Το έργο της δεύτερης φάσης στο Bogachai βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου

YUSUF YAVUZ / AÇIK GAZETE – Ο Muhitin Bocek από το CHP θα ολοκληρώσει το δεύτερο στάδιο του AKP Crazy Project του Menderes Turel στην Αττάλεια…

Η πρόταση που εκπονήθηκε από το Τμήμα Τεχνικών Υποθέσεων για την υλοποίηση του έργου της δεύτερης φάσης στον δήμο της πόλης Bogaçai της Αττάλειας συμπεριλήφθηκε στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης της συνέλευσης τον Νοέμβριο. Σύμφωνα με το σχέδιο επιστολής που περιλαμβάνεται στο άρθρο 143 της ημερήσιας διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου που θα συνεδριάσει στις 13 Νοεμβρίου, προβλέπεται η υλοποίηση έργου για τη βελτίωση και ανάπλαση του ρέματος σε έκταση περίπου 2 χιλιομέτρων την ανατολική όχθη του Bogacaj. Επί του δημάρχου του AKP Menderes Turel, ο δήμος της Αττάλειας υλοποίησε το λεγόμενο «τρελό έργο» στο Bogaçai, παρά τις αντιδράσεις των επαγγελματικών επιμελητηρίων και του κοινού της πόλης, αλλά σύντομα εμφανίστηκαν σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα στην κοίτη του ρέματος. που μετατράπηκε σε τσιμεντένιο κανάλι με αλλοίωση της φυσικής του υφής.

Το Bogaçai, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης της Αττάλειας, εντός των ορίων της συνοικίας Konyaalti, είναι ένας ποταμός γνωστός για μεγάλες πλημμύρες και πλημμύρες στο παρελθόν. Το Boğaçayı, το οποίο επηρεάζει επίσης το σχηματισμό της ακτής Konyaalti με τα ιζήματα που μεταφέρει, τροφοδοτεί επίσης τους υπόγειους υδάτινους πόρους της περιοχής, οι οποίοι παρέχουν πόσιμο νερό στην πόλη. Σήμερα, το ρεύμα Karaman, το Çandır Stream και το Göksu Stream, που είναι κλάδοι του Bogaçai, στις όχθες του οποίου υψώνονται πολυτελείς κατοικίες και συγκροτήματα διαμερισμάτων, είναι από τα σημαντικά ποτάμια στο κέντρο της πόλης της Αττάλειας. Η ανεξέλεγκτη εξόρυξη άμμου και χαλικιού από τις κοίτες ποταμών αποτελεί σημαντική αιτία καταστροφής εδώ και χρόνια. Επιπλέον, η ρύπανση από σκουπίδια και σκουπίδια στα εσωτερικά σημεία του Μπογκατσάι δεν έχει αντιμετωπιστεί εδώ και χρόνια.

ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΤΡΕΛΟ ΤΟΥΡΕΛ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΑΚΡ

Το «Crazy Project», το οποίο ξεκίνησε το 2016 από τον τότε δήμαρχο του δήμου της Αττάλειας, Menderes Turel του AKP, στο Bogaçai, το οποίο αποτελούσε σημαντικό καταφύγιο για τα υδρόβια πτηνά στο παρελθόν, εφαρμόστηκε παρά όλες τις αντιδράσεις και προειδοποιήσεις ενός σημαντικού μέρος. των δημόσιων και επαγγελματικών επιμελητηρίων της πόλης. Το έργο, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο τμήμα της περιοχής όπου το Bogačaj εκβάλλει στη θάλασσα δίπλα στη γέφυρα Bogačaj, ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 2018 και άνοιξε λίγο πριν τις τοπικές εκλογές του 2019.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ BOCEK ΕΠΙΚΡΙΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ BOĞAÇAYI ΟΤΑΝ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Εκτός από την καταστροφή της φύσης, δαπανήθηκε σημαντικό ποσό δημόσιων πόρων για το έργο, το οποίο στόχευε επίσης στην αύξηση της ανάπτυξης και του ενοικίου στέγασης στις γειτονιές και στις δύο όχθες του Bogachay. Ο Muhitin Bocek από το CHP, ο οποίος έγινε ο νέος δήμαρχος του δήμου της Αττάλειας στις τοπικές εκλογές που διεξήχθησαν στις 31 Μαρτίου 2019, σε δήλωσή του μετά την ανάληψη, επέστησε την προσοχή στον προϋπολογισμό που δαπανήθηκε για το έργο Bogachay. Ο δήμαρχος Bocek ανακοίνωσε ότι έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 130 εκατομμύρια πληρωμές για το έργο Boğaçayı και είπε:Ο Πρόεδρός μας παραπλανήθηκε σε αυτό το θέμα. Γίνεται δήμευση χωρίς απαλλοτρίωση έκτασης 14 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων. «Παρόλα αυτά, ήταν ανοιχτός». Χρησιμοποίησε τις παρακάτω εκφράσεις:

