Θερινά εγκαίνια πισίνας

Είναι λοιπόν καλοκαίρι και ώρα να ανοίξουμε την πισίνα. Χμμμ που ήρθαν όλα πίσω το φθινόπωρο; Ας ελπίσουμε ότι συσκευάσατε όλα αυτά τα μικρά εξαρτήματα στο φίλτρο ή σε ένα κουτί με σαφή ετικέτα, ώστε να μπορείτε να τα βρείτε εύκολα τώρα. Αν όχι, καλό κυνήγι. Αλλά πραγματικά, το άνοιγμα της πισίνας είναι εξίσου σημαντικό με το κλείσιμό της, μόνο που κάνετε τα πάντα αντίστροφα και αντί να ανυπομονείτε για δυνατούς ανέμους και θολό χιόνι, μπορείτε να ανυπομονείτε να επιπλέετε στα καθαρά νερά και να διοργανώνετε πάρτι στην πισίνα.

Βασικά το πρώτο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να αποστραγγίσετε το νερό από το κάλυμμα της πισίνας σας. Καλή τύχη να το αφαιρέσετε αν δεν το κάνετε. Μόλις γίνει αυτό, θα θελήσετε να το αφαιρέσετε και να το αφήσετε να στεγνώσει. Κανείς δεν θέλει να βάλει ένα κάλυμμα πισίνας βρεγμένο! Κρεμάστε το πάνω από μια κούνια ή μερικές καρέκλες ή απλά απλώστε το στο δρόμο ή στο γρασίδι, ό,τι σας ταιριάζει καλύτερα.

Τώρα έχετε μείνει με λίγο νερό στην πισίνα και πιθανότατα μερικά φύλλα και άλλα συντρίμμια. Βγάλτε όλα αυτά έξω και ξαναγεμίστε την πισίνα στο σωστό βάθος. Αυτό θα σας επιτρέψει να χρησιμοποιήσετε την ηλεκτρική σκούπα αργότερα. Πριν το νερό ανέβει πολύ ψηλά, βάλτε ξανά αυτούς τους σωλήνες και τα εξαρτήματα, δεν θέλετε να χύνεται το νερό από αυτές τις τρύπες!

Συνδέστε ξανά την αντλία και το φίλτρο σας, τα οποία θα πρέπει να είναι ακόμα καθαρά αφού θα τα είχατε αφήσει καθαρά το φθινόπωρο, σωστά; Μόλις όλα είναι καλά με τη στάθμη του νερού, ήρθε η ώρα να σκουπίσετε τους τοίχους, να σκουπίσετε με ηλεκτρική σκούπα όλα τα υπολείμματα που έχουν απομείνει και να κάνετε το νερό ιδανικό για κολύμπι. Αυτό συνήθως περιλαμβάνει μια δόση σοκ, ένα προϊόν υψηλής συγκέντρωσης χλωρίου που θα εξαφανίσει όλα τα τα ζωύφια και τα βακτήρια και αφήστε το νερό σας αφρώδες και καθαρό.

Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνετε τον έλεγχο του νερού σας και να βάλετε τις κατάλληλες χημικές ουσίες για να έχετε ένα ισορροπημένο και υγιεινό νερό. Το pH είναι ένα σημαντικό πράγμα, αν μειωθεί λίγο, μπορεί να σημαίνει ένα άβολο κολύμπι για την οικογένειά σας. Εάν έχετε αμφιβολίες, ή εάν η δουλειά σας φαίνεται πολύ μεγάλη για να κάνετε μόνη σας, υπάρχουν εταιρείες που ειδικεύονται στο άνοιγμα και το κλείσιμο πισινών, ώστε να μην έχετε την επιπλέον δουλειά και φασαρία.

Μόλις ανοίξει αυτή η πισίνα, απολαύστε το γιατί δεν θα αργήσει να κλείσει ξανά η πισίνα.

Σχολιάστε