Πώς να φτιάξετε φρέσκα ζυμαρικά; Ποιες είναι οι συμβουλές για να φτιάξετε φρέσκα ζυμαρικά στο σπίτι;

Η προετοιμασία φρέσκων ζυμαρικών στο σπίτι μπορεί να είναι μια πολύ ευχάριστη και γευστική εμπειρία. Ακολουθούν οι συμβουλές και η συνταγή βήμα προς βήμα για την παρασκευή φρέσκων ζυμαρικών:

Υλικά:
– 2 φλιτζάνια αλεύρι
– 2 κομμάτια μεγάλο το μέγεθος ενός αυγού
– Σοφός άλας
– Αλεύρι (διαδικασίες ζύμωσης και τυλίγματος) Για μεταχειρισμένος)

Χειροτεχνία:
1. Βάζετε το αλεύρι σε ένα μπολ. Ανοίξτε τη μέση σε μορφή πισίνας.
2. Σπάστε τα αυγά στο κουρκούτι και αλατίστε τα.
3. Ανακατεύουμε απαλά τα αυγά με ένα πιρούνι.
4. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά στο αλεύρι ανακατεύοντας σιγά σιγά από τις άκρες προς τα μέσα.
5. Ανακατεύουμε εντελώς το αλεύρι με τα αυγά, πασπαλίζουμε λίγο αλεύρι και αρχίζουμε να το ζυμώνουμε με το χέρι.
6. Για να ζυμώσετε τη ζύμη, πασπαλίζετε με αλεύρι στο τραπέζι και μεταφέρετε τη ζύμη σε αυτό.

*Συμβουλή 1: Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε αλεύρι καθώς ζυμώνετε τη ζύμη, αλλά φροντίστε να το προσθέτετε λίγο λίγο. Η σύσταση της ζύμης πρέπει να είναι μαλακή, ελαστική και να μην κολλάει. Κατά τη διαδικασία του ζυμώματος μπορείτε να προσθέσετε λίγο νερό ή αλεύρι όσο χρειάζεται.

7. Ξεκινήστε να ζυμώνετε τη ζύμη με τα χέρια σας. να συνεχίσει Κάνε το. Ζυμώνουμε τη ζύμη για περίπου 10-15 λεπτά μέχρι να γίνει ελαστική. Ζυμώνουμε τη ζύμη μέχρι να γίνει πολύ λεία.

*Συμβουλή 2: Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά. Αυτό θα αυξήσει την ελαστικότητα της ζύμης και θα διευκολύνει το άνοιγμα.

8. Χωρίζουμε την ξεκουρασμένη ζύμη σε δύο μέρη. Πρώτα Πάρτε το κομμάτι και τοποθετήστε το στον πάγκο που πασπαλίσατε με αλεύρι. Αλευρώνουμε ελαφρά και αρχίζουμε να τυλίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη.

9. Τυλίγοντας τη ζύμη σε στρογγυλό σχήμα, την πιέζουμε συνεχώς απαλά με τον πλάστη και φέρνουμε τη ζύμη στο επιθυμητό πάχος. Συνεχίζουμε να τυλίγουμε τη ζύμη προσθέτοντας αρκετό αλεύρι για να μην αραιώσει.

10. Όταν η ζύμη πάρει το σχήμα που θέλετε (συνήθως ορθογώνια ή φετουτσίνι), κόψτε την στο μέγεθος που θέλετε. Πριν προχωρήσουμε στο επόμενο κομμάτι, το πασπαλίζουμε με αλεύρι και το διογκώνουμε λίγο. Σε αυτό το στάδιο, μπορείτε να πασπαλίσετε λίγο αλεύρι για να μην στεγνώσει η ζύμη.

11. Ανοίγουμε και κόβουμε την άλλη μισή ζύμη με την ίδια μέθοδο. Τα φρέσκα ζυμαρικά σας είναι έτοιμα!

*Συμβουλή 3: Αν δεν θέλετε να μαγειρέψετε αμέσως φρέσκα ζυμαρικά, μπορείτε να τα φυλάξετε στο ψυγείο. Το απλώνουμε στον πάγκο σε λεπτή στρώση, το σκεπάζουμε με ένα υγρό πανί και το αφήνουμε στο ψυγείο για μία μέρα το πολύ.

Βάζουμε τα φρέσκα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό που βράζει και τα βράζουμε al dente. Μετά το μαγείρεμα, μπορείτε να το σερβίρετε με όποια σάλτσα θέλετε.

Συμβουλές για την παρασκευή φρέσκων ζυμαρικών: να αποκτήσετε ζύμη με τη σωστή σύσταση, να φτιάξετε αρκετή ζύμη διάρκεια ξεκουραστεί και αλευρωθεί, τυλίξτε φαρδιά και χρησιμοποιήστε αρκετό αλεύρι για να κόψετε. Σας εύχομαι καλή επιτυχία στα πειράματά σας! Καλή όρεξη!

Source link

Σχολιάστε