Ένα μέρος σπάνιας ομορφιάς στην Αττάλεια

Η παραλία Koru – Natural Pools, ένα από τα λίγα σημεία ομορφιάς, βρίσκεται στην περιοχή Ekmel της περιοχής Gazipasa στην Αττάλεια.

στο δημόσιο “Sea Stone” Οι λεγόμενες πισίνες τραβούν την προσοχή με τους ενδιαφέροντες σχηματισμούς τους. Αυτές οι μορφές φαίνονται εκεί όπου βρίσκονται παράκτιοι αμμόλοφοι. Στις ακτές, σε μεσοπαλιρροϊκές περιοχές, η άμμος και τα βότσαλα συνδέονται μεταξύ τους με ανθρακικό τσιμέντο και λιθοποιούνται παράλληλα με τη θάλασσα. Ένα άλλο χαρακτηριστικό των θαλάσσιων λίθων είναι ότι είναι εύπλαστες όταν βρίσκονται στη θάλασσα και σκληραίνουν κατά την εξαγωγή τους. Μέχρι πρόσφατα, αυτοί οι πολυστρωμένοι βράχοι χρησιμοποιούνταν για την κατασκευή μυλόπετρων στην περιοχή. Οι πέτρες αυτές τοποθετήθηκαν και στις γωνιακές συνδέσεις των κτιρίων. Κατά την επίσκεψή σας στο Γκαζήπασα, είναι πιθανό να δείτε πέτρες δίπλα στο νερό στα κτίρια των παλιών γειτονιών.

Πού γυρίστηκε η τηλεοπτική σειρά Sure Kuzgun: Dipsiz Darkness;  Φυσικά, ποιο είναι το θέμα του Kuzgun;

Πού γυρίστηκε η τηλεοπτική σειρά Sure Kuzgun: Dipsiz Darkness; Φυσικά, ποιο είναι το θέμα του Kuzgun;

Τα νερά των φυσικών πισινών κάνουν τη διαφορά γιατί είναι η μόνη θάλασσα που φιλτράρεται. Εξασφαλίζει επίσης ότι το θαλασσινό νερό που φτάνει στις δεξαμενές κυμάτων και επιστρέφει είναι απαλλαγμένο από ξένα σώματα. Το θαλασσινό νερό συσσωρεύεται σε κοιλώματα που λειτουργούν ως φυσική εγκατάσταση επεξεργασίας και η σύνδεσή του με τη θάλασσα διακόπτεται προσωρινά όταν δεν υπάρχουν κύματα. Το ζεστό νερό σε αυτές τις μικρές πισίνες μετατρέπεται σε παιδότοπο όπου οι επισκέπτες όλων των ηλικιών θα περάσουν χαρούμενες και διασκεδαστικές στιγμές. Η παραλία έχει συνολικά τρεις φυσικές πισίνες και ειδικά τα παιδιά και όσοι μόλις μαθαίνουν κολύμπι μπορούν να περάσουν με ασφάλεια χρόνο στις δύο φυσικές πισίνες.

Η παραλία και οι φυσικές πισίνες, που είναι πιο ήσυχες τις καθημερινές, προτιμώνται συχνά από ντόπιους και επισκέπτες τα Σαββατοκύριακα ως περιοχές όπου μπορούν να κάνουν ημερήσιες εκδρομές και να απολαύσουν τη θάλασσα.

Επιπλέον, η παραλία Coru, η οποία έχει μήκος περίπου 2,5 χιλιόμετρα, μοιράζεται ένα αξέχαστο θαύμα ως ένα από τα 17 κέντρα όπου η Caretta Caretta γεννά τα αυγά της στη Μεσόγειο. Καθώς κολυμπάτε στην παραλία, μην ξεχάσετε να φέρετε τα γυαλιά σας για να δείτε τα ψάρια και άλλα θαλάσσια πλάσματα που θα σας συνοδεύσουν.

Οι φυσικές πισίνες είναι η ιδανική διεύθυνση για όσους θέλουν να κολυμπήσουν σε μια διαφορετική ατμόσφαιρα τις καλοκαιρινές μέρες, να δροσιστούν στα καθαρά νερά της Μεσογείου και να ζήσουν το φυσικό αποτέλεσμα ενός τζακούζι στη μέση της θάλασσας.

Πηγή: Κέντρο Ειδήσεων

Σχολιάστε