι!

Σχολιάστε