Γιατί τα μαθήματα κολύμβησης για μωρά πρέπει να γίνονται σε εσωτερικές πισίνες

Οι γονείς σε όλη τη χώρα συνειδητοποιούν πώς τα μικρά παιδιά τους μπορούν να επωφεληθούν από τα μαθήματα κολύμβησης, ακόμη και σε πολύ μικρή ηλικία. Τα μαθήματα κολύμβησης μπορούν να βοηθήσουν τα μικρά παιδιά ηλικίας έως έξι μηνών να μάθουν πώς να επιπλέουν με ασφάλεια εάν βρεθούν ποτέ μόνα και στο νερό. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι δεν υποκαθιστούν την επαρκή επίβλεψη ενώ το παιδί σας βρίσκεται σε πισίνα, λίμνη ή μπανιέρα. Τα παιδιά, ακόμη και αυτά που έχουν κάνει μαθήματα κολύμβησης, θα πρέπει να επιβλέπονται συνεχώς. Μάθετε περισσότερα για τα μαθήματα κολύμβησης για τα παιδιά σας και γιατί οι εσωτερικές πισίνες μπορούν να είναι η ιδανική τοποθεσία.

Γιατί τα μαθήματα κολύμβησης είναι ιδανικά για μωρά και νήπια;

Η έκθεση στο νερό μπορεί να βοηθήσει στην τόνωση του κεντρικού νευρικού συστήματος του μωρού και μπορεί ακόμη και να βοηθήσει ένα μωρό να αποκοιμηθεί πιο γρήγορα όταν έρθει η ώρα να κοιμηθεί ή να κοιμηθεί το βράδυ. Δεδομένου ότι πολλοί γονείς αντιμετωπίζουν προβλήματα ύπνου με τα μικρά παιδιά τους, αυτό το όφελος μπορεί να εκτιμηθεί πολύ.

Τα μωρά γεννιούνται με κάποια έμφυτα αντανακλαστικά όταν πρόκειται για το νερό. Έχει γίνει αρκετή έρευνα σχετικά με τα βρέφη και την ασφάλεια του νερού και αυτή η έρευνα έχει βρει ότι τα μωρά που τοποθετούνται στο στομάχι τους σε μια μικρή μπανιέρα με νερό θα κινούν αυτόματα τα χέρια και τα πόδια τους σε μια κίνηση κολύμβησης. Αν και αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούν να κολυμπήσουν μόνα τους (προσοχή σε ένα μάθημα που δεν απαιτεί από έναν γονέα να βρίσκεται στο νερό με εξαιρετικά μικρά μωρά), αποδεικνύει ότι τα μωρά έχουν τις απαραίτητες δεξιότητες για να κολυμπήσουν.

Οι εσωτερικές πισίνες είναι διαθέσιμες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους

Η κολύμβηση, όπως και κάθε άλλη δεξιότητα, μπορεί να είναι δύσκολο να διατηρηθεί εάν δεν την εξασκείτε σε τακτική βάση. Για το λόγο αυτό, καλό είναι τα μαθήματά σας να γίνονται σε εσωτερικές πισίνες. Όταν το μάθημά σας γίνεται μέσα, δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε για το τι συμβαίνει με τον καιρό σε εξωτερικούς χώρους. Αναζητήστε ένα με αποδυτήρια για να μπορείτε να αλλάξετε ρούχα και να βγάλετε το μωρό σας από ένα βρεγμένο μαγιό πριν βγείτε έξω. Μην ξεχάσετε να στεγνώσετε τα μαλλιά σας για να μην βγαίνετε έξω με βρεγμένο κεφάλι.

Οι εσωτερικές πισίνες θερμαίνονται για την άνεση του κολυμβητή

Ενώ ορισμένες εξωτερικές πισίνες θερμαίνονται, τι συμβαίνει όταν πρέπει να βγείτε από το νερό και υπάρχει κρύο στον αέρα; Τα μωρά και τα μικρά παιδιά δεν είναι τόσο ικανά να ρυθμίσουν τη θερμοκρασία του σώματός τους, γι’ αυτό είναι σημαντικό να βρίσκουμε θερμαινόμενες, εσωτερικές πισίνες. Αναζητήστε μαθήματα που γίνονται σε πισίνα που θερμαίνεται στους 93 βαθμούς για απόλυτη άνεση. Αυτή είναι μια ιδανική θερμοκρασία για μικρά παιδιά — ούτε πολύ ζεστή, ούτε πολύ κρύα.

Τα μαθήματα κολύμβησης για μωρά και παιδιά έχουν πολλά οφέλη, αλλά είναι σημαντικό να βρείτε το κατάλληλο μέρος για αυτά. Τηλεφωνήστε σε μερικές τοπικές εσωτερικές πισίνες και ρωτήστε αν έχουν πρόγραμμα για μωρά και νήπια. Το σωστό πρόγραμμα μπορεί να σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι δίνετε στα παιδιά σας το δώρο της ασφάλειας στο νερό.

Σχολιάστε