Πώς να φτιάξετε τη δική σας γεννήτρια χλωρίου

Έχετε ήδη μια πισίνα, αλλά ξοδεύετε τόσα χρήματα σε χημικές ουσίες όπως το χλώριο, τον έλεγχο των φυκιών και άλλα για να αποκτήσετε υψηλότερο pH και μετά… χρειάζεστε κάτι για να μειώσετε το PH. Ας πούμε, βαρεθήκατε και ακούσατε για αυτές τις εύκολες στον καθαρισμό και τη συντήρηση πισίνες με θαλασσινό νερό. Έχετε ακούσει επίσης ότι αυτές οι γεννήτριες χλωρίου αλμυρού νερού είναι πολύ ακριβές στην εγκατάσταση και την εκκίνηση…

Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να καταφέρετε να φτιάξετε τη δική σας γεννήτρια χλωρίου. Δεν θα σας πω ψέματα, αλλά το πιο δύσκολο μέρος για να το κάνετε αυτό είναι να προμηθευτείτε τα σωστά υλικά.

Αλλά πρώτα, πώς λειτουργούν αυτά τα συστήματα; Είναι ένας απλός χημικός νόμος που ονομάζουμε ηλεκτρόλυση. Χρειάζεστε άνοδο και κάθοδο από μέταλλο και ηλεκτρικό ρεύμα για να σπάσει το αλάτι σε χλώριο. Δεν θα μπω βαθιά στη διαδικασία, αλλά υπάρχει ένας κύκλος που συμβαίνει στην πισίνα σας, ώστε να μην χρειαστεί ποτέ να προσθέσετε περισσότερο αλάτι ή άλλα χημικά. Έτσι εξοικονομείτε πολλά χρήματα μόλις πληρωθεί το σύστημά σας.

Έχω δοκιμάσει πολλά διαφορετικά μέταλλα για να το κάνω αυτό και ανακάλυψα ότι αυτό που χρησιμοποιείται σε όλα τα συστήματα γεννήτριας χλωρίου είναι το διογκωμένο τιτάνιο. Διόγκωσε γιατί παίρνουν ένα φύλλο τιτανίου και του κόβουν τρύπες και μετά το διευρύνουν ώστε να μοιάζει με μεγάλη οθόνη. Αυτό μεγιστοποιεί την περιοχή για να συμβεί ηλεκτρόλυση.

Μόλις καταφέρετε να βρείτε τιτάνιο (έχω βρει το δικό μου στο eBay), η δουλειά έχει σχεδόν τελειώσει. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να φτάσετε σε κομμάτια αυτού του μετάλλου και να τα κρατήσετε κοντά το ένα στο άλλο και να προκαλέσετε ρεύμα σε αυτό. Χρησιμοποίησα τροφοδοτικό υπολογιστή 12 βολτ για αυτόν τον σκοπό. Στη συνέχεια, κατασκευάζετε τη συσκευή σας, μπορείτε να την κάνετε σαν μια κρεμαστή πλευρά της πισίνας σας ή θα μπορούσατε ακόμη και να την περικλείσετε με κάποιο τρόπο ώστε να τη συνδέσετε εν σειρά με το σύστημα φιλτραρίσματος σας.

Τότε θα χρειαστεί να έχετε λίγο αλάτι στο νερό σας. Πηγαίνετε στο τοπικό σας κατάστημα πισίνας και κοιτάξτε τη σακούλα με αλάτι, σας λένε πόσα πρέπει να έχετε στην πισίνα σας. Έχω ένα 27 πόδια πάνω από το έδαφος και έπρεπε να προσθέσω 9 σακούλες σε αυτό. Που μου κόστισε περίπου 90$. Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να προσθέσετε περισσότερα. Εκτός αν χρειαστεί να αντικαταστήσετε το νερό.

Συναρμολογήστε τα όλα μαζί και ξεκινήστε την πισίνα σας. Δεν θα φανταστείτε πόσο εύκολο και διασκεδαστικό μπορεί να είναι αυτό το έργο. Καλή κολυμβητική σεζόν σε όλους!

Σχολιάστε