Επισκευή πισίνας

Ακριβώς όπως κάθε άλλη προσθήκη στο σπίτι σας, η πισίνα θα απαιτήσει επισκευές κάποια στιγμή. Ευτυχώς, δεν υπάρχει επισκευή που να είναι πολύ μεγάλη και να μην επιδιορθώνεται. Σε αυτό το άρθρο, ανακαλύψτε τις διάφορες επισκευές πισίνας που είναι βέβαιο ότι θα χρειαστείτε και μάθετε τι χρειάζεται για να τις διορθώσετε.

Διαρροές

Οι διαρροές είναι εύκολα το πιο σοβαρό πρόβλημα που μπορεί να έχετε στην πισίνα σας. Εάν η πισίνα σας έχει διαρροή, όχι μόνο χάνετε πολύτιμο νερό, αλλά και οι επιφάνειες γύρω από την πισίνα καταστρέφονται από την υγρασία που διαφεύγει. Όσο μεγαλύτερη είναι η διαρροή, τόσο μεγαλύτερη ζημιά στο νερό μπορείτε να περιμένετε. Τούτου λεχθέντος, εάν η πισίνα σας έχει διαρροή, αναζητήστε μια υπηρεσία έκτακτης ανάγκης επισκευής. Ένας τεχνικός επισκευής θα εντοπίσει τη διαρροή χρησιμοποιώντας διάφορες τεχνολογίες, όπως θερμική απεικόνιση και δοκιμή υδρογόνου. Μόλις εντοπιστεί, η διαρροή μπορεί στη συνέχεια να βουλώσει χρησιμοποιώντας μεμβράνες πλήρωσης χωρίς καν να χρειάζεται να αποστραγγίσετε την πισίνα.

Αντικατάσταση επένδυσης

Οι επενδύσεις βινυλίου είναι φθηνές και ευκολότερες στην εγκατάσταση σε σύγκριση με άλλες επιλογές. Ωστόσο, είναι επιρρεπείς σε σκισίματα και πρόωρη φθορά. Όταν συμβεί αυτό, η επένδυση σας θα πρέπει να αντικατασταθεί. Αυτό θα απαιτήσει να αποστραγγιστεί η πισίνα σας και να αφαιρεθεί η παλιά επένδυση. Στη συνέχεια θα ληφθούν οι διαστάσεις της πισίνας σας και θα σχεδιαστεί μια νέα επένδυση. Φυσικά, θα έχετε την ευκαιρία να επιλέξετε το οπτικό σχέδιο που θέλετε στην επένδυση. Στη συνέχεια θα εγκατασταθεί με κόλλα και η πισίνα σας θα ξαναγεμίσει.

Εκ νέου τοποθέτηση πλακιδίων

Εάν η πισίνα σας είναι κατασκευασμένη με πλακάκια, είναι σύνηθες φαινόμενο τα πλακάκια να αρχίζουν να πέφτουν καθώς γερνούν ή μετά από τυχαία πρόσκρουση. Αυτό απαιτεί μια απλή διαδικασία αντικατάστασης. Χρησιμοποιώντας αρμόστοκο πλακιδίων και κόλλα, η εταιρεία επισκευής της πισίνας σας θα αντικαταστήσει τα πλακάκια που έχουν υποστεί ζημιά και θα κάνει την πισίνα σας να φαίνεται σαν καινούργια. Εάν περισσότερο από το 20% των πλακιδίων επηρεάζονται, συνιστάται να αντικαταστήσετε όλα τα πλακίδια συνολικά.

Απόδοση

Για πισίνες από σκυρόδεμα, οι περισσότερες επισκευές είναι καλλυντικές, π.χ. θρυμματισμός και ρωγμές. Αυτό είναι ιδιαίτερα κοινό σε παλαιότερες πισίνες. Τέτοιες ζημιές μπορεί να ενθαρρύνουν τις διαρροές ή απλώς να καταστρέψουν την εμφάνιση της πισίνας σας. Εάν η πισίνα σας αντιμετωπίζει το ίδιο, σκεφτείτε να την επαναλάβετε. Αυτό περιλαμβάνει την εφαρμογή μιας φρέσκιας αδιάβροχης στρώσης τσιμέντου. Μόλις στεγνώσει, η πισίνα βάφεται ξανά χρησιμοποιώντας μια επιλογή χρώματος της επιλογής σας.

Πλύσιμο με οξύ

Εάν παραμεληθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι πισίνες από σκυρόδεμα μπορεί να αποκτήσουν έντονο λεκέ από φύκια και μούχλα. Τέτοιου είδους ζημιές δεν μπορούν να αντιστραφούν απλώς με πλύσιμο υπό πίεση. Αντίθετα, απαιτείται μια πιο έντονη διαδικασία – πλύση με οξύ. Εδώ, οι τεχνικοί καθαρισμού χρησιμοποιούν ένα αραιωμένο διάλυμα οξέος για να διαβρώσουν τους λεκέδες μακριά. Αυτή η διαδικασία είναι εξαιρετικά αποτελεσματική και προσφέρει άμεσα αποτελέσματα. Στην πραγματικότητα, ένα πλύσιμο με οξύ μπορεί να εξαλείψει την ανάγκη να ανανεωθεί μια τσιμεντένια πισίνα. Μόλις ολοκληρωθεί, η πισίνα μπορεί να βαφτεί ή να τοποθετηθεί με επένδυση.

Επισκευή αντλίας

Μια άλλη επισκευή πισίνας που πρέπει να συναντήσετε έχει να κάνει με την αντλία νερού. Η αντλία νερού είναι ένα σημαντικό μηχανικό εξάρτημα που διατηρεί το νερό της πισίνας σας φρέσκο ​​και καθαρό περνώντας το από το φίλτρο. Κατά διαστήματα, η αντλία θα χρειάζεται επισκευές όπως αντικατάσταση φλάντζας, αντικατάσταση ρουλεμάν, αλλαγή λαδιού, αντικατάσταση φίλτρου κ.λπ. Οι επισκευές της αντλίας, όπως ακριβώς και οι διαρροές, θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως έκτακτες ανάγκες και να αντιμετωπίζονται άμεσα, προκειμένου να διατηρηθεί η χρήση της πισίνας σας.

Εκτός από τις παραπάνω επισκευές πισίνας, θα χρειαστεί επίσης να αναζητήσετε αρκετές υπηρεσίες συντήρησης, όπως καθαρισμό πισίνας, δοκιμή pH και εξισορρόπηση χλωρίου.

Σχολιάστε