Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις για την κολπική υγιεινή

Ένα από τα πιο σημαντικά μέρη της προσωπικής φροντίδας και υγιεινής φροντίδα των γεννητικών οργάνων. Πολλές πρακτικές μέθοδοι φροντίδας των γεννητικών οργάνων είναι διαθέσιμες στις γυναίκες, αλλά οι ειδικοί έχουν πολύ σημαντικές προειδοποιήσεις. Οι πρακτικές καθαρισμού και συντήρησης που εκτελούνται εκτός από καθαρό νερό μπορούν να προκαλέσουν περισσότερο κακό παρά καλό.

Φιλί. Ο Δρ. Azer Aras Ulugh

Ειδικός Γυναικολογίας και Μαιευτικής Op. Ο Δρ. Azer Aras Ulughέδωσε απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις σχετικά με τη φροντίδα και την υγιεινή των γεννητικών οργάνων στις γυναίκες.

Είναι αλήθεια ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται δαντελωτά εσώρουχα ή στρινγκ;

Το τι πρέπει να κάνουμε για να προστατεύσουμε την κολπική χλωρίδα, τη μικροχλωρίδα ή το οικοσύστημά μας είναι ένα πολύ σημαντικό και περίεργο θέμα. Σχεδόν όλοι μας κάποια στιγμή κολπική μόλυνση πετάω μανιτάρι Πρέπει να έχουμε συμβουλευτεί γιατρό για το παράπονό μας. Στη ζωή κάθε γυναίκας, κάποιος από τους μεγαλύτερους της οικογένειάς της ή ο γιατρός της πρέπει να έχει δει λευκό, βαμβακερό.εσώρουχα γιαγιάΣυνιστάται να φοράτε τα εσώρουχα που ονομάζουμε ‘.

Στην πραγματικότητα, ο κόλπος και ο αιδοίος είναι δομές που μπορούν να χειριστούν το αίμα, τα ούρα, τα κόπρανα και το σπέρμα. αμυντικό σύστημα υπάρχει. Επομένως, αν δεν προκαλεί ενόχληση, μπορούμε να φορέσουμε και ένα δαντελένιο στρινγκ ή ένα διαφορετικό σλιπ. Αν τα εσώρουχα που σας κάνουν να νιώθετε άβολα και δημιουργούν τριβές διαταράσσουν το κολπικό οικοσύστημα, τότε αυτό δημιουργεί πρόβλημα.

στο δέρμα ph dengesiΟτιδήποτε ενοχλεί το δέρμα, προκαλεί ερεθισμούς και αλλεργίες, διατηρεί την υπερβολική υγρασία και προκαλεί τριβή, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα. Όλοι αυτοί οι παράγοντες μπορούν να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον για μικροτραύμα στο κολπικό μικροβίωμα. Μετά από αυτό, μπορεί να προκαλέσει μόλυνση και μύκητες.

Θέλω να το υπογραμμίσω εδώ. Τα εσώρουχα δεν έχουν δύναμη να αλλάξουν το κολπικό PH. Τα βρεγμένα και βρεγμένα εσώρουχα κάτω από στενά ρούχα για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα.

Για το λόγο αυτό, προτείνω να αλλάξετε μαγιό που δεν στεγνώνουν γρήγορα μετά τη θάλασσα και την πισίνα. Εάν το εσώρουχο ταιριάζει στα πόδια και το σώμα σας και δεν μπαίνει ανάμεσα στα πόδια σας και δεν σας ενοχλεί, τότε είναι κατάλληλο για εσάς.

Συνιστώ επίσης την αποφυγή πλαστικών προϊόντων που δημιουργούν τριβές και μικροτραύματα, συγκρατούν την υγρασία και προκαλούν ιδρώτα.

Ποια επιφάνεια μπορεί να πλυθεί και ποια δεν πρέπει να πλυθεί;

Αυτή είναι μια από τις πιο σημαντικές ερωτήσεις που μας κάνουν. Ο καβάλος, ο λόφος της Αφροδίτης, τα εξωτερικά χείλη και η περιοχή γύρω από τον πρωκτό μπορούν να πλυθούν με καθαρό νερό.

Ωστόσο, δεν συνιστούμε το πλύσιμο των εσωτερικών χειλιών και του εσωτερικού του κόλπου λόγω της φυσικής δομής του βλεννογόνου.

