Πώς να απαλλαγείτε από τα σφάλματα του νερού από την πισίνα σας

Ζεστό για να απαλλαγείτε από σφάλματα του νερού

Δύο από τα πιο κοινά σφάλματα στην πισίνα σας είναι ο κολυμβητής και ο θαλάσσιος βαρκάρης. Αυτά τα παράσιτα ανήκουν στο υδρόβιο έντομο που ταξινομείται στην τάξη Hemiptera. Τα ζωύφια γενικά δεν είναι επιβλαβή για τον άνθρωπο, αν και ιδιαίτερα ο οπισθοκολυμβητής μπορεί να δώσει ένα επώδυνο δάγκωμα. Αν και τα περισσότερα ζωύφια τρέφονται με φύκια, ο κολυμβητής τρέφεται με τον θαλάσσιο βαρκάρη καθώς και με άλλα ζωύφια. Κανένα από τα ζωύφια δεν μπορεί να ζήσει έξω από το νερό για μεγάλα χρονικά διαστήματα, έτσι ώστε να απαλλαγούμε από την παροχή τροφής και τις θέσεις φωλιάς τους θα σταματήσουν τα σφάλματα να ζουν στην πισίνα.

Για να απαλλαγείτε από τα σφάλματα του νερού, επιτεθείτε στον τρόπο ζωής τους. Οι θεραπείες με χλώριο και σοκ δεν είναι αποτελεσματικές για τη θανάτωση ή τον έλεγχο του πληθυσμού τους. Για την εξάλειψή τους, πρέπει κανείς να τα κατανοήσει καλύτερα και το περιβάλλον που προτιμά.

Οι θαλάσσιοι βαρκάρηδες είναι ζωύφια σε σχήμα οβάλ που δεν δαγκώνουν. Η πηγή τροφής τους είναι φύκια και μικροσκοπικοί υδρόβιοι οργανισμοί, τρώνε προνύμφες κουνουπιών και τείνουν να τρώνε μικρά υδρόβια ζώα.

Οι πλάι κολυμβητές έχουν ένα βελτιωμένο σχήμα σώματος και DO δάγκωμα (τόσο επώδυνο όσο μια αλογόμυγα), ο κολυμβητής θα βγει στην επιφάνεια για αέρα, ένα απόθεμα του οποίου μεταφέρει κάτω από τα φτερά τους και ανάμεσα στις λεπτές τρίχες που καλύπτουν το κάτω μέρος του σώματος

  • Τόσο οι πλωτοί όσο και οι κολυμβητές μπορούν να πετάξουν.
  • και οι δύο γεννούν αυγά σε υποβρύχια βλάστηση, στην περίπτωση των πισινών, «φύκια».
  • και τα δύο μπορούν να βρεθούν σε λάσπη στον πυθμένα των ρυακιών, των πισινών και των λιμνών.
  • και τα δύο ΠΡΕΠΕΙ να ανέβουν για αέρα, αν τα κρατήσετε κάτω από το νερό θα πνιγούν
  • νερό βαρκάρης κολύμπι δεξιά πλευρά επάνω? οι πίσω κολυμβητές κολυμπούν ανάποδα

Ο μόνος τρόπος για να απαλλαγείτε από αυτά είναι να αφαιρέσετε την τροφή τους, για τους βαρκάρηδες τα φύκια του, για τους οπισθοκολυμβητές τα άλλα σφάλματα του νερού, όπως οι βαρκάρηδες ή τα σκαθάρια του νερού. Το πρώτο βήμα είναι φυσικά να εξισορροπήσετε τη χημεία του νερού σας, να τρίψετε τα φύκια από τις πλευρές και το κάτω μέρος της πισίνας και μετά να προσθέσετε χλωρίνη ή υπεροξείδιο του υδρογόνου για να οξειδώσετε τα φύκια. Χωρίς άλγη στην πισίνα, τα ζωύφια δεν μπορούν και δεν θα γεννήσουν τα αυγά τους! Τα αλγοκτόνα χαλκού, τα αλγοκτόνα polyquat ή τα συστήματα ιονισμού χαλκού είναι τα πιο αποτελεσματικά μέσα ελέγχου των φυκιών. Εάν δεν υπάρχουν φύκια, τότε οι υδρόβιοι δεν θα μείνουν.

Εάν ζείτε σε μια περιοχή με περιοχές άρδευσης ή στάσιμων υδάτων, τα σφάλματα του νερού μπορούν να μεταναστεύσουν. Όχι μόνο μπορούν να πετάξουν, μπορούν και να σέρνονται. Με την προσθήκη Borax γύρω από το κατάστρωμα της πισίνας, μειώνει την πιθανότητα τα ζωύφια να σέρνονται από μια τάφρο ή μια λακκούβα στην πισίνα σας. Αλλά θυμηθείτε, μπορούν να πετάξουν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η σωστή εξισορρόπηση της χημείας του νερού σας είναι σημαντική. Όταν έρθουν στην πισίνα σας και δουν ότι δεν υπάρχει τίποτα να φάνε, θα φύγουν.

Εάν η πισίνα σας ξεφεύγει από κοντά σας και βρείτε κοριούς στην πισίνα σας, τότε εδώ είναι μια απλή θεραπεία. Το βράδυ φροντίστε να σβήσετε όλα τα εξωτερικά φώτα που περιβάλλουν την πισίνα σας. Βάλτε έναν προβολέα στο βαθύ άκρο που λάμπει στην πισίνα σας. Προσθέστε 2 ή 3 κουταλάκια του γλυκού υγρό σαπούνι πιάτων στην πισίνα όπου τα φώτα της δημοσιότητας λάμπουν. Οι υδρόβιοι θα ανέβουν για αέρα και θα τραβήξουν το φως. Το σαπούνι θα δημιουργήσει ένα προστατευτικό φράγμα στην επιφάνεια που οι υδρόβιοι δεν μπορούν να διαπεράσουν και θα πνιγούν. Απλώς μαζέψτε τα το επόμενο πρωί.

Έχω διαβάσει σε ορισμένα φόρουμ, το Back-Up algaecide της μάρκας BioGuard τείνει να λειτουργεί καλά και έχει γρήγορη δράση. Αυτό δεν είναι σε καμία περίπτωση φυτοφάρμακο, ωστόσο, υπάρχουν αναφορές για σφάλματα που εξαφανίζονται 24 ώρες μετά τη θεραπεία.

Ανακεφαλαίωση – το να είστε προληπτικοί και να διατηρείτε τη χημεία του νερού σας είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να κρατήσετε τα σφάλματα νερού έξω από την πισίνα σας. Όταν δημιουργηθεί ένας πληθυσμός, μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει μια θεραπεία υγρού σαπουνιού πιάτων ή το Back-Up algaecide. Τα προϊόντα με βάση τον χαλκό είναι μερικά από τα πιο αποτελεσματικά μέσα πρόληψης/ελέγχου των φυκιών.

Σχολιάστε