Εξαλείψτε τα φύκια της πισίνας με αυτά τα βήματα

Μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι το νερό της πισίνας σας δεν είναι πλέον αφρώδες μπλε ή οι τοίχοι φαίνεται να έχουν μια περίεργη ανάπτυξη πάνω τους τελευταία. Αυτό είναι πιθανότατα φύκια. Υπάρχουν διάφοροι τύποι φυκιών που αναπτύσσονται και το καθένα απαιτεί διαφορετική μέθοδο για να αφαιρεθεί. Θα χρειαστεί να καθορίσετε ποια παραλλαγή και, στη συνέχεια, να σχεδιάσετε τη μέθοδο επίθεσης για να εξαλείψετε τα φύκια της πισίνας.

  • Πράσινα Φύκια:

Αυτή είναι η πιο κοινή ποικιλία. Τα πράσινα φύκια βρίσκονται συχνά ελεύθερα να επιπλέουν στο νερό, αν και προσκολλώνται επίσης στους τοίχους. Μπορεί επίσης να εμφανιστεί ως “κηλίδες” σε επιφάνειες, ιδιαίτερα σε τραχιές περιοχές, ή σε μέρη όπου η κυκλοφορία είναι χαμηλή ή ως μεγάλα επιφανειακά φύλλα πράσινης λάσπης! Για να εξαλείψετε, σοκάρετε την πισίνα, βαριά! Βουρτσίστε τους τοίχους και το δάπεδο προς την κύρια αποχέτευση και μόλις το επίπεδο χλωρίου είναι κάτω από 5 ppm, προσθέστε ένα Algaecide, βουρτσίστε ξανά και σκουπίστε τα υπολείμματα με ηλεκτρική σκούπα.

  • Κίτρινα φύκια:

Αναφέρεται επίσης ως άλγη μουστάρδας, αυτό το φύκι που προσκολλάται στον τοίχο μπορεί να σχηματιστεί σε σκιερές περιοχές. Σχηματίζει φύλλο και μπορεί να είναι δύσκολο να εξαλειφθεί πλήρως. Αυτή η ποικιλία είναι ανθεκτική στα κανονικά επίπεδα χλωρίου και η επαναμόλυνση είναι συχνή. Για να εξαλείψετε τα φύκια της πισίνας αυτού του είδους, χτυπήστε την πισίνα με 30 ppm χλώριο, βουρτσίστε και σκουπίστε τα υπολείμματα με ηλεκτρική σκούπα, προσθέστε αλγοκτόνο και βουρτσίστε ξανά. Στη συνέχεια σκουπίστε τα υπολείμματα και το φίλτρο αντίστροφης πλύσης. Οι ατσάλινες βούρτσες συνιστώνται για γύψο και οι νάιλον βούρτσες για τις πισίνες βινυλίου. Είναι καλύτερο να λειτουργείτε το φίλτρο σας 24 ώρες την ημέρα ενώ παλεύετε με αυτό το φύκι.

  • Μαύρα φύκια:

Δύσκολο να εξαλειφθεί λόγω των ισχυρών ριζών και των προστατευτικών στρωμάτων πάνω από το φυτό της μαύρης άλγης. Τα μαύρα φύκια θα εμφανιστούν ως σκούρες μαύρες ή μπλε/πράσινες κηλίδες, συνήθως στο μέγεθος μιας άκρης γόμας μολυβιού. Το βούρτσισμα είναι απαραίτητο εδώ, και μόλις κοπεί, σκουπίστε με ηλεκτρική σκούπα και φιλτράρετε αμέσως! Φυσικά, πρέπει να ακολουθήσετε και τα παραπάνω βήματα. χτυπήστε την πισίνα, βουρτσίστε και σκουπίστε με ηλεκτρική σκούπα, προσθέστε αλγοκτόνο.

Σχολιάστε