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαντηλάκια και τζελ καθαρισμού;

Η περιεκτικότητα σε τζελ και μαντηλάκια που παράγονται για τον καθαρισμό της κολπικής περιοχής είναι σημαντική. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν προϊόντα που δεν καταστρέφουν ή ξηραίνουν τον κολπικό ιστό, δεν περιέχουν αλλεργιογόνα, δεν προκαλούν ερεθισμούς, δεν περιέχουν αρώματα όπως άρωμα και δεν περιέχουν λανολίνη, αλλεργιογόνα και χημικά.

Αλλά δεν μπορούμε ποτέ να είμαστε απόλυτα σίγουροι για αυτά τα προϊόντα. Θα πρέπει να το βρείτε με δοκιμή και λάθος. Γιατί ακόμα κι αν είναι ένα προϊόν που σου αρέσει, το περιεχόμενό του μπορεί να αλλάξει στην επόμενη παραγωγή.

Δερματολογικά ελεγμένο. Γυναικολόγος ελεγμένο. Προϊόν ισορροπημένο PH, ελαφρύ σαν μωρό…Όλοι αυτοί είναι όροι μάρκετινγκ και είναι καλύτερα να μην σας ξεγελάει κανένας από αυτούς.

Τι πρέπει να προσέχετε στο επίπεδο pH;

επίπεδο pH 5.3 με 5,6 Τα ενδιάμεσα προϊόντα είναι καλά, αλλά το επίπεδο PH είναι 7 Οι τιμές πάνω και πάνω καταστρέφουν τη λιπαρή στιβάδα και την όξινη επικάλυψη στον αιδοίο.

Από την άλλη, μόνο για όσους έχουν τη συνήθεια να χρησιμοποιούν σαπούνι κλασικό φυσικό σαπούνιΓνωρίζουμε ότι το αλεύρι είναι καλά ανεκτό στις μελέτες.

Μια νέα αγορά για τον καθαρισμό των γεννητικών οργάνων υγρά μαντηλάκιαΘεωρείται ασφαλές γιατί χρησιμοποιείται σε μωρά. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι ο αιδοίος είναι πιθανό να ερεθιστεί από αυτά τα προϊόντα. Ο αιδοίος είναι 20 φορές πιο επιρρεπής σε ερεθισμούς λόγω των αλλεργιογόνων, των αρωμάτων και των χημικών ουσιών που περιέχει.

Τι πρέπει να προσέχετε κατά την αφαίρεση τριχών στην περιοχή των γεννητικών οργάνων;

Ο τρόπος με τον οποίο αφαιρούνται οι τρίχες από την περιοχή των γεννητικών οργάνων είναι επίσης σημαντικός για τη φροντίδα και την υγιεινή αυτής της περιοχής. Εκτελείται ενάντια στην κατεύθυνση της τριχοφυΐας. ξυραφάκι, κερί εσείς συσκευή αποτρίχωσης Μέθοδοι όπως τα μαλλιά δεν φεύγουν από το σώμα καθώς μεγαλώνουν και προκαλούν τρίχες που φυτρώνουν προς τα μέσα και ως εκ τούτου φλεγμονή των τριχοθυλακίωνΜπορεί να προετοιμάσει το έδαφος για

Εάν δεν αφαιρέσετε τα μαλλιά σας ή τα αφήσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να προκαλέσει υπερβολική υγρασία, οσμή και μόλυνση.

Στις μέρες μας είναι πολύ διαδεδομένο αποτρίχωση με λέιζερ Μπορούμε να πούμε ότι αυτή η εποχή της αποτρίχωσης είναι πλέον πίσω μας με την τεχνολογία. Για εφαρμογή laser σε νεαρά κορίτσια εφηβική ηλικίαΠεριμένουμε να τελειώσει. Μπορούν να κάνουν αυτή τη διαδικασία μετά από περίπου 16 ετών.

Εάν χρειάζεται να αφαιρεθούν οι κολπικές τρίχες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, κόψτε τις με ψαλίδι ή αφαιρέστε τις προς την ίδια κατεύθυνση με ένα ξυράφι. μεθόδους αποτρίχωσηςΣυνιστούμε την αποτρίχωση με.

Ποιοι είναι οι σημαντικοί κανόνες τουαλέτας;

Σε ξένες τουαλέτες Ευρωπαϊκή τουαλέτα Εάν το χρησιμοποιείτε, μπορείτε να βάλετε καλύμματα μιας χρήσης στο καπάκι της τουαλέτας.

