Τα χημικά της πισίνας αφορούν το χλώριο, σωστά;

Τα χημικά για τις πισίνες έχουν να κάνουν με το χλώριο. Είναι αρκετά για να φροντίσουν τα φύκια και να διατηρήσουν την πισίνα καθαρή. Σωστά?

Λοιπόν… Λάθος!

Αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να κάνει πολλοί νέοι ιδιοκτήτης πισίνας. Ενώ το χλώριο είναι ένα εξαιρετικό καθαριστικό για την πισίνα, χρειάζεστε περισσότερες από μία χημικές ουσίες για να διατηρείτε μια πισίνα καθαρή και υγιεινή για κολύμπι. Χρειάζεστε διαυγαστές νερού και φυκιοκτόνα, υποχλωριώδες νάτριο και οξέα, για να αναφέρουμε μόνο μερικά. Όπως κάθε άλλη χημική ουσία, πρέπει να είστε προσεκτικοί στο χειρισμό τους για να αποφύγετε οποιονδήποτε κίνδυνο για τους κολυμβητές και τον εξοπλισμό της πισίνας. Απαιτείται μια λεπτή ισορροπία μεταξύ των διαφορετικών χημικών ουσιών για να επιτευχθεί η επιθυμητή ποιότητα νερού. Επομένως, είναι πάντα καλύτερο να συμβουλεύεστε έναν ειδικό όταν χρησιμοποιείτε για πρώτη φορά οποιοδήποτε χημικό στην πισίνα σας.

Πώς βοηθά το χλώριο ως μέρος των χημικών ουσιών της πισίνας; Όταν βάλετε σωστά το επίπεδο του στο νερό, το χλώριο θα εμποδίσει τα φύκια ή άλλες ζωές φυτών, καθώς και μικρόβια και βακτήρια, να επιβιώσουν. Τείνει να βγάζει μια μυρωδιά. Έτσι το βρώμιο είναι μια εναλλακτική λύση, αν και πιο ακριβή.

Εάν το πρόβλημα με τα φύκια είναι σοβαρό, θα χρειαστείτε το σωστό είδος καθαριστών νερού πισίνας και φυκοφαρμάκων. Ορισμένα προϊόντα μπορεί να προκαλέσουν αποχρωματισμό, καθιστώντας το νερό της πισίνας μουντό, γι’ αυτό προσέξτε όταν επιλέγετε ένα αλγοκτόνο. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει επίσης την αποτελεσματική περίοδο για να προγραμματίσετε τη συντήρηση ανάλογα για να αποτρέψετε την επιστροφή των φυκιών.

Ένα άλλο απολυμαντικό πισίνας που χρησιμοποιούν πολλοί ιδιοκτήτες πισίνας είναι το υποχλωριώδες νάτριο. Ίσως αναρωτιέστε τι είναι. Δεν είναι τίποτα περισσότερο από το κοινό λευκαντικό που όλοι γνωρίζουμε και χρησιμοποιείται συχνά για την απολύμανση των πισινών. Μην ρίξετε κατά λάθος όμως το οικιακό λευκαντικό στην πισίνα. Είναι της ίδιας οικογένειας αλλά διαφορετικοί. Προμηθευτείτε το κατάλληλο χλωρίνη πισίνας από εταιρείες προμηθειών πισίνας.

Ενώ διατηρείτε την πισίνα καθαρή, μην ξεχνάτε τη διατήρηση του επιπέδου του pH. Ένα ελαφρώς αλκαλικό επίπεδο μεταξύ pH 7,4-pH 7,6 είναι το σωστό για τους κολυμβητές και την πισίνα. Ορισμένες χημικές ουσίες για τις πισίνες περιέχουν ήδη συστατικά για την επίτευξη του ιδανικού επιπέδου pH. Υπάρχουν επίσης χημικές ουσίες ειδικά μόνο για την αύξηση ή τη μείωση του επιπέδου του pH.

Η πισίνα είναι ένα μέρος για να απολαύσετε και να χαλαρώσετε. Δεν θέλετε να διακινδυνεύσετε την υγεία του εαυτού σας, των φίλων και της οικογένειάς σας. Επομένως, απολυμαίνετε και καθαρίζετε τακτικά την πισίνα.

Σχολιάστε