Πώς να καθαρίσετε μια πράσινη πισίνα;

Οι πισίνες προσφέρουν εξαιρετικές ανέσεις, αλλά είναι εύκολη η συντήρηση; Αυτή η ανέσεις χρειάζεται τακτική συντήρηση, αλλά δεν είναι μια ηρακλινή εργασία. Το πρόβλημα προκύπτει όταν το παραμελείς για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μια από τις πιο κοινές ανησυχίες μεταξύ των ιδιοκτητών πισίνας είναι το πράσινο χρώμα της πισίνας τους. Και αυτή η ανάρτηση θα συζητήσει τους διάφορους λόγους για τους οποίους μια πισίνα γίνεται πράσινη και τι μπορείτε να κάνετε για αυτό.

1. Έλλειψη χλωρίου

Η ανεπαρκής ποσότητα χλωρίου είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο το νερό γίνεται πρασινωπό. Όταν το φως του ήλιου πέφτει στο νερό, πυροδοτεί την ανάπτυξη και εξάπλωση των φυκιών, κάνοντας το υγρό να φαίνεται σμαραγδένιο. Η παρουσία χλωρίου εμποδίζει την ανάπτυξη φυκιών. Χρειάζονται μόνο λίγο περισσότερο από 24 ώρες για να αλλάξει τόνους το νερό σε ένα ζεστό κλίμα. Κάντε μια χημική δοκιμή στο νερό της πισίνας σας για να ελέγξετε τα επίπεδα χλωρίου. Εάν το επίπεδο χλωρίου είναι χαμηλό, σκεφτείτε να το κάνετε πεζοπορία και προσθέστε επίσης ένα συμπλήρωμα φυκοκτόνου.

2. Γύρη στο νερό

Η γύρη μπορεί να κάνει την πισίνα σας να αλλάξει αποχρώσεις. Αυτό όμως δεν είναι σύνηθες φαινόμενο. Ωστόσο, εάν ζείτε σε ένα μέρος που περιβάλλεται από πολλά φυτά και δέντρα, υπάρχει πιθανότητα να πέσει γύρη σε αυτό. Και δεδομένου ότι η γύρη είναι μικροσκοπικά σωματίδια, τα τυπικά φίλτρα πισίνας δεν μπορούν να τα αφαιρέσουν. Όταν η γύρη συσσωρεύεται με την πάροδο του χρόνου, θα αρχίσει να μοιάζει με τα πράσινα φύκια. Και αν αφεθεί χωρίς θεραπεία, σταδιακά θα γίνει πρασινωπή.

3. Παρουσία Μετάλλων

Αυτός είναι ένας άλλος σπάνιος λόγος για τον οποίο η πισίνα χάνει την κρυστάλλινη λάμψη της. Μέταλλα εξαρτήματα από το σύστημα θέρμανσης της πισίνας ή μέταλλα που βρίσκονται σε φθηνά φυκοφάρμακα μπορεί να είναι οι λόγοι για τους οποίους η πισίνα σας σκοτεινιάζει. Ορισμένα μέταλλα όπως ο χαλκός, όταν έρθουν σε επαφή με οποιοδήποτε υγρό, θα υποστούν οξείδωση. Εάν υπάρχουν αρκετά μεταλλικά σωματίδια στην πισίνα σας, θα γίνει θολή.

Είναι απαραίτητο να προσλάβετε επαγγελματίες για την καθαριότητα;

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους αυτή η ανέσεις μπορεί να λερωθεί. Μόνο ένας επαγγελματίας μπορεί να ελέγξει και να αποκαλύψει την αιτία. Για να μάθετε την αιτία, το νερό πρέπει να ελεγχθεί χημικά. Αυτό σας ενημερώνει για την ισορροπία του pH και την παρουσία τυχόν άλλων ακαθαρσιών στο υγρό.

Αφού καταλάβετε την αιτία, είναι εύκολο να προσδιορίσετε τη σωστή λύση. Στις περισσότερες περιπτώσεις, μπορείτε να επιλύσετε το πρόβλημα μόνοι σας. Αλλά αν παρατηρήσετε ότι το χρώμα είναι μια πιο βαθιά απόχρωση του πράσινου, σημαίνει ότι θα χρειαστεί να προσλάβετε τις υπηρεσίες ενός επαγγελματία μηχανικού σέρβις πισίνας. Εάν η κατάσταση είναι σοβαρή, η πισίνα μπορεί να πρέπει να αποστραγγιστεί και να καθαριστεί με κατάλληλα χημικά. Μόνο ένας επαγγελματίας μπορεί να καθορίσει τι είδους θεραπεία θα χρειαστεί.

Σχολιάστε