Κορυφαίες 10 συμβουλές για το άνοιγμα της εσωτερικής πισίνας

Θα πρέπει πάντα να καλείτε έναν επαγγελματία για να εκτελέσει τις διαδικασίες ανοίγματος, αλλά σε περίπτωση που είστε εύχρηστος εργάτης DIY’s, ακολουθούν μερικές συμβουλές για το άνοιγμα της εσωτερικής πισίνας. Παρόλο που είναι χειμώνας, πιστεύουμε ότι δεν είναι ποτέ πολύ νωρίς για να κοιτάξουμε μπροστά προς την άνοιξη και το καλοκαίρι για να σκεφτούμε πώς θα ανοίξετε καλύτερα την πισίνα σας!

1. Βγάλτε τα συντρίμμια από το κάλυμμα της πισίνας σας

Χρησιμοποιώντας μια μαλακή σκούπα, αφαιρέστε τυχόν νεκρά φύλλα ή άλλα μεγάλα κομμάτια υπολειμμάτων από το χειμερινό κάλυμμα. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε την αντλία του καλύμματος της πισίνας για να αφαιρέσετε το στάσιμο νερό.

2. Αφαιρέστε, καθαρίστε και αποθηκεύστε το κάλυμμα της πισίνας

Ζητώντας από έναν φίλο να βοηθήσει, σηκώστε και διπλώστε το κάλυμμα μπρος-πίσω, σαν ακορντεόν. Ξεδιπλώστε το σε επίπεδο έδαφος. Ελέγξτε την κατάσταση του καλύμματος καθώς το κάνετε αυτό για να δείτε εάν υπάρχουν σκισίματα. Τρίψτε το απαλά με καθαριστικό καλύμματος πισίνας και μαλακή σκούπα.

Ξεπλύνετε το καθαριστικό και στη συνέχεια στεγνώστε το με μια πετσέτα ή ακόμα και ένα φυσητήρα φύλλων. Διπλώστε το πίσω, αποθηκεύοντάς το μέσα σε μια τσάντα ή δοχείο αποθήκευσης. Ποτέ μην βάζετε το κάλυμμα στο πάτωμα του υπόστεγου ή του γκαράζ σας, καθώς πλάσματα όπως τα ποντίκια μπορούν να φωλιάσουν εκεί και να κάνουν τρύπες.

3.Skim the Pool

Μπλοκάρετε τυχόν υπολείμματα που θα μπορούσαν να φράξουν το σύστημα φιλτραρίσματος όταν είναι ενεργοποιημένο, χρησιμοποιώντας το skimmer.

4.Βγάλτε τα βύσματα

Αφαιρέστε τα βύσματα που βάλατε όταν κλείσατε την πισίνα για το χειμώνα και ξεφύσηξατε τους σωλήνες.

5.Επανεγκαταστήστε τα εξαρτήματα

Τώρα είναι η ώρα να εγκαταστήσετε ξανά τη σκάλα πισίνας, τη σανίδα καταδύσεων, τις ράγες σκάλας, τη τσουλήθρα και άλλα αξεσουάρ. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να λιπάνετε μπουλόνια και γράσο μεντεσέδες σανίδας κατάδυσης.

6. Προσθέστε νερό

Προσθέστε νερό χρησιμοποιώντας έναν εύκαμπτο σωλήνα και ένα φίλτρο εύκαμπτου σωλήνα για να φτάσει το νερό σε κανονικό επίπεδο.

7. Ρυθμίστε το φίλτρο και την αντλία

Τοποθετήστε τα βύσματα αποστράγγισης στην αντλία και το φίλτρο σας, λιπάνετε τυχόν δακτυλίους O για προστασία, ανοίξτε τις βαλβίδες της πλευράς επιστροφής, γυρίστε τον διακόπτη κυκλώματος και ενεργοποιήστε την αντλία. Η αντλία έχει ασταρωθεί μόλις αρχίσει να ρέει νερό. Πλύνετε και αντικαταστήστε το φίλτρο και μετά αλλάξτε τη βαλβίδα πολλαπλών θυρών στη θέση φίλτρο σύνθεση.

8. Ισορροπήστε το νερό

Χρησιμοποιώντας ταινίες μέτρησης που αγοράσατε από το κατάστημα ή φέρνοντας ένα δείγμα νερού στο τοπικό κατάστημα ειδών πισίνας, αποκτήστε μια βασική γραμμή της χημείας του νερού. Ισορροπήστε το νερό, ρυθμίζοντας πρώτα την αλκαλικότητα, δεύτερο το pH και τρίτο τη σκληρότητα ασβεστίου.

9.Βουρτσίστε και σκουπίστε την πισίνα με ηλεκτρική σκούπα

Βουρτσίστε την πισίνα για να αποτρέψετε αργότερα προβλήματα με τα φύκια και να διασφαλίσετε ότι το σοκ στην πισίνα είναι πιο αποτελεσματικό. Καθαρίστε την πισίνα με ηλεκτρική σκούπα για να αφαιρέσετε τα ιζήματα από το πάτωμα της πισίνας.

10.Shock the Pool

Εξουδετερώστε τα σπόρια και τα βακτήρια φυκιών και καθαρίστε το νερό σας, χρησιμοποιώντας σοκ πισίνας. Συνιστούμε διπλό σοκ στην πισίνα κατά το άνοιγμα. Λειτουργήστε το φίλτρο για τουλάχιστον 24 ώρες πριν το χρησιμοποιήσετε.

Τώρα η πισίνα σας είναι έτοιμη για κολύμπι!

Επικοινωνήστε με το Mystic Pool & Spa

Εάν χρειάζεστε βοήθεια με οποιοδήποτε ή όλα αυτά τα βήματα ανοίγματος της πισίνας, επικοινωνήστε μαζί μας στο 732-656-0200.

Σχολιάστε