Είναι ασφαλές το κολύμπι στην εποχή του COVID-19;

Όσον αφορά την κολύμβηση, οι οδηγίες είναι οι ίδιες με αυτές που υπάρχουν αλλού: όλοι οι κολυμβητές πρέπει να τηρούν τη σωστή υγιεινή. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να πλένουν καλά τα χέρια τους για τουλάχιστον 20 λεπτά χρησιμοποιώντας σαπούνι και ζεστό νερό ή να χρησιμοποιούν απολυμαντικό χεριών πριν ξεκινήσουν μια συνεδρία Επιπλέον, όλοι όσοι βρίσκονται κοντά στην πισίνα θα πρέπει να εφαρμόζουν κοινωνική απόσταση ή απομόνωση.

Οι κατευθυντήριες γραμμές του CDC συνέστησαν το κλείσιμο όλων των κοινοτικών και δημόσιων πισινών προκειμένου να εφαρμοστούν περιορισμοί κοινωνικής απόστασης/παραμονής στο σπίτι. Οι πισίνες στην πίσω αυλή είναι συχνά περιφραγμένες ως αποτέλεσμα των δημοτικών κανόνων της γειτονιάς.

Αυτά τα φυσιολογικά εμπόδια περιορίζουν την πρόσβαση των άλλων στη δική σας πισίνα, επιτρέποντάς σας να μειώσετε τον κίνδυνο. Μια πρόσφατη μελέτη από επιστήμονες του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας ανακάλυψε επίσης ότι ο ιός μπορεί να παραμείνει ζωντανός έως και τρεις φορές σε μοναδικές επιφάνειες. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι ο ιός μπορεί να διαρκέσει περίπου:

Ενώ ο ιός μπορεί να διαρκέσει έως και 72 ώρες, ο χρόνος ημιζωής ή ο χρόνος που χρειάζεται για να λήξει ο μισός ιός, ανακαλύφθηκε ότι είναι περίπου 5,6 ώρες σε ανοξείδωτο χάλυβα και 6,8 ώρες. Επειδή αυτή η μελέτη διαπίστωσε ότι ο ιός διασπάται γρηγορότερα όσο συνεχίζει ο χρόνος, θα είχατε σημαντικά λιγότερες πιθανότητες να μολυνθείτε μετά από αυτές τις δύο ώρες.

Ενώ ο κίνδυνος σας μειώνεται μετά από μερικές ώρες, οι υπάλληλοι δημόσιας υγείας και οι διαχειριστές ακινήτων έχουν κλείσει πολλές πισίνες, καθώς αυτές οι εγκαταστάσεις αποτελούν απειλή για τη μεγαλύτερη μετάδοση και εξάπλωση αυτής της ασθένειας.

Θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω την πισίνα του σπιτιού μου;

Είναι ασφαλή τα μαθήματα κολύμβησης; Μπορώ να αδειάσω την πισίνα μου;

Για επιπλέον ιστορικό σχετικά με τον COVID-19, επισκεφτείτε την ανάρτησή μας που συντάσσει μελέτη σχετικά με το τι ακριβώς και πώς ξεκίνησε και πώς εξαπλώθηκε αυτή η επιδημία.

Θα μπορούσατε να κολλήσετε το COVID-19 στο νερό;

Ο κορωνοϊός είναι ένας αναπνευστικός ιός που μεταδίδεται κυρίως μέσω αερομεταφερόμενων σταγονιδίων μέσα σε ένα σύντομο διάστημα, τα οποία μπορεί να εγκατασταθούν γρήγορα σε επιφάνειες που βρίσκονται κοντά. Μπορεί να βρείτε τον ιό μόλις αγγίξετε στη συνέχεια αυτές τις μολυσμένες επιφάνειες και στη συνέχεια αγγίξετε τα μάτια, το στόμα ή τη μύτη σας.

Στην πραγματικότητα, ο Covid-19 δεν έχει ακόμη επικαιροποιηθεί, ο Covid-19 δεν έχει ακόμη ανακαλυφθεί στο κανονικό πόσιμο νερό της βρύσης, πόσο μάλλον σε μια σωστά χλωριωμένη και απολυμασμένη πισίνα. Εφόσον χρησιμοποιείται κατάλληλο φιλτράρισμα και απολύμανση, το νερό της πισίνας και το πόσιμο νερό θα πρέπει να είναι ασφαλή.