Και πάλι, πριν καθίσετε στην ευρωπαϊκή τουαλέτα, φροντίστε να την ξεπλύνετε, να ρίξετε μερικά κομμάτια χαρτιού υγείας μέσα της και να την αφήσετε στην επιφάνεια του νερού. Αυτό αποτρέπει το πιτσίλισμα και σας αποτρέπει από τη μόλυνση.

Είναι αλήθεια ότι ο κόλπος μπορεί να καθαριστεί μόνος του;

Ο κόλπος είναι ένα αυτοκαθαριζόμενο όργανο. Δεν συνιστούμε κολπικό πλύσιμο ή πλύσιμο με τζελ, σαπούνια ή μαντηλάκια με εισαγωγή του δακτύλου.

Μην χρησιμοποιείτε σαπούνι για να πλύνετε τον αιδοίο κατά τη διάρκεια του μπάνιου.

Το αιδοίο πρέπει να στεγνώνει πολύ καλά μετά το μπάνιο και την τουαλέτα.

Επιθέματα, ταμπόν, κύπελλο περιόδου… Ποιο και πώς να το χρησιμοποιήσω;

Δεν ερεθίζει το δέρμα κατά την έμμηνο ρύση, δεν περιέχει χημικά, δεν έχει άρωμα, δεν έχει άρωμα και δεν προκαλεί συνεχή αίσθηση υγρασίας. κατοικίδιο ζώοΧρησιμοποιήστε και αλλάξτε κάθε τέσσερις ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μπορείτε να το κάνετε πιο συχνά το καλοκαίρι.

Κολπικός ρυθμιστής Εάν το χρησιμοποιείτε, αλλάξτε το συχνά. Κάνετε αυτό κάθε 2 ώρες, ειδικά το καλοκαίρι. Βεβαιωθείτε ότι τα ταμπόν που χρησιμοποιείτε δεν έχουν άρωμα. Επίσης, φροντίστε να μην περιέχει χημικά και αλλεργιογόνα.

κατά την έμμηνο ρύση έχεις περίοδοΕάν χρησιμοποιείτε δοχεία, τα οποία είναι πολύ συνηθισμένα αυτές τις μέρες, πλύντε τα καλά με σαπούνι πριν τα χρησιμοποιήσετε. Στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά με νερό και αφαιρέστε και πλύνετε σε τακτά χρονικά διαστήματα. Δεδομένου ότι αυτά τα κύπελλα εμμήνου ρύσεως θα είναι δύσκολο να πλυθούν σε οποιοδήποτε περιβάλλον, σας συνιστώ να χρησιμοποιήσετε ανταλλακτικά.

Τι πρέπει να προσέχω όταν καθαρίζω μετά τη χρήση της τουαλέτας;

Φροντίστε να καθαρίσετε καλά την περιοχή γύρω από τον πρωκτό και τα ούρα με νερό αφού πάτε στην τουαλέτα. Καθαρίστε από μπροστά προς τα πίσω, δηλαδή πρώτα καθαρίστε τον κόλπο και το μέρος που ουρείτε και μετά την περιοχή γύρω από τον πρωκτό. Μην επιστρέψετε ξανά στην περιοχή του κόλπου.

Μετά την αφόδευση, στεγνώστε με απαλό, άοσμο, άχρωμο χαρτί υγείας, όχι με υπερβολική πίεση και τρίψιμο, αλλά με μικρές πινελιές και κάντε το από μπροστά προς τα πίσω.

Πώς πρέπει να κάνω κολπικό καθαρισμό πριν και μετά την επαφή;

Πριν από τη σεξουαλική επαφή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τζελ συμβατά με pH στην περιοχή των γεννητικών οργάνων για να πλύνετε το εξωτερικό, αλλά ποτέ μην τα χρησιμοποιείτε μέσα στον κόλπο. Μετά την επαφή, μπορείτε να κάψετε την περιοχή των γεννητικών οργάνων με νερό. Μην κάνετε ποτέ κολπικό ντους. Η περιοχή που πλένετε θα πρέπει να είναι μόνο ο αιδοίος σας.

Μετά τη σεξουαλική επαφή, συνιστώ να πλένετε τον αιδοίο μόνο με νερό, καθώς το σπέρμα, οι εκκρίσεις του σώματος και τα μαλλιά μπορεί να εγκυμονούν κίνδυνο μόλυνσης.

