Κατασκευαστές πισίνας: Πώς να διαλέξετε έναν εργολάβο πισίνας και να μην εμποτιστείτε

Για τους περισσότερους ιδιοκτήτες σπιτιού, η προσθήκη πισίνας είναι ένα συναρπαστικό γεγονός. Μια καλά σχεδιασμένη πισίνα μεταμορφώνει μια αυλή και ανοίγει νέες ευκαιρίες για οικιακή ψυχαγωγία και αναψυχή. Η διαδικασία επιλογής ανάμεσα σε όλα τα διάφορα στυλ, σχήματα και ανέσεις είναι σημαντική και κάτι που μπορεί να απολαύσει όλη η οικογένεια. Η επιλογή του αναδόχου της πισίνας είναι εξίσου σημαντική και οι σοφοί καταναλωτές αφιερώνουν λίγο χρόνο και προσπάθεια σε αυτήν την απόφαση. Μια πισίνα δεν αντιπροσωπεύει μόνο μια σημαντική επένδυση, αλλά είναι μια μόνιμη προσθήκη στην τοποθεσία του σπιτιού σας και μερικά απλά βήματα μπορούν να μειώσουν σημαντικά την πιθανότητα να κάνετε ένα λυπηρό λάθος.

Μια ανασκόπηση των κίτρινων σελίδων και του Διαδικτύου αποκαλύπτει ότι οι περισσότερες μεγάλες μητροπολιτικές περιοχές έχουν πάνω από εκατό επιχειρήσεις που εμπίπτουν στην κατηγορία Ανάδοχος πισίνας. Σε οποιαδήποτε δεδομένη χρονική στιγμή, περίπου το ογδόντα τοις εκατό αυτών δραστηριοποιούνται ενεργά στις επιχειρήσεις και ασχολούνται με την κατασκευή πισινών. Κυμαίνονται από μεγάλες εθνικές εταιρείες έως μικρές ανεξάρτητες. Ορισμένες είναι τοπικές εταιρείες που λειτουργούν με εθνικό όνομα franchise. Ορισμένες είναι τοπικές εταιρείες με πολλά γραφεία και μεγάλες δυνάμεις πωλήσεων. Μερικοί διαφημίζουν? κάποιοι όχι. Κάθε μία από αυτές τις ομάδες περιλαμβάνει καλούς κατασκευαστές που ικανοποιούν τους πελάτες τους και δυστυχώς, κάθε ομάδα περιλαμβάνει επίσης κατασκευαστές που συνεχώς αποτυγχάνουν να ανταποκριθούν. Όπως στις περισσότερες βιομηχανίες, είναι δυνατό να κοιτάξουμε πέρα ​​από τη γυαλιστερή διαφήμιση και να εξετάσουμε τα βασικά με οποιαδήποτε εταιρεία κατασκευής πισίνας.

Εκτός από τη διασφάλιση ότι οποιοσδήποτε κατασκευαστής έχει καλή φήμη, θα θελήσετε επίσης να εξετάσετε τη σταθερότητα της εταιρείας και να βεβαιωθείτε ότι οι προτεινόμενοι όροι της εργασίας τους είναι δίκαιοι και σύμφωνα με τα πρότυπα του κλάδου. Υπάρχουν πολλές πηγές για αυτού του είδους τις πληροφορίες: Πρώτα είναι το Better Business Bureau. Αν και το BBB προσφέρει περισσότερα σε ορισμένες πόλεις από άλλες, σχεδόν πάντα παρέχει κάποια μορφή εταιρικής αναφοράς που υποδεικνύει την ικανότητα ενός κατασκευαστή να αποφεύγει παράπονα. Μπορεί επίσης να παρέχει πληροφορίες σχετικά με τη δομή και την ιδιοκτησία της εταιρείας καθώς και την ηλικία της επιχείρησης. Συχνά, το BBB μπορεί επίσης να παρέχει γραπτές συμβουλές σχετικά με την επιλογή ενός εργολάβου πισίνας και για τις παγίδες της σύναψης συμφωνίας κατασκευαστή. Δεύτερον, ο υπουργός Εξωτερικών σε κάθε πρωτεύουσα του κράτους διατηρεί δημόσια αρχεία για όλες τις εταιρείες και τις LLC. Αυτό θα παρέχει πληροφορίες για την ηλικία της εταιρείας και τους πραγματικούς κατόχους αρχείων. Τέλος, τα περισσότερα γραφεία γραφείων κομητείας διατηρούν δημόσια αρχεία των υποτιθέμενων ονομάτων. Ένας έλεγχος αυτού θα αποκαλύψει μερικές φορές έναν οικοδόμο που αλλάζει συνήθως το DBA του κάθε λίγα χρόνια, μια συγκεκριμένη κόκκινη σημαία. Μια διεξοδική ανασκόπηση αυτών των πηγών θα παρέχει στον ιδιοκτήτη του σπιτιού τις απαραίτητες γνώσεις για να συγκρίνει έναν κατασκευαστή με έναν άλλο.

