Προετοιμασία της πισίνας για το χειμώνα

Αν είστε όπως οι περισσότεροι από εμάς, το φθινόπωρο είναι μια εποχή που πρέπει να κλείσετε την πισίνα σας. Ναι, υπάρχουν εκείνοι που έχουν την τύχη να μπορούν να χρησιμοποιούν την πισίνα τους όλο το χρόνο, αλλά για εμάς τους υπόλοιπους πρέπει να πάρουμε μια βαθιά ανάσα και να κλείσουμε την πισίνα για άλλη μια χρονιά. Στεναγμός. Αλλά μην ανησυχείτε, γιατί λαμβάνοντας τα βήματα για να προετοιμάσετε σωστά αυτήν την πισίνα για το χειμώνα θα σημαίνει ότι είναι σε κορυφαία φόρμα το επόμενο καλοκαίρι, όταν είναι η κατάλληλη στιγμή να την ανοίξετε ξανά.

Χειμώνας σημαίνει χαμηλές θερμοκρασίες και χαμηλές θερμοκρασίες σημαίνει παγωμένο νερό. Εάν έχετε στάσιμο νερό σε σωλήνες ή εξαρτήματα μιας πισίνας και παγώνει, θα μπορούσε να καταστρέψει τα εξαρτήματα, επομένως είναι σημαντικό όλοι οι σωλήνες που οδηγούν μέσα και έξω από την πισίνα να είναι άδειοι για το χειμώνα. Ακόμη και εκείνοι οι σωλήνες που είναι υπόγειοι μπορούν να παγώσουν, επομένως θέλετε να χρησιμοποιήσετε έναν αεροσυμπιεστή υψηλής ισχύος ή μια ηλεκτρική συσκευή για να διώξετε αυτό το νερό.

Εάν η πισίνα σας έχει πλακάκια, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η στάθμη του νερού της πισίνας κατά τη διάρκεια του χειμώνα είναι χαμηλότερη από τα πλακάκια. Τα πλακάκια μπορούν να ραγίσουν και να σπάσουν μόλις παγώσει το νερό και επεκταθεί πάνω τους και αυτό σημαίνει ότι θα έρθει ένα μεγάλο χάος το καλοκαίρι. Χαμηλώστε το νερό στην πισίνα κάτω από τη γραμμή των πλακιδίων. Εάν έχετε επένδυση, δεν θα χρειαστεί να χαμηλώσετε πολύ το νερό, καθώς όσο περισσότερο νερό μένει μέσα σημαίνει ότι τόσο καλύτερα το κάλυμμα θα προστατεύει την πισίνα όλο το χειμώνα. Η υπερβολική βουτιά στο κάλυμμα σημαίνει ότι το νερό μπορεί να μαζευτεί και να παγώσει πάνω του και μπορεί να προκαλέσει ζημιά με την πάροδο του χρόνου.

Φυσικά, δεν μπορείτε να κλείσετε μια πισίνα χωρίς να χρησιμοποιήσετε κάποιο μείγμα χημικών χειμερινών ουσιών. Οι περισσότεροι ειδικοί λένε ότι μια συμπυκνωμένη θεραπεία σοκ με χειμερινό αλγοκτόνο και προϊόν θεραπείας λεκέδων θα ολοκληρώσει τη δουλειά. Θα πρέπει επίσης να ρυθμίσετε το pH και την αλκαλικότητα στο υπόλοιπο νερό. Εάν χρησιμοποιείτε χημικά σε κόκκους, ανακατέψτε τα σε έναν κουβά πριν τα βάλετε στην πισίνα, ώστε να μην έχετε προβλήματα με το να λερώσουν το κάτω μέρος της πισίνας.

Είναι επίσης καλή ιδέα να επισημάνετε πλήρως τις τσάντες ή τα κουτιά όπου θα αποθηκεύετε skimmers και σωλήνες για την πισίνα κατά τη διάρκεια του χειμώνα και να κρατάτε όλα τα μικρά κλιπ, τα πώματα και τους σφιγκτήρες μαζί, ώστε να μην τα ψάχνετε παντού το καλοκαίρι. Διατηρώντας τα πράγματα της πισίνας ζεστά και στεγνά κατά τη διάρκεια του χειμώνα θα τους δώσει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και θα διατηρήσει την πισίνα σας να λειτουργεί καλά.

Σχολιάστε