Βασικές επιδιορθώσεις για ένα καθαριστικό πισίνας Polaris 280 που έχει σταματήσει να κινείται

Το Polaris 280 Pool Cleaner είναι ένα από τα καλύτερα καθαριστικά εδάφους πισίνας που διατίθενται στην αγορά σήμερα. Παρόλο που είναι παλαιότερο μοντέλο, ξεπερνά σταθερά τα νεότερα μοντέλα καθαριστικών πισίνας Polaris. Απαιτεί επίσης λιγότερη συντήρηση και είναι πιο εύκολο να αντιμετωπιστεί και να διορθωθεί όταν αρχίσουν να συμβαίνουν προβλήματα. Όπως όλα τα καθαριστικά πισίνας, με την πάροδο της ηλικίας το καθαριστικό θα αρχίσει τελικά να φθείρεται και να λειτουργεί λιγότερο αποτελεσματικά. Ένα κοινό σύμπτωμα που μπορεί να εμφανιστεί είναι όταν το Polaris 280 απλά σταματά να κινείται και δεν κάνει κανέναν από τους καθαρισμούς που συνήθως κάνει τόσο καλά. Οι παρακάτω συμβουλές αντιμετώπισης προβλημάτων θα σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε γιατί το καθαριστικό σταμάτησε να κινείται.

Εμποδιζόμενες ρόδες καθαρισμού – πρώτα πρώτα, απενεργοποιήστε όλο τον εξοπλισμό της πισίνας και αφαιρέστε το καθαριστικό από την πισίνα. Επιθεωρήστε τους τροχούς και βεβαιωθείτε ότι περιστρέφονται ελεύθερα και ότι δεν υπάρχει τίποτα που να εμποδίζει τους τροχούς να περιστρέφονται. Είναι πολύ εύκολο και πολύ συνηθισμένο ένα παιχνίδι πισίνας, ένα μικρό κλαδί ή άλλα είδη υπολειμμάτων να μπλοκάρουν ανάμεσα στους τροχούς εμποδίζοντάς τα να κινηθούν. Όταν συμβεί αυτό, όλα τα άλλα θα μπορούσαν να λειτουργούν τέλεια, απλώς οι τροχοί δεν μπορούν να στρίψουν. Μόλις αφαιρεθεί το παιχνίδι ή τα υπολείμματα, το Polaris 280 θα επιστρέψει σε καλό δρόμο για να διατηρήσει την πισίνα καθαρή ξανά..

Υπάρχει αρκετή πίεση νερού; – Στη συνέχεια, βεβαιωθείτε ότι υπάρχει αρκετή πίεση νερού που παραδίδεται στο καθαριστικό. Δεδομένου ότι το Polaris 280 είναι καθαριστικό πλευρικής πισίνας υπό πίεση, χρειάζεται επαρκή ποσότητα πίεσης νερού για να λειτουργήσει σωστά και χωρίς την απαραίτητη πίεση δεν θα μετακινηθεί. Ενεργοποιήστε τον εξοπλισμό της πισίνας και επιβεβαιώστε οπτικά ότι η πισίνα έχει καλή κυκλοφορία. Εάν δεν υπάρχει καλή ροή νερού, ακολουθούν οι πιο συνηθισμένοι λόγοι.

1 – Το φίλτρο της κύριας πισίνας είναι βρώμικο – εάν το κύριο φίλτρο πισίνας δεν έχει καθαριστεί πρόσφατα ή το μανόμετρο του φίλτρου έχει ασυνήθιστα υψηλή πίεση, το κύριο φίλτρο πρέπει να καθαριστεί. Αφού καθαρίσετε το φίλτρο, δοκιμάστε ξανά το καθαριστικό πισίνας για να δείτε εάν αυτό έλυσε το πρόβλημα.

2 – Η οθόνη φίλτρου τοίχου είναι βρώμικη – το καθαριστικό πισίνας Polaris 280 είναι εξοπλισμένο με ένα μικρό φίλτρο που βρίσκεται μέσα στο εξάρτημα τοίχου που μπορεί να φράξει με σκουπίδια. Εάν αυτή η οθόνη είναι βουλωμένη, δεν θα υπάρχει αρκετή πίεση νερού που φτάνει στο καθαριστικό της πισίνας.

3 – Δυσλειτουργία ενισχυτικής αντλίας – ενεργοποιήστε όλο τον εξοπλισμό της πισίνας, συμπεριλαμβανομένης της ενισχυτικής αντλίας Polaris 280. Εάν η αντλία δεν ανάβει, προφανώς αυτό είναι πρόβλημα. Εάν ανάψει, ελέγξτε την πίεση του νερού που φτάνει στο καθαριστικό της πισίνας σηκώνοντας αργά και προσεκτικά το καθαριστικό στην επιφάνεια του νερού και φτάνοντας στο νερό για να νιώσετε την πίεση του νερού. Φροντίστε να κρατάτε το καθαριστικό κάτω από το νερό και να κρατάτε την ουρά για να μην ρίχνει νερό στο πρόσωπό σας. Είναι καλή ιδέα να φοράτε γυαλιά ή γυαλιά όταν κάνετε αυτό το τεστ.

Οι ρόδες καθαρισμού πισίνας χρειάζονται επισκευή – εάν οι τροχοί του καθαριστικού δεν εμποδίζονται, όλα τα φίλτρα είναι καθαρά και υπάρχει καλή πίεση νερού που φτάνει στο καθαριστικό της πισίνας, οι τροχοί μπορεί να χρειάζονται επισκευή. Τρία εξαρτήματα των τροχών συνήθως φθείρονται και χρειάζονται αντικατάσταση με την πάροδο του χρόνου.

1 – Τροχοί – οι τροχοί έχουν αυλακώσεις που εμπλέκουν τον κινητήριο άξονα. Οποιοσδήποτε από τους τρεις τροχούς που έχουν φθαρεί ή σπάσει αυλάκια θα πρέπει να αντικατασταθεί. Οι τροχοί μπορούν εύκολα να επιθεωρηθούν οπτικά για κακές αυλακώσεις.

2 – Ρουλεμάν τροχού – Κάθε τροχός έχει δύο ρουλεμάν τροχών που θα φθαρούν με την πάροδο του χρόνου. Οι ενδείξεις ότι τα ρουλεμάν χρειάζονται αντικατάσταση είναι το υπερβολικό οριζόντιο παιχνίδι και/ή οι τροχοί που δεν περιστρέφονται ελεύθερα. Εάν υποψιάζεστε ότι τα ρουλεμάν είναι κακά, αφαιρέστε τους τροχούς και θα είναι εμφανές.

3 – Ελαστικά – εάν τα ελαστικά έχουν υπερβολική ή ανομοιόμορφη φθορά ή έχουν τεντωθεί σε σημείο που δεν εφαρμόζουν σφιχτά στους τροχούς, πρέπει να αντικατασταθούν.

Αφού διαβάσετε τις παραπάνω συμβουλές επίλυσης προβλημάτων, εάν το Polaris 280 εξακολουθεί να μην κινείται, μπορεί να έχει ένα πιο περίπλοκο εσωτερικό μηχανικό πρόβλημα. Καλέστε έναν επαγγελματία σέρβις πισίνας ή το τοπικό κατάστημα πισίνας για βοήθεια.

Σχολιάστε