Τι πρέπει να λάβετε υπόψη πριν αγοράσετε ένα σπίτι με πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων

Αν ψάχνετε να αναβαθμίσετε την υπάρχουσα πισίνα σας ή ψάχνετε για ένα σπίτι με μεγαλύτερη από τη ζωή πισίνα, η αγορά ενός σπιτιού με Ολυμπιακή πισίνα είναι τόσο μεγάλη όσο φαίνεται. Τέτοια σπίτια μπορούν να σας αποφέρουν αρκετά βαριά τιμή πώλησης, με τα σπίτια να διατίθενται για μόλις 600.000 $, καλά στο επταψήφιο ballpark. Για το νοικοκυριό που ενδιαφέρεται περισσότερο να αποκτήσει ένα σπίτι με Ολυμπιακή πισίνα για εγγενή αξία, υπάρχουν λίγα σημαντικά στοιχεία που πρέπει να γνωρίζει κάθε ιδιοκτήτης σπιτιού.

Οι ολυμπιακές πισίνες είναι ο μεγαλύτερος και βαθύτερος τύπος πισίνας που μπορεί να αγοραστεί. Συνήθως αυτές οι πισίνες είναι χτισμένες στο έδαφος και μπορούν να κατασκευαστούν από σκυρόδεμα (η πιο προφανής επιλογή), πλαστικό, μέταλλο ή ακόμα και από υαλοβάμβακα. Ενώ οι ολυμπιακές πισίνες έφτασαν για πρώτη φορά στη σκηνή λόγω χρήσης σε Ολυμπιακούς αγώνες, σύντομα κέρδισαν δημοτικότητα με τους ιδιοκτήτες σπιτιών που προσπάθησαν να έχουν τη μεγαλύτερη, πιο περίεργη πισίνα που μπορούσαν να αγοράσουν. Μαζί ήρθε και η πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων — οικιστικό στιλ.

Ένα τυπικό σπίτι που παρουσιάζει μια πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων είναι αυτό που κάθεται σε αρκετή γη, καθώς αυτοί οι τύποι πισινών είναι γνωστό ότι καταλαμβάνουν έως και 164 πόδια (50 μέτρα) σε μήκος και 82 πόδια (25 μέτρα) σε πλάτος . Για να το θέσουμε πιο ξεκάθαρα, χρειάζονται περίπου 660.000 γαλόνια νερού για να γεμίσει μια πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων.

Οι ολυμπιακές πισίνες σχεδιάστηκαν αρχικά για να δίνουν στους κολυμβητές το πάνω χέρι στην επίτευξη επιδόσεων ρεκόρ. Λόγω του μεγέθους τους, αυτές οι πισίνες εμποδίζουν τα κύματα να παρεμβαίνουν στους κολυμβητές κατά τη διάρκεια των αγώνων. Ωστόσο, ο μέσος ιδιοκτήτης ενός ολυμπιακού κολυμβητηρίου δεν δίνει μεγάλη σημασία σε τέτοια αεροδυναμική. Αντίθετα, ενδιαφέρονται πολύ περισσότερο για το πόσα άτομα μπορούν να χωρέσουν στην πισίνα και αν η πισίνα τους όντως κάνει δήλωση.

Επιπλέον, τα σπίτια με ολυμπιακή πισίνα συνήθως δεν συμμορφώνονται με τον γενικό σχεδιασμό μας για τις ολυμπιακές πισίνες που εμφανίζονται στην τηλεόραση. Αντίθετα, τα σπίτια που παρουσιάζουν αυτούς τους τύπους πισινών είναι γενικά προσαρμοσμένα κατασκευασμένα ώστε να περιλαμβάνουν χαρακτηριστικά όπως καταρράκτες, βράχους, ελικοειδή εξωραϊσμό και πολλά άλλα προσαρμοσμένα χαρακτηριστικά. Όπως είναι κατανοητό όμως, τα σπίτια που διαθέτουν πισίνες ολυμπιακών διαστάσεων είναι συνήθως εκείνα που είναι χτισμένα σε πολλά στρέμματα γης, καθώς το τυπικό μονοκατοικία δεν έχει αρκετό χώρο στην πίσω αυλή για να στεγάσει μια πισίνα 150 ποδιών.

Στο Λος Άντζελες, μπορείτε να βρείτε πολλά σπίτια διασημοτήτων με πισίνες ολυμπιακών διαστάσεων. Στην πραγματικότητα, αυτά τα σπίτια τείνουν να υπερβαίνουν και να υπερβαίνουν τον μέσο σχεδιασμό. Με προσαρμοσμένα χαρακτηριστικά που έχουν προστεθεί, όπως υποβρύχιος ήχος, αυτόματη θέρμανση νερού, ακόμη και ενσωματωμένες ψησταριές, αυτά τα σπίτια με ολυμπιακές πισίνες είναι πολύ πάνω από το μέσο όρο.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η κατασκευή μιας πισίνας ολυμπιακών διαστάσεων στην ιδιοκτησία σας δεν είναι φθηνή. Στην πραγματικότητα, οι τιμές μπορούν να ξεκινήσουν από 150.000 $ έως και πάνω από 1.000.000 $ (ή ακόμα και αρκετές φορές υψηλότερες). Επιπλέον, οι ιδιοκτήτες κατοικιών θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τη συντήρηση που απαιτείται για τη συντήρηση πισινών ολυμπιακών διαστάσεων. Σίγουρα ο καθαρισμός 660.000 γαλονιών νερού δεν είναι αγγαρεία για τον μέσο ιδιοκτήτη σπιτιού.

Για τον ιδιοκτήτη σπιτιού που αποφασίζει ότι η αγορά μιας πισίνας ολυμπιακών διαστάσεων δεν είναι η καλύτερη ιδέα για το σπίτι του, σκεφτείτε να επενδύσετε σε ολυμπιακές πισίνες Jr. που προσφέρουν το μισό μήκος και πλάτος, αλλά εξίσου διασκεδαστική.

Σχολιάστε