Επίσης από σχέση λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματοςΣας συνιστώ να ουρείτε μετά την επαφή για να προστατευτείτε από την επαφή.

Τι πρέπει να προσέχω μετά την έμμηνο ρύση;

Μετά από κάθε περίοδο, τοποθετήστε έναν καθρέφτη μπροστά σας και παρατηρήστε την περιοχή των γεννητικών οργάνων και το εσωτερικό του κόλπου.

Μόλυνσηπολύχρωμα ρεύμα, θηλή Αυτό σας επιτρέπει να ανιχνεύσετε νωρίς τέτοιες αλλαγές και να συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν προχωρήσουν.

Επίσης, μην αμελείτε τις ετήσιες γυναικολογικές εξετάσεις και τις εξετάσεις σας.

Φωτογραφία: Φωτογραφία: Marcus McDonald

Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζω τα εσώρουχά μου;

Αλλάζετε τα εσώρουχά σας καθημερινά.

Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που η εφίδρωση είναι έντονη, το να φοράτε στενά, στενά ρούχα και κάλτσες που περιέχουν νάιλον μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο μόλυνσης καθώς θα προκαλέσει παγίδευση υγρασίας.

Αποφύγετε να μένετε με βρεγμένα ρούχα για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά το κολύμπι στην πισίνα ή τη θάλασσα.

Να φορέσω κιλότα;

Τον τελευταίο καιρό λαμβάνω ερωτήσεις από μερικούς από τους ασθενείς μου σχετικά με το εάν πρέπει να φορούν εσώρουχα για να επιτρέπουν καλύτερο αερισμό του κόλπου μου.

Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, το αιδοίο και ο κόλπος είναι οξυγόνοΔεν μου αρέσει. Φυσικά, δεν μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε αν δεν σας πειράζει η φυσική κολπική έκκριση στα πόδια, τα ρούχα, το παντελόνι ή τις πιτζάμες σας.

Σε αυτή την περίπτωση θα ήταν σκόπιμο να επιλέξετε ρούχα από υφάσματα που δεν δημιουργούν υγρασία, δεν προκαλούν μικροτραύματα, δεν προκαλούν αλλεργίες και δεν ερεθίζουν.

Πώς πλένω το εσώρουχό μου;

Σας συνιστώ να επιλέγετε απορρυπαντικά χωρίς πρόσθετα, χωρίς βαφές και να αποφεύγετε τη χρήση χημικών όπως μαλακτικά υφασμάτων.

Επιπλέον, θεωρούμε σκόπιμο να καθαρίζουμε τα ούρα και τα κόπρανα μόνο με νερό αφού πάμε στην τουαλέτα.

Το σαπούνι δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό του αιδοίου και του κόλπου. Αυτό μπορεί να στεγνώσει το δέρμα σε αυτήν την περιοχή και να προκαλέσει μόλυνση.

Πώς πρέπει να τρώω για την υγεία των γυναικών;

Πιο συχνά βλέπουμε κολπικές λοιμώξεις σε γυναίκες με χαμηλή αντίσταση σώματος.

Για την προστασία του κολπικού οικοσυστήματος πρεβιοτικό εσείς προβιοτικά Τρώτε μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή καταναλώνοντας τροφές που περιέχουν θρεπτικά συστατικά. Προσέξτε ιδιαίτερα να τρώτε μια διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες.

Εάν έχετε συχνές μολύνσεις ζύμης, κρυφός διαβήτηςΜπορεί να το έχετε, ελέγξτε το.

Γιαούρτι, κεφίρ, ξύδι, οξύ, τοματοπολτός εσείς μαλακό φαγητό Δεδομένου ότι είναι ευεργετικό για τα εντερικά βακτήρια, έχει έμμεσα ευεργετική επίδραση στα μικροβιακά βακτήρια στο οικοσύστημα του κόλπου. Να είστε προσεκτικοί στην κατανάλωση αυτών των τροφών.

Ενα τσιγάρο εσείς αλκοόλ μη χρησιμοποιείτε Το κάπνισμα μειώνει το επίπεδο οξυγόνου στα κύτταρα του κόλπου και ανοίγει τον δρόμο για τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων.Source link

Σχολιάστε