Το 96 τοις εκατό των φοιτητών μας έχουν εγκατασταθεί στις φοιτητικές εστίες μας

Η Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Επιτροπής Σχεδιασμού και Προϋπολογισμού της Τουρκίας συνεδρίασε υπό την προεδρία του βουλευτή του AK Party Samsun Mehmet Muş. Η επιτροπή συζήτησε τους προϋπολογισμούς για το οικονομικό έτος 2024 του Υπουργείου Νεολαίας και Αθλητισμού και συναφών φορέων. Παρουσίαση ενώπιον της επιτροπής για τον προϋπολογισμό του υπουργείου του είχε ο υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού Osman Ashkin Bak. Ο υπουργός Buck είπε ότι υποστηρίζουν τους νέους με περιεχόμενο που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις και τις ανάγκες τους σε κάθε τομέα, από την εκπαίδευση μέχρι την απασχόληση, από την επιχειρηματικότητα στις ξένες γλώσσες, από την κωδικοποίηση στη μουσική, από τον αθλητισμό στην τέχνη, σε 474 κέντρα νεότητας σε 81 επαρχίες και 319 κομητειών. Τονίζοντας ότι τα κέντρα νεότητας αναλαμβάνουν μια προληπτική και προστατευτική αποστολή για την καταπολέμηση της εξάρτησης, ο υπουργός Μπακ είπε: «Αυξήσαμε τον αριθμό των κέντρων νεολαίας, που ήταν 9 το 2002, σε 474 τον Οκτώβριο του 2023. Αυτή τη στιγμή, 3 εκατομμύρια 485 χιλιάδες 990 νέοι είναι μέλη αυτών των κέντρων. Από τον Οκτώβριο του 2023 νέοι «Ο αριθμός των γραφείων μας είναι 339», είπε.

«Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΘΙΣΜΟΥ»

Δηλώνοντας ότι όλες οι δραστηριότητες που πραγματοποιούνται υπό την ομπρέλα του Υπουργείου Νεολαίας και Αθλητισμού είναι το πιο αποτελεσματικό στοιχείο για την καταπολέμηση όλων των ειδών εξαρτήσεων, ο υπουργός Buck είπε: «Ο αθλητισμός από μόνος του είναι ένα μέσο καταπολέμησης του εθισμού. παρέχεται για περισσότερους από 500 χιλιάδες νέους και αθλητές που επωφελούνται από τα κέντρα νεότητας, τις φοιτητικές εστίες και τις αθλητικές μας εγκαταστάσεις.” το εύρος των προληπτικών και προστατευτικών δράσεων για την καταπολέμηση της εξάρτησης Συνολικά 27 εκατομμύρια 475 χιλιάδες 807 συμμετέχοντες συμμετείχαν σε αυτές τις δραστηριότητες», είπε. «Πέρυσι, 170 συμμετείχαν σε αυτές τις δραστηριότητες στο πλαίσιο δράσεων κατά της εξάρτησης. Πραγματοποιήθηκε από το Υπουργείο, δηλώνοντας ότι ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί εκπαιδεύονται στην προσέγγιση του εθισμού στο πλαίσιο της εκπαίδευσης για εκπαιδευτές, είπε ο υπουργός Bak, σχετικά με το έργο που επιτελείται για την καταπολέμηση της εξάρτησης, «Πέρυσι φτάσαμε τα 6 εκατομμύρια 823 χιλιάδες 749 ακροατές στο πλαίσιο των προληπτικών μελετών κατά των εξαρτήσεων που πραγματοποιήθηκαν μέσω των εκπομπών στο Youth Radio.” Ο υπουργός Ashkin Bak είπε: Υπενθυμίζοντας ότι στους νέους θα δοθεί εφάπαξ φορολογική απαλλαγή για την αγορά κινητών τηλεφώνων και υπολογιστών, είπε, “Στο Ταυτόχρονα, θα δίνουμε στους νέους μας 10 GB δωρεάν internet το μήνα, ανεξάρτητα από τον πάροχο. «Υλοποιούμε το έργο μας Youth Card, όπου οι νέοι μπορούν να επισκεφθούν δωρεάν μουσεία και ιστορικά μνημεία και να επωφεληθούν από τις ευκαιρίες που προσφέρει το υπουργείο μας», είπε.


«ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΜΑΣ ΛΑΒΑΝ 6 ΧΙΛΙΑΔΕΣ 231 ΜΕΤΑΛΛΙΑ»

Ο υπουργός Buck είπε ότι οι αθλητές κέρδισαν 6 χιλιάδες 231 μετάλλια στους διεθνείς αγώνες που συμμετείχαν φέτος και είπε: «Κερδίσαμε 42 ποσοστώσεις σε 9 κλάδους για τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024. Κερδίσαμε 35 ποσοστώσεις σε 8 κλάδους για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024. Αγώνες. Οι αθλητές μας κέρδισαν 9 χρυσά μετάλλια στους 3ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες. Με την κατάκτηση 9 αργυρών και 20 χάλκινων μετάλλων, κέρδισαν περισσότερα μετάλλια από τους δύο προηγούμενους ευρωπαϊκούς αγώνες. Έτσι, οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες του 2023 έγιναν οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες όπου κατακτήσαμε τα περισσότερα μετάλλια Η ποδοσφαιρική μας ομάδα εγγυήθηκε τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου το 2024 που θα διεξαχθεί στη Γερμανία «Οι Σουλτάνοι του διχτυού έγιναν πρωταθλητές Ευρώπης για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γκολμπολ Νέων της IBSA πραγματοποιήθηκε στη Βραζιλία», είπε. Ο υπουργός Μπακ ανέφερε ότι μέχρι στιγμής έχουν μεταφερθεί στη χώρα 395 πισίνες από μεταλλικές κατασκευές και είπε: «Ολοκληρώθηκε και τέθηκε σε χρήση η κατασκευή 38 από τα 43 έργα σταδίων του Υπουργείου μας. Η κατασκευή 5 από αυτές συνεχίζεται. Μέχρι το τέλος του 2023 θα κατασκευαστούν άλλες 75 νεανικές και αθλητικές εγκαταστάσεις.» «Θα τελειώσουμε τις κατασκευαστικές εργασίες και θα τις βάλουμε σε χρήση. Παράλληλα με την κατασκευή της νέας εγκατάστασης, πραγματοποιούμε και συντήρηση, επισκευή και εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων εγκαταστάσεων», είπε.

«ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΝ»

