Η λειτουργία ενός φίλτρου άμμου νερού και τα οφέλη του

Ένα φίλτρο νερού άμμου έχει διαφορετικές λειτουργίες. Είναι ένα φίλτρο κατασκευασμένο από άμμο που βοηθά στην απομάκρυνση των ρύπων από το νερό (H2O), συμπεριλαμβανομένης της ίδιας της άμμου και σωματιδίων παρόμοια με αυτήν. Αποτελούνται από πολλά επίπεδα χαλίκι και άμμο που τελικά γίνονται πιο λεπτά. Είναι ειρωνικό ότι η άμμος είναι μια από τις ουσίες που αφαιρεί το φίλτρο από τις πηγές πόσης. Η τεχνολογία που χρησιμοποιείται για την κατασκευή αυτών των αντικειμένων είναι πάνω από εκατό χρόνια και τα φίλτρα χρησιμοποιούνται πιο συχνά σε λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες σήμερα.

Αυτά τα φίλτρα είναι γνωστά για την απομάκρυνση στερεών σωματιδίων από τα πόσιμα. Οι άνθρωποι που προμηθεύονται το νερό τους από δήμους δεν χρειάζονται αυτά τα είδη, καθώς τα δημοτικά διαμερίσματα εκτελούν ήδη αυτή τη λειτουργία. Οι άνθρωποι που προμηθεύονται την προμήθεια τους από ιδιωτική πηγή, όπως πηγάδια, είναι αυτοί που θα αξιοποιούν στο έπακρο ένα φίλτρο άμμου. Εάν η παροχή H2O ενός φρεατίου ενός ιδιοκτήτη σπιτιού έχει ελεγχθεί διεξοδικά ώστε να είναι απαλλαγμένη από υπολείμματα, τότε ένα φίλτρο άμμου θα ήταν στην πραγματικότητα ό,τι χρειάζεται.

Τα φίλτρα άμμου δεν κατασκευάζονται για καθαρό νερό που είναι μολυσμένο με μικροσκοπικά σωματίδια. Αυτοί είναι οι τύποι που δεν φαίνονται μέσα σε ένα διαυγές δοχείο υγρού. Εκτός από την κατάσταση μιας φυσικής πηγής πόσης, αυτός ο τύπος φίλτρου θα πρέπει να χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με ένα άλλο. Σε πολλές περιπτώσεις, το δεύτερο φίλτρο χρειάζεται επίσης να αφαιρέσει σωματίδια, τα οποία είναι μικροσκοπικά σωματίδια που δεν είναι ορατά στο ανθρώπινο μάτι.

Μία από τις καλύτερες χρήσεις ενός φίλτρου άμμου είναι για μια πισίνα. Είναι πολύ λιγότερο δαπανηρά από τα φίλτρα φυσιγγίων. Ωστόσο, ενώ κάποια χρήματα θα εξοικονομηθούν όταν γίνει η αρχική αγορά του φίλτρου, η ύπαρξη ενός φίλτρου άμμου μπορεί κάλλιστα να οδηγήσει σε υψηλότερο λογαριασμό για το νερό κάθε μήνα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι χρειάζεται περισσότερο H2O για τον καθαρισμό και το πλύσιμο ενός τέτοιου φίλτρου από ό,τι διαφορετικά.

Για τους ιδιοκτήτες σπιτιού με πισίνες που βρίσκονται κοντά σε δέντρα, ένα φίλτρο άμμου είναι η καλύτερη επιλογή. Η βρωμιά από τη γύρω περιοχή μπορεί πιο εύκολα να μπλοκάρει τα φίλτρα φυσιγγίων. Αυτό θα απαιτούσε τον καθαρισμό των φίλτρων μερικές φορές την εβδομάδα, κάτι που μπορεί να γίνει κουραστικό και ακριβό μετά από λίγο.

Συμπερασματικά, τα φίλτρα άμμου υπάρχουν εδώ και πάνω από έναν αιώνα. Είναι ιδανικά για το φιλτράρισμα των ρύπων από πηγάδια και πισίνες, αν και μπορούν να οδηγήσουν σε μεγαλύτερους λογαριασμούς H2O όσον αφορά τις πισίνες.

Σχολιάστε