Μπορεί πραγματικά να εξαπλωθεί ο ιός της γρίπης σε μια πισίνα;

Η γρίπη έχει γίνει μεγάλη ανησυχία για πολλούς ανθρώπους. Αυτό συμβαίνει ιδιαίτερα με την αύξηση του στελέχους H1N1. Όταν βρίσκεστε στην πισίνα, βοηθάει να γνωρίζετε ότι αυτή η κατάσταση μπορεί να είναι δύσκολο να περάσει. Ωστόσο, θα είναι σημαντικό να χειρίζεστε όλες τις σωστές διαδικασίες καθαρισμού.

Μια μελέτη από το Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων αναφέρει ότι ορισμένοι τύποι αυτής της πάθησης μπορούν να απολυμανθούν με χλώριο. Τα συνιστώμενα επίπεδα χλωρίου για μια πισίνα έχουν βρεθεί ότι μπορούν να απολυμάνουν ορισμένους τύπους ιών γρίπης. Αυτό έχει βρεθεί ότι ισχύει για το στέλεχος της γρίπης των πτηνών. Δεν είναι απολύτως βέβαιο εάν μπορεί να αντιμετωπιστεί ή όχι η μορφή H1N1.

Ακόμη και με αυτόν τον παράγοντα, δεν υπάρχει τρόπος να απολυμανθεί πλήρως στο νερό της πισίνας. Μικρόβια που μπορούν να εισέλθουν στο νερό με την πάροδο του χρόνου μπορούν ακόμα να βρεθούν γύρω από το νερό. Αυτό οφείλεται στο πώς τα αποτελέσματα του χλωρίου στο νερό μπορούν εύκολα να εξασθενήσουν με την πάροδο του χρόνου, εκτός εάν εισαχθούν νέα υλικά χλωρίου στο νερό. Επομένως, η αποτελεσματικότητα του χλωρίου να σκοτώνει τα μικρόβια μπορεί να ποικίλλει.

Ο ιός μπορεί να εξαπλωθεί σε περιοχές που βρίσκονται έξω από μια πισίνα. Αυτά περιλαμβάνουν τιμόνι για είσοδο και έξοδο από την πισίνα, φυσικούς χώρους για οποιεσδήποτε σανίδες καταδύσεων και ακόμη και υλικά που βρίσκονται γύρω από τα αποδυτήρια ενός χώρου πισίνας. Ένας χώρος πισίνας μπορεί να αντιμετωπιστεί σαν δημόσιος χώρος σε πολλές περιπτώσεις και ως εκ τούτου μπορεί να είναι ένα μέρος όπου μπορεί να εξαπλωθεί το ίδιο εύκολα.

Ένα καλό πράγμα που πρέπει να κάνετε όσον αφορά το να μην έρθετε σε επαφή με τη γρίπη είναι να φροντίζετε να πλυθείτε πριν και μετά την είσοδο στην πισίνα. Βοηθά επίσης να αποφεύγετε να πηγαίνετε στην πισίνα εάν κάποιος δεν αισθάνεται καλά. Αυτό γίνεται για να είναι πιο εύκολο να αποτραπεί η εξάπλωση του ιού της γρίπης.

Ορισμένες μορφές γρίπης μπορούν να απολυμανθούν σε μια πισίνα, αλλά δεν είναι γνωστό ότι όλες οι μορφές αυτής της πάθησης μπορούν να αντιμετωπιστούν εύκολα. Ωστόσο, θα είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς μπορεί να εξαπλωθεί σε περιοχές έξω από το νερό. Ευτυχώς, η χρήση μερικών διαδικασιών για τον καθαρισμό μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή της εξάπλωσης του ιού σε μια πισίνα.

Σχολιάστε