Σχετικά με τον θάνατο της Ζερέν Ερτάς, η οποία διέμενε στο σπίτι των κοριτσιών Aydin Güzelhisar, σε ατύχημα με ασανσέρ στις 26 Οκτωβρίου, ο υπουργός Osman Ashkin Bak είπε: «Ο πόνος μας είναι μεγάλος. Ο Ζερέν ήταν παιδί όλων μας. Καταρχάς, θα ήθελα να εκφράσω τη βαθιά μου θλίψη για αυτή την απώλεια.Όλες οι περιοδικές συντηρήσεις και οι έλεγχοι του ανελκυστήρα γίνονται στους 830 κοιτώνες του Υπουργείου μας καθώς και στις εγκαταστάσεις μας. ανεκτελεσμένο και παραμελημένο είναι αβάσιμο. Η ετήσια συντήρηση του ανελκυστήρα του σπιτιού μας για κορίτσια Aydin Güzelhisar πραγματοποιήθηκε στις 13 Ιουλίου 2023. Όπως σε όλες τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις μας, είναι και πάλι στο Αϊδίνιο. Ειδικότερα, συνεχίζεται η περιοδική συντήρηση κάθε μήνα.Η τελευταία ημερομηνία συντήρησης του ανελκυστήρα είναι η 16.10.2023. Έχουμε όλα τα χαρτιά και τα έγγραφα, το περιστατικό βρίσκεται πλέον στα χέρια των δικαστικών αρχών, κανείς δεν έχει τη δύναμη να φέρει πίσω το παιδί μας, αλλά οι υπεύθυνοι σίγουρα θα τιμωρηθούν αυστηρότερα. Ο πόνος είναι ο πόνος όλων μας. Το παιδί είναι το παιδί όλων μας. Αλλά σίγουρα δεν είναι μια ερώτηση που μπορεί να γίνει κατάχρηση. Προτρέπω όλους να ενεργήσουν με αυτό το αίσθημα ευθύνης.» Υπενθυμίζοντας ότι επισκέφτηκαν την οικογένεια, ο υπουργός Buck είπε: «Η οικογένειά μας έχει δήλωση ότι αυτό το περιστατικό δεν πρέπει να προκληθεί. Θα ήθελα να μοιραστώ τα λόγια και το αίτημα του πατέρα της κόρης μας Zeren, Akin Bey: «Η χώρα μας έδειξε το φιλεύσπλαχνο πρόσωπό της, τώρα περιμένουμε να δείξει το δίκαιο πρόσωπό της. Απευθύνομαι στα αδέρφια μου στους κοιτώνες ως τα μεγαλύτερα αδέρφια τους. «Δεν πρέπει να γίνουν εργαλείο για τις ανάγκες των κακών ανθρώπων». «Οι υπεύθυνοι σίγουρα θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη», είπε. Ο υπουργός Buck είπε επίσης: «Με κοινή μελέτη με το Υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογίας μας, θα βάλουμε έναν κωδικό QR στους ανελκυστήρες μας στις εγκαταστάσεις μας. «Όποιος θέλει θα μπορεί να δει ολόκληρη τη διαδικασία συντήρησης και προγραμματισμού του ανελκυστήρα σαρώνοντας αυτόν τον κωδικό QR», είπε.


“Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ”

Ο υπουργός Ashkin Bak μοιράστηκε τα τελευταία στοιχεία για την κατάσταση της χωρητικότητας των κοιτώνων και είπε: «Παρέχουμε οικιακές υπηρεσίες σε πληθυσμό περίπου 1 εκατομμυρίου. Αυτές οι υπηρεσίες περιλαμβάνουν τα πάντα, από διαμονή έως υγεία, από φαγητό έως κοινωνικές δραστηριότητες. Προσέχουμε κάθε λεπτομέρεια και προσέχουμε. Μία στις 81 επαρχίες και 260 κομητείες.” Προσφέρουμε τη μεγαλύτερη και πιο περιεκτική υπηρεσία στέγασης στον κόσμο στους νέους μας, με τις 830 φοιτητικές εστίες μας να υψώνονται σαν μνημείο υπερηφάνειας, χωρητικότητας 955 χιλιάδων κλινών. Φέτος, 96 το ποσοστό των φοιτητών μας που υπέβαλαν αίτηση τοποθετήθηκαν στις κατοικίες μας. Η διαδικασία τοποθέτησης συνεχίζεται. Αν και έχουμε λάβει τη μεγαλύτερη ζήτηση μέχρι σήμερα, είναι η μεγαλύτερη φοιτητική υπηρεσία στην ιστορία μας. Πετύχαμε υψηλό ποσοστό τοποθέτησης. Το Υπουργείο μας έχει βραβευτεί αρχική αποζημίωση 3 δισ. 373 εκατ. TL για την κατασκευή κοιτώνων το 2023 και με τα προστιθέμενα κεφάλαια κατά τη διάρκεια του έτους, ο συνολικός προϋπολογισμός της επένδυσης έφτασε τα 5 δισ. 362 εκατ. 714 χιλ. 248 TL. 24 έργα κοιτώνων χωρητικότητας 25 χιλ. 232 «Συνεχίζονται οι διαγωνισμοί, οι εργασίες μελέτης 42 φοιτητικών έργων δυναμικότητας 39 χιλιάδων 883 και οι εργασίες κατασκευής 36 έργων για φοιτητικές εστίες δυναμικότητας 44 χιλιάδων 51», είπε.


Besti KARALAR-Kanberk OZTURK/ΑΓΚΥΡΑ, (DHA)
Source link

Σχολιάστε