Οι δημόσιες πισίνες είναι κλειστές

Οι υπάλληλοι δημόσιας υγείας και οι διαχειριστές ακινήτων έχουν αρχίσει να κλείνουν δημόσιες ή κοινοτικές πισίνες/διαμερίσματα και συνιστούν στους ανθρώπους να έρχονται σε στενή επαφή μεταξύ τους μέσω της κοινωνικής απόστασης. Δεδομένου ότι ο κορωνοϊός είναι μια αναπνευστική διαταραχή που μεταδίδεται πιο εύκολα μέσω της στενής ανθρώπινης επαφής, συνιστάται στους ανθρώπους να περιορίζουν τα μεγέθη δημόσιας ομάδας σε μικρότερα σε σύγκριση με 10 ή 50 άτομα. Αυτά τα κλεισίματα είναι μια προσπάθεια να παρεμποδιστεί η εξάπλωση του COVID-19 αποτρέποντας περιοχές που οι άνθρωποι μπορούν να συλλέξουν σε στενή επαφή σε τεράστιες ομάδες.

Οι κατευθυντήριες οδηγίες συνιστούν την τήρηση της κοινωνικής απόστασης (διατήρηση 4-6 ποδιών απόστασης από τους άλλους). Επομένως, όταν πρόκειται για ιδιωτική πισίνα, θα πρέπει να προσέχετε τον αριθμό των ατόμων που έχουν πρόσβαση σε μια πισίνα. Αυτό βοηθά στη διατήρηση του ιού και προστατεύει τους κολυμβητές από τη μόλυνση με COVID-19.

Είναι ασφαλές το κολύμπι καθ’ όλη τη διάρκεια του COVID-19;

Καθώς δεν υπάρχει καμία απολύτως απόδειξη ότι ο COVID-19 μπορεί να διασπαρεί μέσω πισινών ή χλωριωμένου/φιλτραρισμένου νερού, δεν χρειάζεται να αδειάσετε την πισίνα σας και πρέπει να ακολουθήσετε το συνηθισμένο μοτίβο αλλαγής νερού της πισίνας. Με την προϋπόθεση ότι φροντίζετε την πισίνα σας σε καθημερινή βάση και τηρείτε την κατάλληλη συντήρηση και τα σωστά επίπεδα pH, δεν θα χρειαστεί να τροποποιήσετε το νερό της πισίνας σας. Για ετήσιες πισίνες, η τυπική συχνότητα τροποποίησης του νερού της πισίνας σας είναι κάθε 5-7 δεκαετίες.

Οι περισσότερες πισίνες είναι πλέον κλειστές ως αποτέλεσμα της επιδημίας του κορωνοϊού. Οι ιατροί ειδικοί έχουν εκδώσει οδηγίες για το πώς η κολύμβηση εξακολουθεί να είναι ασφαλής. Όταν χαλαρώσει η κοινωνική απόσταση, ο πλανήτης θα βρίσκεται σύντομα σε κατάσταση υψηλού συναγερμού για τυχόν ενδείξεις αιχμής σε σενάρια COVID-19 προτού μπορέσει να παραχθεί μαζικά ένα εμβόλιο. Μέχρι τότε, είναι ιδανικό να παραμείνετε προσεκτικοί και να αποτρέψετε μεγάλες ρυθμίσεις για να μειώσετε τον κίνδυνο να μολυνθείτε εσείς ή οι κοντινότεροι και οι αγαπημένοι σας.

Για να είστε όσο το δυνατόν ασφαλέστεροι και να μειώσετε τον κίνδυνο διασποράς της μετάδοσης όταν πηγαίνετε για κολύμπι, εξακολουθούμε να προτείνουμε αυτές τις συμβουλές ασφαλείας: Αποφύγετε να αγγίζετε το στόμα, τα μάτια, τα μάτια και τη μύτη σας Το κολύμπι είναι μια απειλητική για τη ζωή δεξιότητα και όλοι πρέπει να μάθουν πώς να μείνετε ασφαλείς και αισιόδοξοι γύρω από το άθλημα όταν αρχίζουν να ανοίγουν οι πισίνες. Καθώς οι περιορισμοί χαλαρώνουν, τα ιδιωτικά μαθήματα κολύμβησης στην πισίνα σας στις εγκαταστάσεις ή στην επίπεδη πισίνα μπορεί να είναι ένας φανταστικός τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι θα μείνετε μακριά από τεράστια μαθήματα και πολυσύχναστες πισίνες.

Σχολιάστε