Επιλέγοντας τη σωστή πισίνα για το σπίτι σας

Μια πισίνα είναι ίσως ένα από τα πράγματα στο σπίτι που μπορεί να ορίσει ότι οι ιδιοκτήτες της ζουν στην ευμάρεια και την πολυτέλεια. Αυτό σημαίνει μόνο ότι το στήσιμο μιας πισίνας κοστίζει χιλιάδες δολάρια. Δεν έχετε ιδέα πώς να σχεδιάσετε την πισίνα των ονείρων σας; Στη συνέχεια, διαβάστε τις παρακάτω συμβουλές για να επιλέξετε τη σωστή πισίνα για το σπίτι σας και να μεγιστοποιήσετε την επένδυση κατοικίας σας.

Κατά την επιλογή της κατάλληλης πισίνας για το σπίτι σας πρέπει να γνωρίζετε τους διαφορετικούς τύπους πισίνας όσον αφορά το υλικό που χρησιμοποιείται. Βασικά, υπάρχουν πισίνες από υαλοβάμβακα, πισίνες από σκυρόδεμα, πισίνες με επένδυση βινυλίου ή ακόμα και πισίνα σπα. Το είδος του υλικού που επιλέγετε για την πισίνα σας έχει πολλές συνέπειες, ειδικά όσον αφορά το πόσο ευέλικτα το σχεδιάζετε, πόσο καιρό θα χρειαστεί να ανακαινιστεί, πόσο συχνά και έντονο θα συντηρηθεί, μεταξύ πολλών άλλων.

Οι πισίνες από υαλοβάμβακα είναι οι νεότερες, και ίσως οι πιο ακριβές, μεταξύ των τριών τύπων πισινών Οι πισίνες από υαλοβάμβακα είναι πολύ ανθεκτικές και διατίθενται σε πληθώρα μεγεθών, σχημάτων και σχεδίων. Η επιφάνεια των πισινών από υαλοβάμβακα είναι πολύ λεία και ανθεκτική στα φύκια. Αυτές οι πισίνες έχουν ήδη κατασκευαστεί και πρέπει απλώς να εγκατασταθούν στο χώρο της πισίνας.

Επειδή οι πισίνες από υαλοβάμβακα είναι εξαιρετικά ανθεκτικές στα φύκια, είναι η λιγότερο απαιτητική πισίνα από άποψη επισκευής και συντήρησης. Το νερό δεν μολύνεται εύκολα, πράγμα που σημαίνει ότι εξοικονομούνται χιλιάδες δολάρια από την αγορά χημικών καθαριστικών.

Οι πισίνες από σκυρόδεμα είναι παραδοσιακές πισίνες που μπορούν να αποδοθούν σε ατελείωτα είδη σχεδίων. Ωστόσο, αυτός ο τύπος πισίνας απαιτεί περισσότερο χρόνο και περισσότερες κατασκευαστικές προσπάθειες για να εγκατασταθεί. Οι πισίνες από σκυρόδεμα απαιτούν επίσης μια καλής ποιότητας αυλή. Σε περιοχές που αντιμετωπίζουν παγωμένους χειμώνες, οι πισίνες από σκυρόδεμα πρέπει να υποστηρίζονται από χάλυβα οπλισμού, κάτι που ομολογουμένως μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη συνολική τιμή.

Οι πισίνες με επένδυση βινυλίου είναι πισίνες καλυμμένες με επένδυση βινυλίου, αντί για πλακάκια. Αυτές οι επενδύσεις βινυλίου μπορούν να αντικατασταθούν ξανά και ξανά για να ανανεώσουν την εμφάνιση και το σχεδιασμό της πισίνας. Οι επενδύσεις βινυλίου είναι αρκετά φθηνές, επομένως περιμένετε ότι δεν είναι για μακροχρόνια χρήση. Το καλό με τις επενδύσεις βινυλίου είναι ότι μπορούν εύκολα να καθαριστούν και να τοποθετηθούν.

Κατά την επιλογή σχεδίων πισίνας για το σπίτι σας, θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη πώς είναι η εμφάνιση της πισίνας με τον εξωραϊσμό του εξωτερικού περιβάλλοντος ή το τοπίο του εσωτερικού περιβάλλοντος. Ο χώρος της πισίνας πρέπει να ρέει ομαλά στο σπίτι και αντίστροφα.

Ο σχεδιασμός θα εξαρτηθεί επίσης από το θέμα του σπιτιού σας και τη λειτουργία της ίδιας της πισίνας. Μπορείτε να επιλέξετε, για παράδειγμα, μια πισίνα σχεδιασμένη με κήπο Ζεν, εάν το σπίτι σας είναι σχεδιασμένο σε στυλ Ζεν. Ωστόσο, εάν θέλετε τα μέλη να εκπαιδεύονται σε αθλήματα κολύμβησης, πρέπει να σχεδιάσετε την πισίνα σύμφωνα με την κλίμακα των προτύπων παιχνιδιού.

Σχολιάστε