Αφαιρέστε οριστικά τα πράσινα φύκια της πισίνας

Τα πράσινα φύκια είναι ένα κοινό πρόβλημα πισίνας, το οποίο μπορεί να εμφανίζεται ως πρασινωπή ανάπτυξη στο πάτωμα και στους τοίχους μιας πισίνας, μια πράσινη απόχρωση στο νερό της πισίνας ή ως πρασινωπό υλικό που αιωρείται στο νερό της πισίνας. Η μόνη χημική ουσία πισίνας που θα σκοτώσει την ανάπτυξη φυκιών είναι το «σοκ» της πισίνας με βάση το χλώριο. Το σοκ είναι μια κοκκώδης μορφή χλωρίου υψηλής συγκέντρωσης, που ανεβάζει γρήγορα το επίπεδο χλωρίου του νερού της πισίνας. Το αυξημένο επίπεδο χλωρίου κάνει τις συνθήκες του νερού της πισίνας μη βιώσιμες για οτιδήποτε οργανικό και τα φύκια πεθαίνουν γρήγορα.

Πριν προσθέσετε μια δόση σοκ πισίνας με χλώριο, τα τοιχώματα και το δάπεδο της πισίνας θα πρέπει να βουρτσιστούν για να αφαιρέσετε όσο το δυνατόν περισσότερα φύκια. Αυτό θα μειώσει σημαντικά τον χρόνο που χρειάζεται για να σκοτωθεί και να καθαριστεί η άνθιση των φυκιών. Η κανονική δόση “συντήρησης” των περισσότερων σοκ στην πισίνα είναι 1 λίβρα ανά 10.000 γαλόνια. Αυτή η δόση θα πρέπει να αυξηθεί σε 1 λίβρα ανά 7.500 γαλόνια ή θα πρέπει να ακολουθήσετε τη δοσολογική πρόταση του κατασκευαστή για τη θανάτωση των φυκιών. Το σοκ της πισίνας με χλώριο πρέπει να διαλυθεί σε ένα μεγάλο κουβά με νερό πριν προστεθεί στην πισίνα. Πάντα να προσθέτετε χημικά στο νερό όταν διαλύονται. ΠΟΤΕ μην προσθέτετε νερό σε χημικά. Η πισίνα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέχρι να πεθάνουν τα φύκια και το επίπεδο χλωρίου του νερού της πισίνας έχει επιστρέψει στο ασφαλές εύρος των 1-3 ppm.

Το σύστημα φίλτρου πισίνας θα πρέπει να λειτουργεί όταν προστεθεί το σοκ της πισίνας με χλώριο και το σύστημα φίλτρου θα πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί 24 ώρες την ημέρα έως ότου όλα τα σημάδια φυκιών φύγουν εντελώς από την πισίνα. Παρακολουθήστε προσεκτικά το σύστημα φίλτρου πισίνας σας και πλύνετε ή καθαρίστε καλά το φίλτρο κάθε φορά που η πίεση αυξάνεται κατά 10 psi. πάνω από την κανονική πίεση λειτουργίας. Τα νεκρά φύκια που συλλέγουν το φίλτρο της πισίνας σας μπορεί να λερώσουν γρήγορα το φίλτρο και πρέπει να καθαρίζονται συχνά. Εάν οι συνθήκες της πισίνας δεν βελτιωθούν σημαντικά μετά από 12-24 ώρες φιλτραρίσματος, προσθέστε μια δεύτερη δόση σοκ πισίνας χλωρίου με αυξημένο ρυθμό. Μόλις τα φύκια πεθάνουν, θα αποκτήσουν λευκό ή γκριζωπό χρώμα και θα αιωρηθούν στο νερό της πισίνας ή θα καθίσουν στο πάτωμα. Όταν δεν υπάρχει πλέον σημάδι πράσινου χρώματος στην πισίνα σας, σκουπίστε καλά την πισίνα με ηλεκτρική σκούπα. Το φίλτρο πισίνας πρέπει να πλυθεί ξανά ή να καθαριστεί για να βεβαιωθείτε ότι δεν παγιδεύονται νεκρά φύκια μέσα στο φίλτρο. Εάν το φίλτρο δεν καθαριστεί καλά, τα φύκια μπορεί να επιστρέψουν γρήγορα.

Δοκιμάστε και εξισορροπήστε όλα τα χημικά επίπεδα της πισίνας χρησιμοποιώντας τις παρακάτω οδηγίες και δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο επίπεδο χλωρίου του νερού της πισίνας σας στο μέλλον. Τα φύκια και τα επιβλαβή βακτήρια καταστρέφονται σχεδόν αμέσως από ένα επίπεδο χλωρίου 1 ppm ή υψηλότερο. Αντιμετωπίσατε πρόβλημα με τα φύκια επειδή δεν έχετε διατηρήσει σωστά το επίπεδο χλωρίου της πισίνας σας και επιτρέπεται να πέσει κάτω από 1 ppm. Ελέγχετε συχνά το νερό της πισίνας και κάνετε τις απαραίτητες ρυθμίσεις για μια καθαρή, ασφαλή και εύκολη στη συντήρηση πισίνα.

  • Ελεύθερο Χλώριο: 1-3 ppm
  • pH: 7,2 – 7,6
  • Αλκαλικότητα: 80 – 120 ppm
  • Σκληρότητα ασβεστίου: 200 – 350 ppm

Σχολιάστε