Τι προκαλεί την άσχημη μυρωδιά στο υδρομασάζ και το σπα σας;

Τι θα κάνετε αν το υδρομασάζ και το σπα σας μυρίζουν σαν παλαμάκια; Η μυρωδιά του skunk δεν σας δημιουργεί μόνο ταλαιπωρίες στη ζωή, αλλά η μυρωδιά φαίνεται επίσης σαν ένας εφιάλτης που δεν θέλετε τίποτα περισσότερο από το να απαλλαγείτε από αυτές αμέσως.

Τι προκαλεί την άσχημη μυρωδιά;

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι προκάλεσε την οσμή. Τα μυρωδάτα τζακούζι προκαλούνται συνήθως από ακατάλληλη χρήση απολυμαντικών, ακανόνιστη συντήρηση, περιβαλλοντικά ζητήματα και άλλες αιτίες που αποδίδετε στη φαντασία σας. Συχνά τα υποπροϊόντα των χημικών είναι ο ένοχος. Ένα παράδειγμα είναι το τελικό αποτέλεσμα του συνδυασμού χλωρίου και βρωμίου: χλωραμίνες.

Οι χλωραμίνες σχηματίζονται επίσης από τον ιδρώτα, τα ούρα, το σάλιο και τα πτύελα που εισάγονται στο νερό από τους χρήστες των σπα προκαλώντας περίεργες οσμές στο νερό των σπα. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να αποτρέψετε αυτήν την κολασμένη μυρωδιά με την κατάλληλη συντήρηση.

Μερικοί ιδιοκτήτες απαλλάσσονται από τον άσχημο αέρα καλύπτοντας τις οσμές με αρώματα σπα. Δεν ήξεραν ότι αυτή η διαδικασία τους δίνει μόνο βραχυπρόθεσμη ανακούφιση. Η μυρωδιά τελικά θα συνεχίσει να γίνεται χειρότερη από ποτέ. Η χρήση απολυμαντικών που δεν προορίζονται για τζακούζι και σπα μπορεί επίσης να δημιουργήσει άσχημη μυρωδιά. Πρέπει να χρησιμοποιείτε μόνο απολυμαντικά με σύνθεση σπα όπως το διγουανίδιο.

Νερό συγκλονιστικό

Το να σοκάρετε το νερό χρησιμοποιώντας πρόσθετο οξειδωτικό χωρίς χλώριο, όπως το μονο-υπερθειικό κάλιο, βοηθά στη διάσπαση των χημικών δεσμών και στην απομάκρυνση του οργανικού υλικού. Αφού σοκάρετε το νερό, συνιστάται να αφαιρέσετε το κάλυμμα του υδρομασάζ για περίπου 2 ώρες, ώστε τα απόβλητα να εκκενωθούν πλήρως.

Σημαντική συντήρηση για το Spa

Η ακανόνιστη συντήρηση μπορεί να προκαλέσει δυσοσμία. Η απολύμανση του νερού του σπα σας είναι η πιο σημαντική συντήρηση που μπορείτε να κάνετε για το σπα σας. Όχι μόνο αυτό εξαλείφει την οσμή, αλλά η τακτική συντήρηση βοηθά επίσης τη μπανιέρα και το σπα να παραμείνουν στην εξαιρετική τους κατάσταση.

Συνιστάται ο βαθύς καθαρισμός για την απολύμανση του σπα σας και την αφαίρεση της συσσώρευσης βιοφίλμ. Στραγγίζετε τακτικά το σπα σας για να ελέγξετε την οσμή. Καθαρίστε επίσης τα φίλτρα, τα καλύμματα του υδρομασάζ και άλλα αξεσουάρ σπα.

Περιβαλλοντικά ζητήματα

Η συσσώρευση βιοφίλμ στην επιφάνεια του σπα συμβάλλει στο σχηματισμό μούχλας και ροζ λάσπης και οσμών. Τα φύκια μπορούν επίσης να κάνουν το νερό της μπανιέρας σας θολό. Συνιστάται ιδιαίτερα η χρήση προϊόντων καθαρισμού υδραυλικών γραμμών όπως το flush system spa. Η τακτική χρήση αυτού του συστήματος ξεπλύματος βοηθά στην αφαίρεση των μεμβρανών.

Με λίγη προσπάθεια τουλάχιστον δεκαπέντε έως τριάντα λεπτών κάθε εβδομάδα, μπορείτε να ελέγξετε τη γρήγορη συσσώρευση οσμών στο σπα και τις τζακούζι σας.

Σχολιάστε