Στοιχειώδης Εξωραϊσμός Πισίνας – Σχεδιασμός Χωματουργικών Εργασιών

Αυτό το άρθρο είναι το τρίτο σε μια σειρά σχετικά με τον στοιχειώδη εξωραϊσμό που περιβάλλει και παρέχει το σκηνικό για μια εσωτερική πισίνα. Το πρώτο άρθρο προσδιόρισε τους παράγοντες που επηρεάζουν τη θέση και το μέγεθος της πισίνας και το δεύτερο τα επίπεδα πισίνας και κήπου. Αυτό το άρθρο αφορά τις χωματουργικές εργασίες και τον τρόπο προγραμματισμού τους.

Υπάρχουν πάντα δύο βασικές επιλογές για τη γη που προκύπτουν από την ανασκαφή για μια εσωτερική πισίνα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί γύρω από την τοποθεσία για εξωραϊσμό ή μπορεί να μεταφερθεί εκτός του χώρου. Μερικές φορές ένα κομμάτι από το καθένα είναι η καλύτερη απάντηση. Το δεύτερο άρθρο αυτής της σειράς “The Design Process” περιγράφει πώς να εξακριβωθεί η βέλτιστη λύση σε αυτό το ερώτημα.

Είναι σχεδόν πάντα καλύτερο να δοκιμάσετε και να χρησιμοποιήσετε όλο το υλικό στον κήπο σας για διάφορους λόγους:

  • Είναι φθηνότερο από το να το απομακρύνετε
  • Ακόμα και τα πετρώματα και το υπέδαφος έχουν κάποια αξία και αν απομακρυνθούν από το εργοτάξιο τα δίνετε
  • Καλά προγραμματισμένες αλλαγές επιπέδου μπορούν να κάνουν έναν κήπο και την πισίνα του πολύ πιο ενδιαφέροντα και ελκυστικά.

Είναι πολύ σημαντικό να διασφαλιστεί ότι ολόκληρη η περιοχή όπου απλώνονται οι εκσκαφές καλύπτεται από επιφανειακό έδαφος και όχι από υπέδαφος, ώστε το γρασίδι που έχει σπαρθεί σε αυτό να μπορεί να ριζώσει και να αναπτυχθεί.

Εάν πρόκειται να διατηρήσετε όλες τις εκσκαφές που προκύπτουν, ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε τις χωματουργικές εργασίες είναι να διασφαλίσετε ότι η εκσκαφή πισίνας πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας τα ακόλουθα βήματα.

Βήμα 1 – Απογυμνώστε το επιφανειακό έδαφος από την περιοχή εκσκαφής πισίνας, την πλακόστρωτη περιοχή γύρω από την πισίνα και την περιοχή όπου θα τοποθετηθεί το υπέδαφος εκσκαφής

Βήμα 2 – Αποθηκεύστε το φυτόχωμα και αφήστε το εκεί ενώ χτίζεται η πισίνα

Βήμα 3 – Απλώστε και ισοπεδώστε το υπέδαφος από την εκσκαφή πισίνας

Βήμα 4 – Απλώστε και ισοπεδώστε το επάνω έδαφος από το στοίβα πάνω από το προηγουμένως ισοπεδωμένο υπέδαφος

Έτσι, μετά την απογύμνωση του φυτικού εδάφους, πρέπει να αποθηκευτεί κάπου μακριά, έτσι ώστε να μπορεί να αντικατασταθεί σε ολόκληρη την διαμορφωμένη περιοχή στο τέλος της όλης διαδικασίας κατασκευής της πισίνας. Το υπέδαφος εκσκαφής πισίνας μπορεί συχνά να σκαφτεί και να τοποθετηθεί αμέσως στην τελική του θέση χωρίς να το χειριστείτε με διπλό χειρισμό. Εάν η περιοχή εναπόθεσης είναι μεγάλη, ο διπλός ή ακόμη και ο χειρισμός των πρίμων θα είναι αναπόφευκτα απαραίτητος.

Εάν έχετε πολλά πετρώματα στο υπέδαφος, θα πρέπει να διαχωριστούν ώστε να μην καταστρέψουν τελικά το χλοοκοπτικό σας. Αυτό αναλύεται λεπτομερέστερα στο άρθρο μου με θέμα «Διεξαγωγή των Χωματουργικών Εργασιών». Οι βράχοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να σχηματίσουν πολύ ελκυστικές όχθες ή ακόμα και τοίχους αντιστήριξης, εάν ο ιστότοπός σας έχει πολλές αλλαγές επιπέδου.

Η πιο σημαντική πτυχή όλης αυτής της διαδικασίας είναι ότι η εξάπλωση τόσο του υπεδάφους όσο και του επιφανειακού εδάφους πρέπει να πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια μιας ξηρής περιόδου. Αυτό σημαίνει ότι αν είχατε πολλή βροχή, αφήστε τη δουλειά μέχρι να περάσει τουλάχιστον μια εβδομάδα ξηρού καιρού. Εάν το πάνω χώμα ή το υπέδαφος είναι μουσκεμένο, απλώς θα σπαταλάτε τον χρόνο σας επειδή τα μηχανήματα θα βυθιστούν σε αυτό και θα αφήσουν βαθιά ίχνη.

Πνευματικά δικαιώματα Bluepools SARL 2009

www.bluepools.com

Σχολιάστε