Μόλις δημιουργήσετε μια σύντομη λίστα τριών έως πέντε κατασκευαστών, είναι καιρός να λάβετε κάποιες προσφορές. Ανεξάρτητα από το πόσο προσόντα είναι ή πόσο καλά προτείνονται, αποφύγετε να εστιάσετε μόνο σε έναν κατασκευαστή. Ακόμη και οι καλύτεροι κατασκευαστές μπορούν να υποβάλουν μια διογκωμένη προσφορά εάν για κάποιο λόγο δεν θέλουν πραγματικά τη δουλειά. Μπορεί να είναι πολύ απασχολημένοι ή να είστε πολύ μακριά από την άλλη δουλειά τους. Να είστε έτοιμοι να αφιερώσετε τουλάχιστον ένα μήνα για να λάβετε και να συγκρίνετε προσφορές. Με κάθε πρόταση, θα αποκτάτε μεγαλύτερη επίγνωση του τι είναι σημαντικό για εσάς στο σχεδιασμό και θα είναι απαραίτητο να επεξεργαστείτε ξανά μερικές από τις πρώτες προσφορές σας. Λάβετε υπόψη ότι ένας καλός κατασκευαστής θα επενδύσει αρκετές ώρες στην προετοιμασία κάθε σχεδίου και πρότασης. Μην λαμβάνετε περισσότερες από τρεις έως πέντε προσφορές και ποτέ δεν έχετε ποτέ περισσότερους από έναν κατασκευαστές να συναντηθούν μαζί σας ταυτόχρονα. Πριν από την πρώτη συνάντηση, συνδεθείτε στο διαδίκτυο και ενημερωθείτε για την ορολογία της πισίνας. Πρόκειται να ξοδέψετε πολλά χρήματα. ξέρουν για τι πράγμα μιλάνε. Επιπλέον, έχετε όλους τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων παρόντες σε κάθε συνάντηση με τον κατασκευαστή.

Μόλις συγκεντρωθούν όλες οι προσφορές, θα χρειαστεί να κάνετε κάποια μετάφραση. Δυστυχώς, δεν υπάρχει τυπική μορφή βιομηχανίας για τις προσφορές. Ορισμένα θα είναι σε στυλ καφετέριας με εξαιρετική λεπτομέρεια για το κόστος κάθε πτυχής και μερικά θα έχουν απλώς τη συνολική τιμή με μια βασική περιγραφή του τι παίρνετε. Χρησιμοποιώντας την πιο λεπτομερή εκτίμηση ως οδηγό σας, αρχίστε να καλείτε τους άλλους κατασκευαστές και λάβετε απαντήσεις σε τυχόν ερωτήσεις που μπορεί να έχετε. Πόσο αν το προσθέσω αυτό; Πόσο θα αφαιρέσετε αν το διαγράψουμε; Όταν συγκρίνετε προδιαγραφές, βεβαιωθείτε ότι κάθε πρόγραμμα δημιουργίας έχει χρησιμοποιήσει τον ίδιο τύπο. Για παράδειγμα, μερικοί κατασκευαστές μετρούν την περίμετρο μιας πισίνας στη γραμμή νερού και κάποιοι τη μετρούν έξω από το κέλυφος του gunite. Αφιερώστε χρόνο για να βεβαιωθείτε ότι η αξιολόγηση της προσφοράς σας είναι πραγματικά μια σύγκριση μήλων με μήλα.

Εκτός από την τιμή, θα θελήσετε να δώσετε μεγάλη προσοχή στους όρους του συμβολαίου. Ένας οικοδόμος που θέλει πάρα πολλά χρήματα εκ των προτέρων μπορεί να έχει οικονομικά προβλήματα. Ακόμη και μεγάλοι κατασκευαστές με θετική ιστορία έχουν πέσει στην παγίδα να χρησιμοποιούν νέες καταθέσεις για να πληρώνουν παλιούς λογαριασμούς. Ένα λογικό συμβόλαιο απαιτεί μόνο μια μικρή προκαταβολή με κληρώσεις μετά από κάθε σημαντικό στάδιο κατασκευής. Κάντε ό,τι χρειάζεται για να μην καταλήξετε με μια πολύ ακριβή τρύπα στην αυλή σας. Οι εγγυήσεις είναι επίσης σημαντικές. Να είστε σαφείς σχετικά με το ποιος είναι υπεύθυνος για τι εάν κάτι πάει στραβά. Οι περισσότερες εργασίες πισίνας γίνονται από υπεργολάβους που στέκονται πίσω από την εργασία τους. Βεβαιωθείτε, ωστόσο, ότι ο κατασκευαστής είναι τελικά υπεύθυνος.

Τέλος, επιλέξτε έναν κατασκευαστή με τον οποίο αισθάνεστε άνετα να εργάζεστε. Εάν επιλέξετε μια μεγαλύτερη εταιρεία που απασχολεί πωλητές για να κάνει τις προσφορές, συνειδητοποιήστε ότι δεν θα τον ή την ξαναδείτε ποτέ. Επιμείνετε να συναντήσετε τον προϊστάμενο εργασίας. Μάθετε πόσο προσβάσιμα είναι και πόσο συχνά θα επισκέπτονται πραγματικά τον ιστότοπό σας. Η αυλή σας θα είναι ένα χάος για τουλάχιστον ένα μήνα, πιθανώς δύο. Οι σωλήνες σπάνε. Οι γραμμές κόβονται. Οι φράχτες γκρεμίζονται. Μια παρέλαση από διάφορα πληρώματα θα πηγαινοέρχεται, συνήθως χωρίς προειδοποίηση. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κάποιον που μπορείτε να προσεγγίσετε 24/7.

Η επιλογή ενός κατασκευαστή πισίνας είναι μια από τις πιο σημαντικές επιλογές που θα κάνει ποτέ ένας ιδιοκτήτης σπιτιού. Κάντε την εργασία σας και αφιερώστε τον απαραίτητο χρόνο για να πάρετε μια σοφή απόφαση. Εσείς και η οικογένειά σας θα χαρείτε που το κάνατε.

Σχολιάστε