Ο BOĞAÇAYI ΜΕΤΑΤΡΑΠΤΗΚΕ ΣΕ ΓΙΓΑΝΤΙΑ ΠΙΣΙΝΑ ΕΚΚΑΦΩΝΤΑΣ 2,5 ΜΕΤΡΑ

Με ανασκαφές περίπου 2,5 μέτρα από την κοίτη Bogachai, δημιουργήθηκε μια τεράστια πισίνα μήκους 750 μέτρων και πλάτους 200 μέτρων. Μετά την υλοποίηση του έργου, εκτός από τη διάβρωση των ακτών στην ακτή του Konyaalti, άρχισε να εμφανίζεται δυσοσμία, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, λόγω της ταχείας ανάπτυξης των υδρόβιων φυτών. Τα οχήματα που αγόρασαν οι ομάδες του δήμου της πόλης της Αττάλειας για να κόψουν υδρόβια φυτά σύντομα έγιναν ανενεργά καθώς το έδαφος γέμισε με λάσπη. Όταν ο καθαρισμός του εργοστασίου, που δημιουργεί συνεχώς πρόσθετα κόστη για τον δήμο της πόλης, ήταν ανεπαρκής, η περιοχή όπου υλοποιήθηκε το Crazy Project στο Bogachai μετατράπηκε σε βάλτο.

Η CHP BOCEK ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΤΡΕΛΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ AKP TUREL

Ωστόσο, ο σημερινός πρόεδρος του CHP, Muhytin Bocek, ο οποίος επέκρινε το τρελό έργο του πρώην προέδρου του AKP Menderes Turel, το οποίο προκάλεσε σκληρή καταστροφή της φύσης και μεγάλη δημόσια ζημιά, πάτησε το κουμπί για να υλοποιηθεί το έργο της 2ης φάσης στο Bogachai λίγο πριν την τοπικές εκλογές. Το έργο Boğaçayı 2nd Stage είναι μεταξύ των προτάσεων στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Δήμου της Αττάλειας που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου.

«Η ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΡΟΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ» ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Η πρόταση-έργο που εκπονήθηκε από το Τμήμα Τεχνικών Υποθέσεων του Δήμου της πόλης της Αττάλειας θα τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή. Στο πλαίσιο του έργου που ονομάζεται «Βελτίωση του Ρεύματος Bogachai και Φάση Αναψυχής ΙΙ», σχεδιάζεται να εργαστεί σε μια έκταση περίπου 2 χιλιομέτρων, ξεκινώντας από το βόρειο τμήμα της γέφυρας Bogachai.

ΘΑ ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΜΕ ΤΟ DSI

Στο σχέδιο επιστολής για το θέμα αυτό που κατατέθηκε στη Βουλή, αναφερόταν ότι οι αρμόδιες μονάδες του Μητροπολιτικού Δήμου ξεκίνησαν εργασίες για την αναθεώρηση των αντιπλημμυρικών έργων μετά από αίτημα της 13ης Περιφερειακής Διεύθυνσης DSI και περιλαμβάνονταν οι ακόλουθες δηλώσεις:Προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός για το «Bogachaj δεύτερο στάδιο για βελτίωση και ανάπλαση του ρέματος», ο χώρος μεταξύ του ρέματος Bogachaj 1+250 km, του ρέματος Chandir 0+450 km και του ρέματος Karaman 0+680 km μεταφέρθηκε από το Κρατικό Υδραυλικό Έργο. . 13. Περιφερειακή Διεύθυνση. «Σχετικά με το θέμα των προμηθειών, ζητώ να εξουσιοδοτηθεί το Δημοτικό Συμβούλιο της Αττάλειας να υπογράψει κάθε είδους συμβάσεις και πρωτόκολλα που θα συναφθούν με τη διοίκηση του DSI και σχετικά με την κατασκευή του παράκτιου πάρκου Bogacaj και των χώρων αναψυχής που ορίζονται στο σχέδιο από μας. δήμος”.

ΑΠΟ METROPOLITAN ‘ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ Ο ΜΠΟΓΚΑΧΑΪ;’ ΕΝΑ ΣΗΜΑΔΙ

Οι λόγοι για τα προβλήματα που προκλήθηκαν από το έργο, το οποίο εκτελέστηκε κατά τη διοίκηση του Menderes Turel του AKP, αναφέρονται σε μια γιγαντιαία πληροφοριακή πινακίδα που τοποθετήθηκε από τον δήμο της πόλης της Αττάλειας στην περιοχή όπου ολοκληρώθηκε το έργο Boğaçayı, η πρώτη φάση. του οποίου ολοκληρώθηκε αλλά προκάλεσε σημαντικά περιβαλλοντικά προβλήματα, υλοποιήθηκε. Στη γιγάντια πληροφοριακή πινακίδα που είχε στηθεί στην περιοχή κατά τη διοίκηση του Muhytin Becek του CHP, “Γιατί ο Bogachaj είναι έτσι; Οι ακόλουθες δηλώσεις γίνονται για να απαντηθεί το ερώτημα:

ΤΑ ΥΔΡΑΝΙΑ ΦΥΤΑ ΡΙΖΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΣΜΗΣ ΚΑΙ ΜΥΓΑΣ

«Το έργο Boğaçayı υλοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2018, παρά το γεγονός ότι απείλησε τη θάλασσα και το οικοσύστημά μας και αντιμετωπίστηκε από όλους τους περιβαλλοντολόγους και τους επιστήμονες. Έκτοτε εμφανίστηκαν όλα τα προβλεπόμενα προβλήματα και οι προσπάθειες επίλυσής τους γίνονται σε μεγάλο αγώνα. Κατά τον σχεδιασμό του Boğaçayı, μετατράπηκε σε πισίνα με βάθος 2,5 μέτρα, μήκος περίπου 750 μέτρα και πλάτος 200 μέτρα. Το έργο περιλαμβάνει άμμο, χαλίκι και παρόμοια που μεταφέρονται από την άνω λεκάνη. Προκαλεί τη μείωση των παραλιών στο Konyaalti καθιστώντας δύσκολη την τροφοδοσία τους από πλευράς υλικών. Μεταξύ Μαΐου και Σεπτεμβρίου, λόγω της μείωσης της ροής και της επίδρασης του ήλιου, τα υδρόβια φυτά αυξάνονται και αναπτύσσονται υπερβολικά και πρέπει να κόβονται συνεχώς. «Εάν τα υδρόβια φυτά δεν κλαδευτούν, σαπίζουν με την πάροδο του χρόνου, προκαλώντας ένα περιβάλλον με έλλειψη οξυγόνου, προβλήματα οσμής και προβλήματα παρασίτων και μυγών.

«ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗΣΑΜΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΠΟΧΑΤΖΙ»

Η ενημερωτική πινακίδα, που τονίζει ότι οι ομάδες του Μητροπολιτικού Δήμου προσπαθούν να βελτιώσουν την κοίτη του ρέματος με τα έξοδα που δαπανώνται για καθαρισμό 7 ημέρες την εβδομάδα από το 2019, περιέχει επίσης τις ακόλουθες δηλώσεις: «Έχουμε δημιουργήσει ένα «Επιστημονικό Συμβούλιο Boğaçayı», το οποίο περιλαμβάνει ακαδημαϊκούς, μη κυβερνητικές οργανώσεις, επαγγελματικά επιμελητήρια και ειδικούς στους τομείς τους, και ενεργούμε με κοινή λογική. Τα σκάφη κοπής υδρόβιων φυτών μας λειτουργούν, αλλά οι δραστηριότητες καθαρισμού γίνονται πιο δύσκολες λόγω της συσσώρευσης περισσότερου υλικού στον πυθμένα του κολπίσκου κάθε χρόνο και δεν είμαστε σε θέση να λειτουργήσουμε το θαλάσσιο κενό μας. Σύμφωνα με τις αποφάσεις του Επιστημονικού Συμβουλίου, θα συνεχίσουμε το έργο μας με ευαισθησία έως ότου η περιοχή επανέλθει στη φυσική της κατάσταση, χωρίς να επέμβουμε στην κοίτη του ρέματος, χωρίς να χρησιμοποιήσουμε χημικά ή χωρίς να αφήσουμε τους υδάτινους πόρους της περιοχής να αλατιστούν. με την εισαγωγή του θαλασσινού νερού. Ως Δήμος της Αττάλειας, θα συνεχίσουμε να υλοποιούμε βιώσιμα περιβαλλοντικά έργα που βασίζονται πάντα στην επιστήμη, την τεχνολογία και τη λογική. «Σας ευχαριστώ για την ευαισθησία σας».

2731540ελέγξτε τα cookiesΤο έργο της δεύτερης φάσης στο Bogachai βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου

Σχολιάστε